Nieuw Nederlands talent: dj Sophie

Pieter Hiemstra | 15 februari 2017
interviews

Het nieuwste Nederlandse dj-talent dat op het punt staat door te breken heet Sophie Francis (18) uit het Brabantse Sint-Oedenrode. Hoog tijd dus om haar te leren kennen. 

Volle agenda in 2017

2017 is nu al een geweldig jaar voor de achttienjarige Sophie. In maart draait ze op Ultra Music Festival in Miami, ze staat twee dagen op Tomorrowland. En dan moet ze in juni ook nog eens afstuderen. Haar nieuwste plaat is Walls en wordt in Nederland erg goed ontvangen. Het was zelfs Radio 538's Dance Smash. Haar laatste wapenfeit is een contract bij Spinnin' Records. 

Daar brengt ze 17 februari haar nieuwste nummer uit: Without You. Het vrouwelijke talent uit Brabant is onverstelbaar blij met haar samenwerking met Spinnin' Records, vertelt ze tegen DJ Mag. 'Ik ben zo blij! Zoals zo vele jonge DJ/producers droom ik er al lange tijd van om mijn muziek op Spinnin’ Records uit te brengen, en nu is het eindelijk zover! Spinnin’ is een belangrijke referentie voor vele artiesten, het meest bepalende dance label in de wereld. Ze hebben een ongelofelijk team, en het feit dat ik deel kan uitmaken van hun familie voelt geweldig.' 

Hoewel ze voor dit jaar dertig optredens heeft gepland, waaronder dus in Miami en Belgie, doet ze het tot haar afstuderen in juni 'rustig aan'. Hoe dan ook wil ze haar diploma halen op de Internationale School in Eindhoven. Toch is ze ook in Nederland te bewonderen: 27 mei draait ze op Emporium. 

Zuid-Afrika

Sophie groeide op in Zuid-Afrika en werd een paar jaar geleden enthousiast over het maken van elektonische muziek. In een interview met het AD: "Ik ben van huis uit vrij muzikaal, speel zelf ook piano, maar vond het vooral fantastisch om te zien hoe één specifiek iemand met zijn muziek een zo grote mensenmassa uit z’n dak kan laten gaan. Dát wilde ik ook!"

Die droom lijkt dus uit te komen voor Sophie, met een druk 2017 voor de boeg. We blijven haar volgen!

Sophie's 2016 in vogelvlucht.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws