Girls Love DJs: 'Als ik geen dj was geweest zou ik kinderen gitaarles geven'

Nina van Zelst | 17 juli 2017
interviews

Recent sprak ik met Rob Black, beter bekend als Girls Love DJs. Hij draaide een gevarieerde set op de crossover stage van Dreamfields Festival. Na het optreden stond ik klaar om hem te vragen over zijn set, zijn carrière en zijn toekomstplannen.

Vertel! Hoe was je set?

Warm! Maar wel echt super vet. Mensen hadden er echt zin in en ik vond het eigenlijk erg knap dat de feestgangers nog konden springen in de tent met deze hitte!

En wat vind je nou van Dreamfields Festival?

To be honest, ik ben hier voor de eerste keer. Ik heb op dit moment nog niet echt tijd gehad om rond te lopen, maar op de weg hier naartoe heb ik me even verdiept in wat er allemaal draait en in de geschiedenis van het festival en I love it! Het is vooral erg gezellig om als dj backstage te zijn en iedereen weer te zien; het voelt gewoon net alsof je thuis komt. Je komt je hardstyle vrienden tegen, je komt je mainstage vrienden tegen en je komt zelfs Dries Roelvink weer tegen.

Gezellig! Blijf je nog hier vandaag om met hen te feesten?

Helaas niet! Ik ga hierna nog door naar twee andere boekingen. Ik zou wel erg graag zijn gebleven, ook omdat er goede vriendjes van mij op de line-up staan, maar helaas!

Je zegt dat je Dreamfields vet vind, maar wat maakt het voor jou een goed festival?

Zon! Maar wel met een lekker windje, zodat het niet zo benauwd is als bij mijn set vandaag. Wat ik het liefst op een festival zie zijn mooie vrouwen en gezellige mensen die zin hebben in een feestje en niet om andere dingen te doen, zoals ruzie zoeken. Dus samengevat: liefde, lange benen en goede muziek!

En welke muziekstijlen hoor je dan het liefst?

Ik ben echt een liefhebber van alles. Thuis luister ik jazz en klassieke muziek en in de auto luisteren we naar old school hiphop. Ik luister ook graag naar live-sets van Motorcity Drum Ensemble, techno… I don’t care; echt, als het maar gezellig is!

Hoe bereid je je nou voor op een set zoals vandaag?

Het is moeilijk om je voor te bereiden op iets. Je bent dj dus ik vind dat je ook zeker moet inspelen op wat er gebeurt tijdens je set. Als het heel warm is heeft het natuurlijk geen zin om hardstyle te gaan draaien. Ik weet wat werkt en wat voor overgangen mensen leuk vinden. In de auto naar een set maken we lekker veel grapjes en voordat ik mijn set ga draaien doen we nog een drankje. Het is soms erg moeilijk om uit bed te komen na een avondje draaien, maar met een saucijzenbroodje van het tankstation, een biertje en een sigaret ben ik weer helemaal wakker.

En hoe beschrijf je dan een set van Girls Love DJs?

Eclectisch, pop, sexy voor de meisjes, maar allemaal met een mainstage gevoel. Het is eigenlijk meer een pop-act dan een dj-set. In principe is mijn set dus een mix van alles; invloeden van klassiek, jazz, techno, drum and bass, en dat allemaal met een popinvloed.

Waar ben je in je carrière het meest trots op?

Muzikaal gezien was mijn eerste single toch wel echt het vetst: ‘Easy’. Ook mijn ouders vonden dit helemaal te gek. Op persoonlijk gebied vind ik mijzelf heel volwassen geworden. Ik ben namelijk al vroeg in dit leventje gestapt met 18 jaar oud. Door het tour-leven, de stress en alles wat er eigenlijk bij komt kijken ben ik een beter persoon geworden. Ik was vroeger echt wel een boefje en nu niet meer zo.

Je bent dus nog vrij jong. Wat wil je op korte termijn - laten we zeggen 5 jaar - nog bereiken?

Ik vind het op dit moment heel leuk om in Nederland te touren en af en toe door Europa en Amerika. Maar ik zou het toch wel echt tof vinden om een plaat te maken, en dat ik vervolgens gerespecteerd word voor mijn muziek in plaats van alleen voor mijn dj-sets. Dat iedereen uit volle borst mee staat te zingen, wherever you are. Dat lijkt me zo gaaf!

Ik had het er laatst nog over en het lijkt me zo vet dat wanneer ik 40 ben, er iemand van 30 naar me toe komt die mij dan vertelt dat hij een meisje heeft ontmoet en kinderen heeft. En dat mijn muziek daarbij een grote rol heeft gespeeld. Al is het alleen maar om mij een hand te geven, dat lijkt me zo tof.

Wat had je op dit moment gedaan als je geen artiest was geworden?

Dan was ik gitaarleraar geweest. Ik vind kinderen - vanaf een bepaalde leeftijd - best wel chill, en kinderen vinden mij doorgaans ook erg aardig. Ik speel zelf gitaar, ik zing en ik drum, dus ik denk dat ik anders daar iets in gedaan had; gitaarleraar op een basisschool of zoiets.

Dat is wel echt heel erg tof, jij zou dus no matter what met muziek bezig geweest zijn!
Ja zeker weten. Ik zal mijn hele leven nog met muziek bezig zijn. Ook al ben ik 80 en ziek, dan zul je mij nog steeds zien drummen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws