Partyflock dreigt ten onder te gaan aan alle social media

Ivo Mollemans | 29 november 2016
interviews

Partyflock: de naam was vroeger gigantisch bekend bij bezoekers van feesten, maar tegenwoordig zijn er steeds minder mensen die weten waar je het over hebt als je over de website begint. Het begon in het jaar 2000 als een plek waar je alle feesten en evenementen kon vinden, zoals je dat nu ook op Facebook kan doen. Toentertijd was de website juist daarom gigantisch populair. Alles was netjes georganiseerd en je kon precies zien waar iedereen heen ging, omdat bijna iedereen er wel een profiel had.

"Heb je Partyflock?"

Het was de standaard vraag als je iemand tegenkwam op een feestje: "Heb je Partyflock?" Tegenwoordig ligt het allemaal net ietsje anders. De populariteit van de website neemt aanzienlijk af en dat komt met name door andere sociale media platformen. Het is erg makkelijk om via Facebook erachter te komen waar en wanneer er ergens een evenement gaat plaatsvinden dus de behoefte om hier een speciale site voor te bezoeken valt bij de meeste mensen weg. Toch gaat de oprichter van de site nog steeds door met het beheren ervan en daarom vond Thump dat het tijd was om eens polshoogte te nemen over hoe de zaken er momenteel voorstaan.

LEES OOK: Extrema Outdoor verhuist en wordt meerdaags festival

Interview met THUMP

In een interview met THUMP wordt gesproken met Thomas van Gulick. Hij is de oprichter van de website en tot op de dag van vandaag houdt hij zich al bezig met het beheer ervan. Vijftien jaar geleden is hij ermee begonnen en hij houdt het nog steeds vol, weliswaar met grote moeite. Je zou misschien denken dat er meerdere mensen zijn die actief meewerken aan het behoud van de site, maar Thomas doet alles in zijn eentje. Hierdoor maakt hij lange dagen, maar met extra mensen in dienst is het financieel gezien niet meer te doen. Hij vertelt hier alles over in het interview en ook heeft hij het over de schamele beginselen van wat ooit Partyflock is geworden. Als student Informatica aan de Universiteit Twente bedacht hij het concept en dat bleek succesvol te zijn.

Het hele interview met Thomas is hier te vinden.

Beeld via Facebook-pagina Partyflock

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws