Tritonal 'We houden van muziek die direct goed voelt'

Rick Francissen | 23 december 2016
interviews

Tritonal

Net voor het einde van het jaar konden we de heren van Tritonal nog even spreken. Het succes is hen niet komen aanwaaien. Hoe zijn zij bekend geworden en wat is het doel voor de toekomst? Wij vroegen het aan Chad en David.

He heren! Leuk dat jullie wat tijd konden vrijmaken voor Partyscene. Even terug naar het begin van jullie carrière. Hoe is Tritonal gestart?

“Hey, ja leuk! We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het Tritonal project en we hebben zojuist ons tweede album Painting With Dreams gelanceerd. We zijn afkomstig uit de VS en touren nu zo’n vijf jaar over de wereld. We hebben elkaar ontmoet op een online forum waar we de fijne kneepjes probeerden te leveren van de Access Virus TI synthesizer. Eerst werden we online vrienden en we stuurden elkaar super veel muziek toe. Op een gegeven moment verhuisde Dave naar Austin in Texas waar we nu een aantal studios hebben. Vanaf toen ging het allemaal heel snel. We draaiden op de grootste festivals als Ultra Miami, EDC Vegas, Tomorrowland en Mysteryland.”

Wat was het keerpunt in jullie carrière waardoor het mogelijk was om op deze grote festivals te draaien?

“We zijn het er allebei over eens dat de muziek je verder brengt. Een groot aantal tracks heeft ons dus vooral geholpen. Denk hierbij aan nummers als ‘Now Or Never’, ‘Colors’, ‘Blackout’ en ‘Until You Were Gone’ met The Chainsmokers.”

Het nieuwe album Painting With Dreams doet het super goed. Goed werk! We hebben het album geluisterd en we krijgen er direct een zomers/feel-good gevoel bij. Was het de bedoeling om dit gevoel op te roepen bij de luisteraar?

“Ja haha, je hebt precies samengevat wat het doel is van Tritonal. ‘Feel-good muziek met een energiek tintje! We houden van muziek die direct goed voelt.”

Hoe hebben jullie geprobeerd dit concept in het nieuwe album te verwerken?

“Met Painting With Dreams hebben we naast de meeslepende melodieën ook geprobeerd met extra piano intermezzo’s op de emotie van de luisteraar in te spelen. We zijn trots op het eindresultaat!”

Waar komt de inspiratie voor de muzeik vandaan?

“Goede vraag! Kort gezegd is dat het leven! Het komt van verschillende dingen zoals mediteren, buiten zijn in de natuur, lachen met vrienden en familie, sporten, op vakantie gaan, de zon onder zien gaan, enzovoorts. Het is zijn eigenlijk allemaal simpele dingen, maar zolang we van binnen gelukkig en dankbaar zijn komt inspiratie vanzelf voor goede tracks.”

Wat is het beste dat jullie is overkomen tijdens jullie carrière als dj/producer en waarom?

De heren moeten even nadenken en komen eigenlijk ook niet op één specifiek voorbeeld. “Het is meer een groter plaatje, namelijk het kunnen doen wat we het liefste doen.” Daar bedoelen David en Chad mee dat ze hun gemaakte muziek kunnen laten horen voor een groot uitzinnig publiek.

Nu het album klaar is en jullie hier als gevolg van een flinke tour aan het houden zijn, hebben jullie al nagedacht over de volgende stap?

“Begin 2017 willen we even wat rust gaan pakken. Het is een mooi moment om even wat tijd door te brengen met familie en vrienden. Daarnaast hebben we al wel vier singles klaarstaan voor het komende jaar. We zijn zeker van plan om in hetzelfde tempo door te blijven werken als nu.”

Wat is het ultieme doel in jullie carrière?

“Te kunnen blijven doen wat we leuk vinden en hiermee voor onze gezinnen kunnen zorgen. Dat was ooit het doel en dat zal het ook altijd blijven!”

Thanks! Fijne feestdagen en een goed 2017!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws