Interview: Isis

redactie | 24 december 2010
interviews

Na haar eerste jaar als Nachtburgemeester sluit Isis 2010 op feestelijke wijze af met haar liefdesbaby Amsterdams Glorie in Hotel Arena. Op dit jaarlijks terugkerende en succesvolle Amsterdamse evenement is het de beurt aan de Amsterdammer!

Maar wat heeft de Amsterdammer gemerkt van Isis als Burgemeester van de Nacht?

Tekst: Frank Böhm
Isis
Hoe bevalt het als Nachtburgemeester?
Heel erg goed. Ondanks de vele werkzaamheden geniet ik van de combinatie cultuur en maatschappij, echt wat voor mij.

Valt het mee of tegen?
Het kost bergen werk en geld, maar ik heb het er graag voor over!

Waar ben je allemaal tegenaan gelopen tot nu toe?
Er is nog weinig bekend over het nachtleven en wat er bekend is wordt nog te weinig geraadpleegd door overheden.

En wat heb je tot nu toe bereikt?
Ik ben een onderzoek gestart om het Amsterdamse nachtleven in kaart te brengen. Iedereen kan zo zijn mening delen over het nachtleven in onze hoofdstad via www.nachtmonitor.nl Ook is er sinds kort een website www.n8burgemeester.nl  Hier kun je volgen wat ik doe als nachtburgemeester en klachten en tips plaatsen.

Het nachtloket leeft nog niet echt bij de Amsterdammer. Hoe gaat hier ruchtbaarheid aan gegeven worden?

We doen ons best, maar het valt niet mee om zonder budget reclame te maken voor zo’n site. We stellen het heel erg op prijs dat jij hier ons bij helpt!

Wat wil je nog bereiken voor je de ketting overdraagt?
Dan moet ik eerst een ketting krijgen hahah! Ik wil graag een erfenis overdragen aan de volgende nachtburgemeester, zodat deze gelijk van start kan. Bestaande uit o.a. de website en onderzoeksresultaten. Daarnaast is het mijn ambitie om meer flexibiliteit en spontaniteit te waarborgen in het Amsterdamse uitgaansleven.

Werk je nog samen met de andere Nachtburgemeester kandidaten?
Ik heb hen allemaal uitgenodigd om content te leveren voor de komende periode. Er zijn wel wat ideeën op tafel gekomen, maar we zijn nog niet concreet geworden, dus wie weet..

Isis

Tenslotte, hoe vind het op dit moment de nachtelijke scene in Amsterdam?
Amsterdam is een beetje ingedut, alhoewel er nog genoeg leuke dingen gebeuren. Jammer dat er zo weinig speelruimte is, maar ik blijf mijn best doen! Zo wil ik iedereen van harte welkom heten met oud en nieuw op ons jaarlijkse evenement Amsterdams Glorie in Hotel Arena. Het Amsterdamse nachtleven, haar artiesten, bezoekers, professionals en freaks vormen de ingrediënten voor deze bruisende nacht waarin we met z’n allen het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar feestend ingaan.

Check de All Is One site hier.

Kleine foto: Ilja Keizer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws