Interview: Ferry Corsten

redactie | 21 maart 2011
interviews

Doe op 26 maart het licht uit tijdens Earth Hour, een wereldwijde actie van het Wereld Natuur Fonds. Zo geef jij samen met miljoenen andere mensen en organisaties het signaal af dat jij de aarde wilt doorgeven. Zodat de generaties na ons ook kunnen genieten van alles wat de aarde ons te bieden heeft.

Schrijf je nu in op www.wnf.nl/earthhour en maak kans op kaarten voor het unieke Earth Hour optreden van WNF ambassadeur Ferry Corsten op 26 maart in Escape. Kaarten zijn niet te koop maar alleen te winnen via www.facebook.com/escapeamsterdam en www.twitter.com/escapeamsterdam. Want onder de volgers en fans worden deze exclusieve tickets binnenkort verloot. Meer informatie vind je op www.escape.nl/earthhour

Tekst: Frank Böhm

Waarom heb je juist voor WNF gekozen als goed doel voor een samenwerking?
Ik heb zelf een kleine van bijna drie en hoop dat zij net zoveel van de wereld kan genieten als ik nu doe. Mijn schoonouders wonen in Manilla en daar zie je gewoon dat het koraal elk jaar minder wordt. Daar maak ik me echt zorgen om.
Ferry Corsten
Wat doe jij in het dagelijks leven om het milieu te sparen?
Ik heb mijn 8-cilinder de deur uit gedaan en rij gewoon in een 2.0 liter auto nu. Verder hebben we op kantoor overal licht sensoren waardoor de lampen pas aangaan als je voorbij komt. Ik weet, het zijn kleine dingen, maar ze helpen wel.

Compenseer je al je vliegtuig kilometers met Green Seat?
Kijk, minder vliegen is natuurlijk altijd beter, maar ik heb nou eenmaal  een internationale baan. Ik ben bezig met de ClimateNeutralGroup, om te regelen dat ik al mijn vliegtuigkilometers compenseer via Gold Standard-projecten. WNF werkt daar zelf ook mee: het zijn duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden waar jouw CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. Die projecten zouden er anders niet zijn. 

Wat verwacht je van Earth Hour in Escape?
Ik verwacht dat het een leuk feestje gaat worden. Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Amsterdam was en helemaal in de Escape.

Wat kan het publiek verwachten?
Ik ben bezig met mijn nieuwe album en ik wil natuurlijk wat nieuwe tracks uitproberen. Verder wil ik  vooral geen full throttle trance set neerzetten, het wordt een leuke combi tussen house en trance. Dat is tegenwoordig sowieso mijn draai stijl.

Ferry Corsten

Ga je nog speciale tracks draaien op deze bijzondere avond?
Het zal niet “We Are The World” worden van USA for Africa maar ik ga maar eens op zoek naar “groene” nummers!

Wat wil je kwijt aan de lezers omtrent Earth Hour?
Nou, doe vooral mee! Met je buurt of je vrienden, of in Amsterdam. En als je niet kan komen, zorg dan in ieder geval dat je op 26 maart een uurtje stil staat bij het behoud van de planeet. Om half 9 gaat het licht een uur uit, maar ’t mag ook eerder of later... Zolang je er maar bij stilstaat.

Wat zijn je verdere plannen voor 2011?
Ik ben druk bezig om mijn album af te ronden en de release zal in september zijn. De mensen zullen weer een heel nieuwe Ferry Corsten sound te horen krijgen en ik kan niet wachten om het album te laten horen!

Earth Hour Candle Light Dinerarrangement

Wil je er zeker bij zijn? Boek dan een Dinerarrangement. Escape biedt voorafgaand aan de WNF Earth Hour special met een set van Ferry Corsten en verder dj's Raymundo, Prosper Rek (Blue Marlin, Ibiza) en diverse speciale gast dj's en surprise acts, een speciaal Earth Hour Candle Light dinerarrangement aan. Met de intieme sfeer van kaarslicht wordt een drie-gangen diner in Escape Caffé geserveerd. Daarnaast krijg je VIP toegang voor Escape Club vanaf 21.00 uur. Let op: je moet voor dit arrangement tussen 18.00 en 18.30 uur aanwezig zijn. Dit arrangement kost 40 euro per persoon en is hier online te reserveren. Reservering alleen online, bij grotere groepenindelingen dit tevens melden aan reserveringen@escapecaffe.nl.

www.ferrycorsten.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws