Interview: Voetzoekers

redactie | 2 juli 2010
interviews

Aan alle  mooie tijdperken komt een eind, zo ook aan het tijdperk Voetzoekers en de draaicarrière van  Haarlemse dj Minoz. Vrijdag 3 september zal er groots en in stijl afscheid worden genomen van deze speciale dj en dit succesvolle Haarlemse feest.

Minoz zal de komende tijd zijn pijlen richten op zijn carrière in het bedrijfsleven en dat is moeilijk te combineren met professioneel draaien. Ruben en Maarten, beter bekend als de BL-etjes hebben dan ook besloten te stoppen met hun feest Voetzoekers. Partyscene sprak de twee over dit verrassende afscheid.


Interview: Frank Böhm

Hoe is Voetzoekers ontstaan en waarom?

Voetzoekers is ontstaan door een muzikale klik tussen Maarten en Ruben (Minoz). Voetzoekers staat voor elektronische melodieuze energieke house, progressive, techno, in Haarlem beter bekent onder de term EMO. Beide heren waren van mening dat er in de elektronische underground hoek in Haarlem niet veel meer viel te beleven. Vele Haarlemmers zoeken hun heil in Amsterdam waar het aanbod van feesten en afters enorm is. Het feest Voetzoekers wil een platvorm zijn voor elektronische muziek liefhebbers die in hun eigen stad weer kunnen genieten van underground feesten. Met dit doel voor ogen is Voetzoekers ontstaan.

Waarom stopt Minoz? Hij kan naast zijn gewone werk gewoon draaien nog, toch?

Minoz is iemand die alles altijd met volle overgave doet. Zo deed hij dit met feesten geven en draaien, nu doet hij dit voor zijn studie bedrijseconomie en zijn werkzaamheden binnen een grote organisatie waar hij met  financiele softwaresystemen bezig is en zorgt voor een hogere efficientie. Minoz is hier de hele week druk mee bezig en kan op deze manier onvoldoende tijd meer in zijn draaien steken. Hij is nooit een halve dj geweest, dus vandaar het besluit om afscheid te nemen in stijl, nu het nog kan.

Wat vinden jullie van Haarlem als partystad?
Haarlem is opzich een leuke stad, alleen is het jammer dat veel jongeren naar Amsterdam vertrekken. Je hebt in Haarlem natuurlijk Club Stalker, wat de oudste club van Nederland is. Een echte broedplaats voor jong talent en een club die veel voor de elektronische wereld heeft betekend. Voetzoekers is dan ook begonnen in deze vooruitstrevende club en zal Stalker altijd een warm hart toe blijven dragen.

Naast Stalker is er voor de echte underground niets in Haarlem.
Voetzoekers
Wat is goed en wat kan beter?

Wat goed en leuk aan Haarlem is, is dat deze stad zich kenmerkt door een bepaalde sound. Elektronische melodieen en energieke grooves staan hierbij centraal, ofterwijl EMO. Deze sound is door de Voetzoekers feesten en afters vrij duidelijk naar voren gekomen. Er is een kleine groep Haarlemse ravers die deze sound door dik en dun steunt. Echte liefhebbers die onze feesten altijd tot een enorm succes hebben gemaakt, dat is echt goed aan Haarlem.

Wat beter kan in Haarlem als elektronische stad, is het initiatief van de mensen zelf. Vertrek niet naar Amsterdam, volg niet blindelings maar probeer ervoor te zorgen dat deze stad weer een gezicht krijgt. Stalker is een mooi voorbeeld van een club die eigenwijs en vooruitstrevend programmeert en probeert de underground in Haarlem te houden.

Waarom geven jullie altijd afterparties?

Omdat een standaardclub avond veel te kort is en omdat we intesiever en langer van die heerlijke sound willen genieten, samen met onze aanhang. Het is gewoon fanatastisch om een groep liefhebbers zo uit hun dak te zien gaan. Mensen genieten intens van de muziek en van elkaar, springen, dansen, schreeuwen en juichen. Daarom de afters.

Nooit problemen gehad met politie en/of gemeente?

Er is weleens een gesprek gevoerd maar niets ernstigs. Over het algemeen wordt wel gezien dat we geen kwaad in de zin hebben. Alleen wordt het je wel erg moeilijk gemaakt fatsoenlijke afters te organiseren in Haarlem, dat is wel erg jammer voor de stad en de liefhebbers.

Tenslotte: komt er stiekem nog een zomerse outdoor rave?

Nee er komt geen buitenrave meer maar wel een ongeloflijk slot feest. Vrijdag 3 september van 23:00 – 05:00 een 6 uur solo set van Minoz in Club Stalker plus de allerlaatste echte Voetzoekers after. Op de after zal Minoz draaien met bevrienden dj’s die de Voetzoekers sound een warm hart hebben toegedragen. Op een geheime locatie, zoder eindtijd, zoals de laatste after hoort te zijn.

www.voetzoekers.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws