Luca Perra: ‘Binnen een minuut waren de stekkers uit de speakers getrokken’

Rick Francissen | 12 december 2016
interviews

Luca Perra

Het afgelopen jaar was tot zover absoluut hét jaar voor Luca Perra. Waar hij aan het begin van 2016 nog een onbekende was in de scene, is hij nu al op de positie om samen te werken met grootheden als Dash Berlin. Ook remixte hij Axwell /\ Ingrosso hun track ‘Thinking About You’ en Justin Timberlake’s ‘Sexy Back’. Daarbovenop heeft Luca Perra inmiddels ook zijn eigen radioshow op Radio Decibel genaamd Ciao Luca, waarin hij iedere week de lekkerste tracks aan elkaar mixt. Met een nieuwe plaat op de planning die uitkomt op NoFace, het label van Max Vangeli en een bewogen jaar als 2016 vonden we het tijd om eens te praten Luca.

We hebben je nieuwe track ‘El Capitan’ mogen luisteren en hij is super vet geworden! Hoe is de track tot stand gekomen?

“Thanks! El Capitan heeft echt vorm gekregen door de zomer. De vibe die op de festivals hing heb ik geprobeerd mee te nemen in de track. Ik wilde ook dat het mensen echt aan het dansen zou krijgen. Stiekem lette ik er daarom vooral op dat het de vrouwen aan het dansen zou krijgen. De mannen volgen vervolgens dan snel.”

De track komt uit op NoFace, het label van Max Vangeli. Hoe ben je hierop terecht gekomen?

“Dat is wel een mooi verhaal”, lacht Luca. “Max plaatste namelijk een Tweet waarin hij zijn volgers vraagde hem demo’s toe te sturen. Ik dacht, wie niet waagt wie niet wint en stuurde daarom de demo naar NoFace. Een weekje later zag ik op zijn Twitter staan dat hij echt super enthousiast was over alle demo’s die waren binnengekomen. Vervolgens check ik mijn mail en zie ik dat Max mijn plaat wil tekenen!”

Luca Perra El Capitan

Mooi verhaal! We zullen hem ongetwijfeld gaan horen in je radioshow Ciao Luca op Radio Decibel. De show, die elke vrijdagnacht van 1:00 tot 2:00 te horen is, loopt nu ruim 2 maanden. Hoe gaat het daarmee tot zover?

“Yes die gaat zeker terugkomen in Ciao Luca! Het gaat echt super met de show. Daarbij vind ik het ook super leuk om iedere week weer de nieuwste en lekkerste tracks aan elkaar te mixen. Ik begin vaak vrij soft en groovy en bouw in 1 uur vervolgens op naar harde mainstage muziek. Onder de naam 'Dynamice Track of the Week' kies ik iedere week mijn favoriet. Ik vind het ook erg fijn dat mijn show binnenkort behalve op Radio Decibel ook als podcast te beluisteren is op iTunes!”

Dat klinkt als een goed lopende show. Zie je nog wel verbeterpunten of heb je plannen om iets extra’s te doen met Ciao Luca?

“Eigenlijk is de show precies naar mijn zin. Het enige wat ik wel wil gaan doen is opkomend talent een platform bieden. Door hen een guestmix te laten wil ik ze een kans geven. Ik weet immers hoe moeilijk het is om vanuit niets jezelf omhoog te moeten werken.”

Heb je eigenlijk grote voorbeelden in je carrière. Dj’s waar je echt tegenop kijkt of die je inspireren?

“Ja absoluut. Voor mij zijn dit de Zweden en dan met name Axwell, Sebastian Ingrosso, Steve Angelo, maar ook Tom Staar en Kryder vind ik heel erg goed.”

Haha een echte Swedish House Mafia fan dus! Denk je dat er nog toekomst is voor dit legendarische trio?

“Ja voor mij zijn het echt de grootste die er zijn in de scene! Het is zo bijzonder knap dat zij met een paar tracks de wereld hebben verovert en alle stadions en arena’s hebben weten vol te krijgen. Toekomst zit er denk ik niet in. Steve heeft besloten om zijn eigen pad te nemen en die krabbelt voor mijn gevoel niet zomaar terug.”

Terugblikkend op 2016, wat is/zijn jouw hoogtepunt(en)?

Heel 2016 is eigenlijk een groot hoogtepunt. Dit jaar is alles van de grond gekomen en ging alles super goed. Het begon met mijn eerste grote track die werd uitgebracht op Staar Traxx, het label van Tom Staar. ‘I Want It Now’ werd opgepakt door mijn helden! Ingrosso en Steve draaide de tracks in hun sets en dit gaf me echt voldoening in mijn werk. Het was ook bizar om mee te maken wat voor mogelijkheden het creëert als een van deze dj’s je support. Zij worden echt als vader of god gezien in de scene en zijn dus toonaangevend.”

“Een tweede hoogtepunt is zeker de track die ik samen met Dash Berlin heb gemaakt. ‘Without The Sun’ doet het nog steeds waanzinnig goed en heeft inmiddels meer dan anderhalf miljoen streams op Spotify. Dit gaat me het komende jaar zeker helpen aan meer boekingen!”

Kan je ook een dieptepunt uit het afgelopen jaar noemen?

“Haha ja, ik moest een keer een festival afsluiten en op dat moment waren er een beetje rellen aan de gang. De muziek moest van de beveiliging uit en in de eerste instantie deed ik dit ook. Ik had alleen een paar drankjes op waardoor ik hen niet helemaal goed begreep. Hij zei iets tegen me en ik dacht dat het iets was als ‘je kan weer beginnen’. Vervolgens pak ik de microfoon en maak het publiek enthousiast ‘Wie heeft er nog zin in een feestje!?’. De muziek ging aan, iedereen ging helemaal los en Binnen een minuut waren de stekkers uit de speakers getrokken.”

Thanks Luca! Ga zo door in 2017, succes!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws