Interview: Brian S

redactie | 12 oktober 2011
interviews

Op vrijdag 14 oktober wordt in bijzijn van speciale genodigden, pers en bekend Nederland de grote winnares van de Elite Model Look 2011 gekozen. Een bijzondere avond met een speciale afsluiting, want na afloop presenteert Elite Model Look samen met NL Confidential: ICONS, the exclusive afterparty where Fashion meets Nightlife and Haute Couture meets Stylish Decadence. De monumentale Amsterdamse Stadsschouwburg biedt een stemmig decor aan zowel de grand finale, als de unieke afterparty in het thema Sophisticated 70’s.

Brian S zal op deze avond afsluiten en Partyscene was benieuwd hoe het met de oud RUSH resident gaat.

Tekst: Frank Böhm

Wie is Brian S
Ik denk van mezelf dat ik een type ben met visie, alleen ben ik geen mega marketing man. Ik probeer te doen wat anderen niet doen, me te onderscheiden door mijn nek uit te steken, terwijl ik mijn idee niet meteen de wereld in 'schreeuw'. Ik ben bijvoorbeeld één van de eerste dj’s geweest die met cd's ging draaien in begin jaren 90 maar werd erom uitgelachen, ondanks dat ik mijn tijd behoorlijk ver vooruit was. Ik heb verder in 2003 in een interview aangegeven dat de house stijlen naar elkaar toe groeiden, maar werd wederom niet begrepen. We kunnen nu wel aannemen dat progressive,  techno en house redelijk zijn samen gesmolten haha!
Brian S
In welk opzicht loop je nog meer voor op andere dj's?
Ik kan dat niet echt goed zeggen van mezelf, weet alleen dat ik als iemand iets doet, dat ik dan juist iets anders probeer te doen. Als ik wordt gekopieerd, probeer ik zo snel mogelijk te veranderen, ik wil uniek blijven... Gelukkig lukt dat soms, als ik m’n best doe haha! Ik krijg de laatste tijd top inspiratie van een nieuwe generatie jonge dj's die zwaar dik vet deep house draaien, ik ben blij dat er ook jonge gasten zijn die wél muzikaal onderlegd zijn haha!

Hoe ben gestart met draaien?
Het begon ooit als een hobby en is uitgegroeid tot mijn beroep.

Hoe heb je vervolgens het vak onder de knie gekregen?
Door uren te maken! O.a. thuis in het begin, na het uitgaan, nog  'even' twee casettebandjes van 90min mixen omdat je inspiratie hebt opgedaan! Daarna wekelijkse solo sets van ongeveer 12 uur (!) in Rotterdam, wekelijkse avonden waar je sowieso in je eentje draaide en niet onbelenagrijk: heb veel in het buitenland gedraaid. Muziek is immers een  universele 'taal'.

Hoe onderscheid je je van andere dance artiesten?
Door mijn smaak, verschillende stylo's en mix techniek.

Wat vind je van de dancescene in Nederland op dit moment?
De scene heeft te veel een hokjes geest, ik vind de scene een beetje eenkennig. Men zou eens vaker naar plekken moeten gaan waar ze niks 'verwachten'! Er is heel veel troep en heel veel kwaliteit, maar men wil alleen horen waar hij/zij zich mee kan 'identificeren' oftewel; men wil erbij horen. Hou daar s mee op!

Wat zijn je dj plannen voor de toekomst?
Het schijnt dat ik voor een 'echte' carrière producties nodig heb, anders geloven mensen niet dat ik een redelijke dj ben. Ik zal er ’s aan beginnen...

Wanneer kunnen we je eerste producties verwachten?
Ik roep al jaren: binnenkort! Maar daarmee heb ik al verschillende types teleurgesteld. Ik ben echt bezig, moet alleen eens leren tracks 'af' te maken.

Je was het gezicht van RUSH, wat vind je ervan dat het gestopt is?
Ik vind het zonde dat het is gestopt maar elke generatie heeft z'n hoogte punt! Ik ben blij dat ik mijn steen heb kunnen bijdragen aan het succes, maar de keerzijde is dat 'iedereen' mij kende van de 'RUSH sound' terwijl mijn sound nu veel meer deep/tech is... en de rush sound werd mij veel te hysterisch met electro invloeden. Ik vind het nu wel grappig dat 'men' mij minder goed vond dj-en aan het eind van de RUSH periode terwijl ik toen juist dieper ben gaan draaien, iets wat later meerderen zijn gaan doen...

Zou je zelf meer feesten willen organiseren?
Ik was een klein beetje mede organisator van RUSH en heb me met meerdere feesten bezig gehouden op organisatorisch vlak. Ik vind dat erg belangrijk omdat je dan geen concessies hoeft te doen voor een klant. Zo heb ik o.a. Body Movement in Eindhoven ('08) en High Tech in Utrecht ('09) gedaan, alsmede de eerste deep/tech-house avond op maandag avond in Jimmy Woo samen met Gene Farris in 2006. En in 1999 deed ik al Supersuppersoul in de Supperclub. Momenteel heb ik, samen met Hero de Janeiro, elke laatste donderdag van de maand een avond in ClubNL: Shake 'n Bake, ik kan hier 'mijn eigen stijl' brengen een mix van tech/deep/funky/sexy/house. En daar houd ik van!

Wat verwacht je van ICONS vrijdag?
Veel hitte en mooie vrouwen!

En wat kan het publiek van je verwachten op dit feest?
Veel liefde en warmte!

Tenslotte, op welke plek wil je ooit nog eens optreden?
De aan, of in de ruimte, maar dat komt nog wel… moet ik eerst het geluidsprobleem oplossen daar haha.

Check Brian op Soundcloud

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws