Timmy Trumpet geeft ons inzicht in zijn motivatie

Rick Francissen | 1 november 2016
interviews

Timmy Trumpet

Timothy Jude Smith heeft een succesvolle carrière op zijn naam staan. Je kent hem onder de naam Timmy Trumpet. Hij heeft inmiddels flinkt wat tracks geproduceerd waarvan ‘Freaks’ onmiskenbaar de populairste en meest succesvolle is. Nu slaat hij de handen ineen met MAKJ voor ‘Party Till We Die’. Wij kregen de kans om hem wat vragen te stellen naar aanleiding van deze nieuwe samenwerking.

Hoi Timothy, fijn dat je wat tijd voor ons vrij kon maken om wat vragen te beantwoorden. ‘Freaks’ was zeker de track die je op de kaart heeft gezet. Hoe is deze precies ontstaan?

'Het idee voor de melodie kwam eerst en op basis hiervan kreeg de track vanzelf vorm. Ik kan me nog herinneren dat ik uit de studio kwam en het deuntje niet uit mijn hoofd kon krijgen. In de eerste instantie brachten we Freaks uit als instrumentale track, maar zeker toen Savage zijn vocale toevoeging eraan gaf kwam het nummer helemaal tot leven.'

De muziek die je gemaakt hebt in je carrière is door de jaren heen wel veranderd. Eerst was de muziek groovy en meer housy terwijl het nu hard is met heel veel bass. Hoe is deze verandering van start gegaan?

'Sinds kort ben ik begonnen met het maken van muziek die ik zelf zou kunnen luisteren. Hierdoor laat ik me op creatief gebied volledig gaan. Dit betekent ook dat er voor mij geen grenzen zijn aan genres en dat ik geen rekening hou met wat populair is. Het gaat mij er vooral om dat ik de muziek leuk vind.'

Voor je laatste track ‘Party Till We Die’, die we overigens erg vet vinden, heb je gewerkt met MAKJ. Hoe is deze samenwerking gestart en was het makkelijk om het nummer samen te maken.

Mak en ik zijn al een aantal jaren goede vrienden en we wilden sinds het begin van onze vriendschap samenwerken. We hadden allebei goede ideeën en deze tezamen hebben Party Till We Die gemaakt. Het maken van de track zelf ging super goed, alleen er ontbrak nog een authentiek tintje. Met de stem van Andrew WK hebben we dit wel voor elkaar gekregen en het nummer naar een heel ander niveau getilt.

Hoe kijk je als Australiër tegen de EDM-scene aan in je eigen land?

Ik hou echt van de scene in Australië. Er zijn super veel getalenteerde dj’s en toegewijde fans. Ik heb erg veel geluk dat ik daar mijn carrière heb kunnen starten. Ik zou het op geen andere manier over willen doen.

Waar komt je artiestennaam Timmy Trumpet vandaan?

Voor zover ik me kan herinneren speel ik altijd al trompet en in het dagelijks leven noemen mensen met Timmy. Het is dus een hele logische artiestennaam. Overigens wilde ik eigenlijk saxofoon spelen toen ik klein was, maar mijn ouders konden dit helaas niet betalen. Gelukkig maar, want Timmy Sax klinkt echt  totaal niet haha.

Met een blik op het verleden en de toekomst, wat is het grootste wat je tot nu toe hebt behaald en wat is je grootste doel voor de toekomst?

Een van de grote prestaties waar ik erg trots op ben is dat ik het opgetreden op Tomorrowland. Er zijn nog meer wel meer prestaties waar ik erg blij mee ben of trots op ben, maar ik vind het vooral belangrijk om met muziek bezig te zijn. Ook in de toekomst wil ik dus vooral muziek maken die ik vet vind en dikke shows geven.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws