DubVision 'Op ADE zijn wij ooit ontdekt'

Rick Francissen | 21 oktober 2016
interviews

Het aantal ADE’s wat Victor en Stephan Leicher hebben meegemaakt is al niet meer op één hand te tellen. Zeker vier jaar bezoeken zij het evenement al als artiest en daarvoor waren zij al aanwezig als bezoeker. Het is zelfs zo dat DubVision ontdekt is op het Amsterdam Dance Event. We voelden hen is aan de tand wat betreft hun ADE ervaringen en vroegen hoe zij op muzikaal gebied bezig zijn en zichzelf in de toekomst bezig zien.

LEES OOK: Jay Hardway: 'Sinds Ultra Miami kreeg ik elke dag Tweets over Spotless'

Dubvision op ADE

Victor vertelt ons dat hij en zijn broer ontdekt zijn als artiesten op het ADE. Hij legt daarbij ook het verschil uit tussen toen en nu. ‘Vroeger waren wij altijd al op ADE te vinden. We vonden het gewoon een heel vet evenement. Ongeveer zes jaar geleden hebben we toen ook nog eens onze muziek laten horen bij een demodrop. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we onze eerste plaat ergens konden uitbrengen.’

‘Hierna is het ADE voor ons enorm verandert. Nu zijn wij natuurlijk ineens een super interessante partij voor platenmaatschappijen, andere dj’s en journalisten. Het ADE ziet er totaal anders uit dan voor wij hier naartoe gingen als beginnend dj. Nu komen we net terug uit San Francisco en New York en willen daarom even rust hebben voordat we beginnen aan de ADE gekte. Tot het moment dat we op het podium staan proberen we dan ook zo los mogelijk te blijven van het hele evenement.’

Ook al willen jullie je nog niet echt bezig houden met de feesten de komende dagen, hebben jullie wel een feest waar jullie het meest naar uitkijken?

DubVision moet even nadenken, maar zijn daarna toch wel unaniem in hun beslissing. ‘Dit is toch wel het feest van onze vrienden van Firebeatz. We kennen hen al super lang en chillen ook naast het werk vaak samen’, licht Stephan toe. Gelijk enthousiast vertellen zij ook over de jaarlijkse traditie die zij met een groepje waaronder Firebeatz, Jay Hardway, Julian Jordan en Martin Garrix hebben, om tijdens de Miami Music Week een villa te huren.

Muziek van Dubvision

De muziek die jullie door de jaren heen hebben gemaakt is vrij constant in stijl gebleven. Hoe zorgen jullie ervoor dat het constant vernieuwend blijft?

Met deze vraag lijken we een lastige kwestie te hebben aangehaakt. Victor legt uit dat zij het maken van progressive house zeker de voorkeur geven, maar dat dit genre inmiddels een langzame dood aan het sterven is. Om ook relevant te blijven moeten we nu daarom zeker opzoek gaan naar een nieuwe stijl.

Op zich hebben de broers al enige ervaring met kleine uitstapjes buiten hun typerende progressive house. Zo maakten ze bijvoorbeeld tracks als ‘Primer’ en ‘Magnum’ voor Revealed Recordings en kwam ‘Sweet Harmony’ uit op Musical Freedom. ‘Deze tracks zijn allemaal net iets meer clubby of housy en minder emotioneel. De melodie bewaren in onze tracks vinden we wel heel erg belangrijk.

Wat voor stijl of van welke artiest vinden jullie dan bijvoorbeeld heel inspirerend met een kijk op de toekomst?

‘De stijl die wij willen maken moet volledig eigen ‘DubVision stijl’ zijn, maar als we kijken naar de prestaties van The Chainsmokers of Galantis vinden we wel dat zij qua producties alles op een hele mooie zelfde lijn hebben zitten. Het is dus lastig om te zeggen wat voor kant we precies uitgaan, maar melodie zal er in terugkomen en we willen net zoals de bovenstaande artiesten een sterke productie gaan draaien.’

Terugkijkend op de vele tracks die jullie inmiddels hebben gemaakt. Is er een grote favoriet?

Dat is duidelijk ‘I Found Your Heart’ zegt Stephan. Hier hebben we zoveel tijd en energie ingestoken. We wisten ook al vrij snel met de eerste opzet dat deze echt goed zo worden. Het gebeurd namelijk wel eens dat je na een paar dagen produceren erachter komt dat je niet meer verder kunt.’

Met I Found Your Heart verliep het dus heel anders. Nadat de track met volledige tevredenheid was afgerond is er daarna ook nog eens een videoclip gemaakt in Turkije en zijn er vocals toegevoegd. Dit duurde tezamen wel nog zo’n vier maanden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws