Primeur: Sam Feldt vertelt ons dat er een debuutalbum in de maak is

Ronald Veth | 31 juli 2017
interviews

Tijdens Parookaville hadden we mogelijkheid om Sam Feldt aan de tand te voelen over wat we van hem kunnen verwachten komende tijd. Wat blijkt? Er is een debuutalbum in de maak en er komt een Amerikaanse tour.

Sam, laten we beginnen met hoe het met je gaat?

Ja zeer goed. Ik heb het deze week wat rustiger maar maandag heb ik nog op Ibiza gedraaid tijdens de avond van David Guetta en nu is het weekend. Vandaag staan ik op Parookaville, morgen op Tomorrowland en daarna nog een festival in Litouwen.

Het is de 2e keer dat je op Parookaville mag draaien. Wat verwacht je ervan ?

Ja het is erg tof om hier terug te mogen zijn. Vorig jaar stond ik in een shelter wat eerder op de middag en vandaag draai ik om 20.00 uur bij Bill’s Factory wat de oude mainstage van vorig jaar is. Het is dus eigenlijk alleen maar mooier en beter geworden. Vorig jaar was het al erg gezellig, maar het wordt nu alleen maar beter met een nieuwe set en de liveband is erbij.

Je hit met Inna is al meer dan 1,8 miljoen keer bekeken op YouTube. Hoe ben je erbij gekomen om met haar te werken?

Ten eerste, zoveel views is echt bizar. Ik heb nog nooit zoveel views gehad in korte tijd. Misschien dat Justin Bieber er zijn schouders voor ophaalt, maar ik heb dat nog nooit meegemaakt bij een eigen plaat. Ik vind dat Inna echt een lekker zomerse stem heeft. Ze heeft natuurlijk ook al veel zomerse hits gehad. Ze heeft hetzelfde gevoel als ik bij de plaat. Gewoon lekker lol maken en de zomer omarmen. Nadat we het instrumentale gedeelte afhadden, hebben we Inna gevraagd en de plaat met haar opgenomen.

Kunnen we binnenkort nog meer zomerse hits van jou verwachten?

Zeker. Half augustus komt er nieuwe plaat uit van mij en een R&B artiest. De komende tijd zal ik op social media wat hints gaan weggeven over wie de artiest is. [Inmiddels is de artiest bekend: Akon, red.] Het wordt een soort mix van reggae met toch wel die Sam Feldt house sound.

Veel mensen hebben grote voorbeelden als Hardwell en Tiësto, maar hoe is dat bij jou aangezien je een eigen sound hebt?

Het is bij mij belangrijk dat er een goede melodie in zit en een lekkere vocaal. Het moet niet te moeilijk zijn, maar je moet er wel kippenvel bij krijgen. Het is lastig om iets specifieks te maken, maar het is echt mijn sound. Het is uiteindelijk goed dat je iets aan doen bent wat niet iedereen doet.

In de wandelgangen gaan de verhalen dat je met een album komt. Hou ons niet in spanning, wat kunnen we verwachten en wanneer?

Het album staat gepland voor begin oktober. We gaan wel bepaalde platen eerder uitgeven om mensen zo alvast lekker te maken. Het is heel veel nieuwe muziek en we vinden het zonde om alles in 1x online te gooien. Daarom kiezen we ervoor om elke keer iets te laten horen. We gaan ook in oktober een tour doen met onder andere een bezoek aan Amerika en daarop volgend een tour door Europa. We zullen niet zozeer naar clubs gaan, maar meer naar concertzalen om zo een echte show weg te geven. Denk daarbij aan speciale dingen zoals een band, en wellicht ga ik zelf piano spelen. 

Je staat deze zomer op veel festivals. Waar kijk je nog naar uit deze zomer?

Ibiza is erg leuk. Dat is bijna elke week nu met gigs in clubs als HÏ en Ushuaïa. Natuurlijk ook Tomorrowland want daar sta ik 2 weekenden dit jaar en op een groter podium dan vorig jaar. Dus het wordt alleen maar beter. Daarna ga ik 6 Ultra’s doen in Azië dus er is nog genoeg om naar uit te kijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws