Boogshe & Sebastian Bronk: “Het ultieme doel is om als duo geboekt te worden!”

Rick Francissen | 15 december 2016
interviews

Boogshe & Sebastian Bronk

Komend jaar wordt een bijzonder jaar voor (MC) Boogshe en Sebastian Bronk. Tijdens ADE hebben zij elkaar opnieuw ontmoet en de klik was zo goed dat ze besloten samen te gaan werken. Op 22 december komt hun eerste samenwerking genaamd ‘Eat That’ bij PM Music uit, wat de start moet inluiden van een bijzondere en hopelijk succesvolle samenwerking. Voordat dit bijzondere jaar gaat beginnen willen we eerst van hen weten hoe het afgelopen jaar hen is vergaan.

He Boogshe, Bronk, leuk dat jullie even tijd hebben. Leuk om te horen dat jullie samen een project willen starten. Hoe is dit precies van start gegaan?

Samen leggen ze uit dat ze al eerder samen hebben opgetreden. “Ondanks de vette optredens die we toen hadden is er nooit een samenwerking uit ontstaan. Dit veranderde op ADE”, vertelt Boogshe. “Ja, de klik was hier zo goed dat het idee snel ontstond om ook iets samen te beginnen”, gaat Bronk verder. Allebei benadrukken ze dat de samenwerking een wisselwerking moet worden van produceren en optreden:

“Het ultieme doel is om als duo geboekt te worden!”

Dat klinkt als een mooi streven voor het komende jaar. Voordat we hiernaar kijken zijn we wel benieuwd naar het verloop van jullie carrière in het afgelopen jaar. Wat zijn jullie hoogtepunten?

Boogshe: ‘Mijn laatste samenwerking met Swanky Tunes ben ik super trots op. De Russische dj’s hadden nog een topline nodig voor op hun track ‘Be Okay’ en doordat ik vaak samen schrijf met Tony Verdult kwam ik makkelijk met hen in contact.”

Bronk: “Ik vond het optreden bij Starbeach op Kreta echt een super ervaring. In totaal deed ik drie shows (samen met Dirtcaps) en de sfeer die daar hangt tezamen met het weer en de mensen die helemaal los gaan maakt het een van de beste plekken om op te treden. Naast dit optreden is mijn samenwerking met Vato Gonzalez ‘Hyper Riddim’ ook echt een hoogtepunt. De track gaat nog steeds lekker en heeft bijna een half miljoen streams op Spotify.”

Terwijl Sebastian Bronk vertelt over zijn hoogtepunt denkt Boogshe nog steeds na en ineens schiet haar een super moment te binnen. “Tomorroland Unite in de uitverkochte gigantische Veltins-Arena in Gelsenkirchen in Duitsland was echt geweldig. Iedereen die niet bij Tomorrowland aanwezig kon zijn kon hier alsnog feesten met dj’s die over kwamen vliegen vanuit het echte festival. Ook werd Tomorrowland op een groot scherm in de avond gestreamd. Ik moest op dat moment het publiek enthousiast maken. Elke beweging die de dj’s op de livestream deden voelde ik goed aan en daardoor ging het in Duitsland net zo hard los. Omdat ik op dat moment even de enige op het podium was voelde ik me echt even Beyoncé.”

Hoe staat het ervoor met de planning voor het komende jaar? En wat is jullie grote doel om te bereiken in het komende jaar?

Bronk: “Ik ga eind 2016 voor het eerst naar Azië. India om precies te zijn. Hier kijk ik echt waanzinnig naar uit en ik ben ook ontzettend nieuwsgierig hoe de Aziatische wereld is, hoe het publiek reageert en hoe de sfeer is.”

Boogshe: “Hopelijk kan ik in 2017 weer naar Tomorrowland United in Duitsland. Verder heb ik veel platen klaarstaan voor het komende jaar en kijk ik er vooral naar uit om onze samenwerking uit te gaan breiden en hier hopelijk het komende jaar al heel ver mee te komen.”

Sebastian kan de ambitie van Boogshe alleen maar beamen. Samen zijn ze het er dan ook over eens dat het grote doel is om samen geboekt te worden op de grote festivals. Ook veel in het buitenland optreden is iets wat allebei noemen als doel.

Maar waarom is dit dan zo bijzonder of leuker?

'Optreden in het buitenland is erg leuk omdat je in nieuwe omgeving terecht komt en hierdoor een soort van avontuur beleeft', legt Bronk uit.‘Geluk heb je wel een beetje nodig, want soms moet je ook super snel doorreizen en dan kan het ook wel weer erg zwaar zijn’, voegt hij er daarna lachend aan toe.

Ook Boogshe is het eens met Bronk en voegt daaraan toe dat het publiek in het buitenland daarbij als een gek losgaat op een feest. 'Dat geeft toch wel extra energie!'

Nog even terug op de plannen voor 2017. Jullie hebben al een track uitgebracht, maar wat kunnen we verder van jullie verwachten en waar komt de inspiratie vandaan voor deze muziek?

“Eat That’ is inderdaad uit. De volgende tracks verschillen enorm en lopen van een bpm van 100 tot en met 150. De inspiratie komt wel echt van artiesten als Skrillex, Diplo, maar ook Yellow Claw vinden we heel vet’, vertelt Boogshe. Bronk voegt daar nog aan toe ‘Als de vibe maar goed is, de muziek een stoer en hard randje heeft en mensen lekker laat genieten is het helemaal goed.”

Dat klinkt als een topformule voor een succesvol 2017. Succes komend jaar!

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws