Dastic: 'Ik hoop super veel te gaan reizen en draaien'

Rick Francissen | 2 december 2016
interviews

Nederland barst van dj talent, zo komen de grootste namen uit de scene uit ons kleine kikkerlandje. Tiësto, Hardwell, Armin van Buuren en Martin Garrix. Het zijn stuk voor stuk iconen in de wereldwijde muziekwereld. Uiteraard zijn deze artiesten ook ooit klein begonnen. Jong talent waarderen we daarom enorm. Damian Bast (20) is bijvoorbeeld zo’n talent die onder zijn artiestennaam Dastic behoorlijk wat indruk weet te maken. Wij spraken hem na een aantal track van hem te hebben beluisterd.

Hoe ben je er toe gekomen Mario’s “Let Me Love You”, wat pop/R&B is, onder handen te nemen en er een deephouse-achtige plaat van te maken?

"Ik hoorde het nummer bij een vriend in de auto. Ik besloot een 2016 versie te maken waarvan 'Let Me Love You' het resultaat was."

“Go Home” was je eerste release, eerder dit jaar, klopt dat? Wat kun je daar over vertellen, is die plaat de ‘echte Dastic-sound’, of ligt je voorkeur toch bij deephouse ipv EDM?

"Ja dat klopt! Go Home is zeker een echte Dastic-plaat. Ik wil mijn sound en stijl niet graag in een hokje plaatsen. 'Let Me Love You' is een track in m'n nieuwe stijl, meer radio gericht."

Je hebt op je SoundCloud ook een Dastic edit van ‘Electric Elephant’ van Jay Hardway staan, waar je vocals van Avicii’s ‘I Could Be The One’ in hebt verwerkt; tof! Is Jay een vriend/bekende van je en wat vond hij van de remix? Hoe is deze mix tot stand gekomen? Ga je nog eens een echte collab met hem uitbrengen misschien?"

"Ja klopt; nee Jobke is geen vriend van mij, maar heb hem wel eens ontmoet. Ik vond zijn track 'Electric Elephants' super tof en besloot er daarom een Dastic tintje aan te geven."

LEES OOK: Ons interview met Jay Hardway

Wie zijn (grote) voorbeelden voor je op producersgebied?

"Avicii, Sam Feldt, Lucas & Steve, maar ook Major Lazer vind ik tof."Kun je een aantal wat oudere tracks noemen, waardoor je je realiseerde dat je ook dj/producer wilde worden?

"Ik vond wat Tiësto deed vroeger heel tof. Ik kocht altijd Hitzone cd's van 538 daar stonden alle nieuwe dance hits op. Daar haalde ik de inspiratie uit om het zelf te gaan proberen."

Wat gaan we van Dastic allemaal horen in 2017? Op welke festivals zul je/wil je graag draaien in de nabije toekomst?

"In januari doe ik een show in Peru, voor de rest ben ik met super veel nieuwe muziek bezig. Er zijn toffe ideeën voor 2017. Ik hoop super veel te gaan reizen en draaien." 

Welk festival heb je zelf bezocht dat je het meest geweldig vond, als bezoeker?

"Kingsday Festival vond ik erg tof, ik was daar backstage en heb echt genoten van alles daar. Hopelijk sta ik daar aankomend jaar ook op de line-up." 

Bedankt voor je tijd en succes in 2017!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws