PS interview: Chris Lake & Tocadisco

redactie | 20 juli 2010
interviews

De Toolroom Knights serie groeit nog steeds en is een van de visitekaartjes van Toolroom, een van de toonaangevende houselabels van het moment. De nieuwste editie is samengesteld en gemixed door Chris Lake en Tocadisco. Beiden aan het woord over de compilatie.

 

Hoe hebben jullie je Toolroom Knights cd tot stand gebracht?

Tocadisco: “Het was een eenvoudige vraag, of ik geïnteresseerd was om een cd te mixen. Het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat we alle agenda’s op één lijn konden krijgen.”

chris lake

Chris, jouw cd bevat een breed scala aan house stijlen, maar pas op het eind kom je met de big room sound waar veel mensen je van kennen?

Chris: “Ik mix veel genres in mijn dj sets en dat is volgens mij ook de handtekening van mijn sound. En voor mij is het belangrijk om me te onderscheiden van andere dj’s. Ik vind zoveel verschillende stijlen goed dat het moeilijk is om alles voorbij te laten komen in twee uur.”

Was het ook jouw intentie om een breed geluid neer te zetten?

Tocadisco: “Ik wilde de stijlen erop zetten die ik ook in de clubs draai. Ik sta overal, van clubs met 300 man tot festivals met 50.000 mensen. Ik hou ervan om met verschillende stijlen te werken. Dat zie je ook terug in mijn producties en remixen. De ene is altijd weer anders dan die ervoor. Ik hou er niet van om mezelf te herhalen.”

Zitten er platen in die mensen absoluut niet verwacht zouden hebben?

Chris: “Nou, dat hangt er vanaf wat mensen van me verwachten. Mensen die mijn werk van dichtbij volgen weten dat ik veel verschillende soorten muziek maak, maar er zijn zeker tracks en projecten uit waarvan niemand me kent. Ik hou ervan om mezelf via muziek uit te drukken en dat is niet gebonden aan één stijl.”

Tocadisco: “Ik denk dat mensen over het algemeen een beeld vormen naar aanleiding van een of andere hit die ik ooit gehad heb. Het gebeurt vaak dat ik met mensen praat en ze vertel wat ik allemaal nog meer gedaan heb, en dan zijn ze verbaasd.” 

coverHoe is 2010 tot nu toe verlopen voor jullie?

Chris: “De eerste zes maanden waren extreem druk. Ik heb erg veel nieuwe muziek geschreven en ook veel remixen gedaan. Deze zomer zal daar veel van uitkomen. Samen met Marco Lys werk ik ook aan het debuutalbum van Chris Lake en Marco Lys, waar ik erg enthousiast over ben. Daarnaast doe ik mijn maandelijkse podcast en ga ik veel met andere artiesten samenwerken, dat vind ik altijd erg leuk.”

Tocadisco: “Het wordt ieder jaar gekker. Ik denk steeds dat het vanaf nu alleen maar bergafwaarts kan, maar het tegenovergestelde is waar. Ik ben nu druk bezig om samen met mijn vrouw mijn eigen bedrijf op te bouwen. Zij begrijpt mijn passie voor muziek en is nu betrokken bij de zakelijke kant.”

Er staan ook wat exclusives op het album, kunnen jullie daar wat over vertellen?

Chris: “De track die ik voor het album geschreven heb heet Amiga. Het gaat een beetje terug naar mijn oude sound, een beetje progressive, maar met een 2010 twist. Mijn vrouw heeft wat stukjes gezongen voor de grap. Mijn nieuwe single Minimal Life staat er ook op.”

Tocadisco: “Ik heb de track Stopover van Mark Knight en Dirty South geremixed. Ik vond het origineel al erg goed en ik vond het cool om de remix te doen.”

Jullie muziek is erg energiek, zullen we ooit een wat langzamere, donkere kant van jullie zien?

Chris: “Ik heb dat soort tracks wel gemaakt in het verleden en zelfs wat downtempo dingen. Check mijn track Communicate maar eens. En Echofalls, dat ik jaren geleden maakt, is ook heel erg diep. Of de remix die ik gemaakt heb van Changes.”

Tocadisco: “Ik ben geen grote fan van dromerige dance muziek. Dat soort muziek zou ik misschien thuis beluisteren. Maar een goede dj-set of dance track heeft voor mij kracht nodig, ik wil mezelf kunnen verliezen daarin. Ik heb altijd van de energie van dance gehouden. Het komt allemaal neer op wat beats, in combinatie met wat andere sounds. Het is magie.”

tocadisco

Hoe kijken jullie tegen de house sound van nu aan, waarin de originele house weer terug lijkt te komen?

Chris: “Ik vind het te gek dat house terug is. Het draait bij house om positieve vibes en ik vond het in 2009 wat de negatieve kant opgaan. Dat vertaalde zich ook naar de dansvloer. Ik word altijd vrolijk van house en op dit moment komt er erg veel goede muziek uit op dat gebied.”

Tocadisco: “Ik denk dat er erg veel talenten zijn nu. En op dit moment zijn er ook zoveel goede tracks en ook veel nieuwe ontwikkelingen.”

Check ook www.toolroomrecords.co.uk.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws