Interview met Grandtheft: 'Dit is mijn eerste show in Nederland ooit'.

Gean | 16 juni 2017
interviews

We spraken tijdens Emporium Fairytales met de Canadese dj en producer Grandtheft. Zijn meest recente track "Easy Go" brak door in de top 40 op de Amerikaanse radio, dit maakt het de enige indie actie in de charts. De track haalde als snel meer dan 8 miljoen streams op Spotify. Grandtheft is ook een gigantische remixer, met officiële remixen voor onder andere Calvin Harris en Rihanna, TI, Katy Perry en Diplo.

Vertel ons wie je bent en wat voor muziek je maakt. 

Mijn naam is Grandtheft, ik ben nu op Emporium Festival. Ik maak allemaal verschillende soorten muziek, verschillende soorten bass muziek denk ik. 

Je doet momenteel een Europese tour, wat zijn de hoogtepunten tot nu toe en waar kijk je nog heel erg naar uit? 

De tour is net begonnen, er komen nog veel festivals deze zomer en mijn eerste keer op Ibiza, er zijn nog veel meer shows waar ik erg naar uit kijk. Net Barcelona en World Club Cruise gedaan, Emporium is de 3e van de ongeveer 20 shows. 

Hoe ga je om met de verschillende tijdzones als je reist?

Je slaapt waar je kan. Vandaag vlogen we vanuit Toronto, Canada en ik heb net voor het festival even geslapen.

Wat verwacht je van de show van vandaag hier bij Emporium Fairytales?

Dit is mijn eerste show ooit in Nederland, ik heb een hoop vrienden hier zoals een aantal nederlandse dj's. Ik heb het gevoel dat er veel energie is hier dus ik hoop dat ik dat ook krijg.

Hoe bereid je jezelf voor op een show?

Ik doe heel wat edits en voorbereidingen voor de show. Als ik bijna aan de show begin drink ik altijd Tequila. 

Wat is je beste ervaring tot nu toe?

Ooit in mijn leven? Dat kan ik niet zeggen, ik heb te veel goede ervaringen. Ik heb elke week een nieuwe beste ervaring.

Als je elke plek mag kiezen om op te treden, welke plek zou je dan kiezen?

Nogmaals, dit kan ik niet zeggen. Er zijn te veel leuke plekken in de wereld en het is moeilijk om er echt een te kiezen. Ik weet het echt niet. Ik sta op zo veel festivals en soms in kleinere clubs, ik vind het allemaal vet. Ik hoop dat Emporium de beste word. 

Met welke artiest zou je nog een keer een track willen maken?

Er zijn veel rappers waar ik mee zou willen werken zoals Chance the Rapper, Tory Lanez en Drake natuurlijk.

Is er iets wat je niet leuk vind aan het zijn van een dj?

Ik vind het meeste leuk. Soms het weinig slapen en het veel reizen maar voor het grootste gedeelte houd ik van alles wat ik doe.

Wanneer kunnen we nieuwe muziek verwachten?

Ik heb 2 nieuwe singels, dus binnenkort!

Een van de 2 nieuwe singels is de accoustische versie van ''Easy Go'' samen met Delaney Jane waarmee hij met het orgineel in de Amerikaanse top 40 staat. Benieuwd naar Grandtheft zijn show? Hij is deze zomer nog 2 keer te zien in Nederland op Mysteryland en Woo Hah! Festival. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws