Talent van de toekomst: Jengi Beats

Pieter Hiemstra | 24 april 2017
interviews


Naam: Jan Berendsen / Jengi Beats
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Den Bosch
Management & boekingskantoor: KLEAR Agency

Hij is benaderd door het managment van Calvin Harris. Sommige van zijn tracks hebben meer dan een miljoen views op YouTube. En volgende week is zijn eerste buitenlandse gig in Seoul, Zuid-Korea. Verder bracht hij begin dit jaar de EP Colors uit, vol met smooth vocals en fijne basslijnen. Jan Berendsen a.k.a. Jengi Beats uit Den Bosch barst van het talent. Hoog tijd voor een kennismaking. 

Jengi Beats - High (Colors EP)

Hey Jan! Volgende week heb je jouw eerste buitenlandse gig in Seoul. Zin in?
Zeker, daar heb ik heel veel zin in. Het is een mooie eerste stap. Ik heb niet echt een gebruikelijke stijl voor in een club. Het is dan ook een hele eer dat een club in Zuid-Korea mij vraagt op te treden. Het leuke is dat er 500 man publiek is. Ik houd wel van die intieme feestjes. 

Is het altijd een droom geweest muziek te maken?
Rond mijn zestiende ben ik begonnen met produceren, toen ik eindexamen VMBO-T deed. Destijds maakte ik vooral nog boombap hiphop, wat langzaamaan is uitgegroeid tot de stijl die ik nu maak als Jengi Beats. Het is altijd mijn droom geweest om muziek te maken, de wereld ermee over te reizen en ervan te leven. Dat laatste lukt bijna. Op dit moment woon ik nog bij mijn ouders waar ik een eigen studio heb. Ik werk nu hard aan eigen muziek en optredens, dus binnenkort ga ik wel het huis uit.

Zijn doorbraakhit: Jengi Beats - Bruh

Wat voor opleiding heb je gedaan?
Ik heb Sound Design gedaan in Utrecht. Daar zat ik bijvoorbeeld bij Brooks in de klas, die op dit moment lekker gaat met zijn nieuwe release 'Byte' die hij samen met Martin Garrix maakte. Hij zit echter wel in een hele andere hoek. Hij maakt voor EDM terwijl ik meer een mellow stijl heb.

Hoe omschrijf je jouw stijl?
Mijn muziekstijl laat zich moeilijk omschrijven, maar het lijkt het meest op future disco en UK house. Heel vroeger waren artiesten zoals dj Premier mijn voorbeelden, tegenwoordig raak ik vooral geïnspireerd door artiesten zoals Kaytranada, Disclosure en Flume. Ik maak daarnaast niet alleen maar clubnummers, maar ook gewoon 'mellow liedjes'. 

Je bent benaderd door het management van Calvin Harris. Waarom ben je daar niet op ingegaan?
Op de eerste plek was dat natuurlijk een hele eer. Maar voordat ik overstap naar een groot buitenlands label wil ik meer werk op mijn naam hebben. Nu heb ik nog veel creatieve vrijheid om te produceren. Als ik naar een groot label ga, bestaat de kans dat ik minder hetgeen wat ik wil zal produceren en in de wachtrij word gezet. Eerder heb ik een remix gemaakt voor Dim Mak, het label van Steve Aoki. Die track heeft echter niet veel streams gekregen, dus releasen op een groot label zegt ook niet altijd alles. 

Uitgebracht op Dim Mak Records: Bright Lights ft. 3LAU - Runaway (Jengi Beats Remix)

Op dit moment zit je bij het bookingsbureau KLEAR Agency met artiesten zoals Wantigga. 
Klopt! Hij is een goede vriend. Voor zijn EP heb ik een remix gemaakt en hij heeft mijn track 'High' geremixt en onlangs uitgebracht. Hij zit meer in de hoek van beats, terwijl ik meer house draai. We zijn geen concurenten, maar we leren juist veel van elkaar. 

Wat zijn je ambities verder?
Ik wil gewoon veel goede tracks maken die gaan exploderen en op toffe plekken geboekt worden. Er staan een aantal releases voor de zomer op de planning, waaronder een rework van een UK hit en een eigen zomersingle. In Nederland ben ik nog vrij onbekend, maar richt ik me vooral op het buitenland waar mijn stijl beter ontvangen wordt. Seoul is een mooie eerste stap, maar dan ben ik bescheiden over. Hopelijk is het na de zomer vanzelfsprekend dat ik op allerlei plekken in het buitenland ga draaien!

Succes in Seoul volgende week en bedankt voor het gesprek!
Dankjewel!

 

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws