Interview: Marco Sieraad

redactie | 7 mei 2010
interviews

Op 24 mei (Tweede Pinksterdag) staat de Melkweg in Amsterdam toneel voor de officiële aftrap van evenementenorganisatie MPS Events. Met het event Beattime wordt een poging gedaan uitgaand Nederland bekend te maken met deze nieuwe organisatie. Alle inkomsten die gegenereerd worden zullen ten goede komen aan de stichting Kika. Partyscene sprak organisator Marco Sieraad.

Tekst: Frank Böhm

Waar staat MPS Events voor?
De naam staat niets meer en niets minder dan mijn persoonlijke drie voorletters. Inhoudelijk zal  MPS Events altijd iets verder willen gaan dan de standaard die momenteel veel heerst in de evenementen scene.
Beattime
Hoe onderscheidt deze organisatie zich verder van andere party organisaties?
Onderscheiden is vandaag een groot woord aangezien elke organisatie uniek is op zichzelf. Wij proberen net als ieder andere organisatie ook een eigen unieke look & hear te creëren door kwalitatieve goede DJ’s , extreem licht en geluid, aankleding en entertainment neer te zetten op onze feesten.

Over die feesten gesproken: wat houdt Beattime in?
Met Beattime willen we alle stijlen binnen de dancescene vertegenwoordigen, daar staat de Beat in Beattime ook voor. Op 24 mei introduceren we door middel van een grote kick off dit nieuwe concept Beattime zodat het publiek kennis kan maken met dit concept.

Hoe onderscheidt dit feest zich met andere feesten?
Het concept Beattime zal kwalitatief een mooi feest worden. Naast de bekende DJ’s en artiesten in de line-up wordt ook veel kwalitatief goede talenten een kans gegeven om op de Beattime feesten te draaien. Dit in combinatie met een licht- en lasershow die je vandaag de dag zelden meer ziet op indoor feesten. Het zal zowel voor het publiek als voor de artiesten  een ware happening zijn om een Beattime feest mee te mogen maken.  Elke Beattime feest gaan we dan ook een stapje verder hierin, dus geen Beattime feest zal hetzelfde zijn.

24 mei is de kickoff van Beattime, wat kan men verwachten?
Op de eerste Beattime zal de Melkweg zijn twee zalen beschikbaar stellen waar je een scala aan top DJ’s je op staan te wachten met hun collectie house en trance platen: Marcel Woods, 4 Strings, Miss Monica, Jeroenski, Olav Basoski, Ernesto vs Bastian, Cor Fijneman en vele andere helden. Zij hebben hun hart op de goede plek voor de stichting Kika, waar de opbrengst heen gaat. Naast een mooie line-up aan artiesten zal er een indoor lasershow komen zoals we die nauwelijks meer hebben gezien de laatste tijd in de dancescene die vergezeld word door een visuele show verzorgd door VJ Saga. Er komt een live groove en funk spektakel in zaal 2 die de Melkweg volledig naar een hoger level zal liften, Dance TV zal aanwezig zijn om dit alles te filmen en er komt een live streaming die uitgezonden word door Hi-Tec radio. En aan de deur wacht de bezoekers een klein presentje, kortom veel muziek, entertainment & show deze avond.

Waarom gaat de opbrengst naar Kika?
Kika is een stichting die jongeren met kanker veel hulp biedt. Ik moet zelf als 42 jarige opa er niet aan denken dat er geen financiële middelen meer zouden zijn als me kleinkind met deze ziekte te maken zou krijgen. Daarom is het ook belangrijk dat deze stichting ook vanuit de dance goed word gesteund.

Ga je nog meer feesten doen voor het goede doel in de toekomst?
De bedoeling is om elk jaar een benefiet te gaan houden voor een ander goed doel en daar een Beattime concept aan te wijden. Meer hierover in de toekomst.

Wat vind je van de huidige dancescene?
De huidige dance scene is volwassen geworden als je kijkt naar bijvoorbeeld 20 jaar terug. De feesten zijn jammer genoeg massaler geworden wat in sommige gevallen de sfeer geen recht aandoet omdat het evenement soms het feestgevoel niet kan overbrengen bij het publiek. Dit willen we proberen terug te brengen in het Beattime concept. Je gaat immers uit om uit te gaan en plezier te beleven met het gevoel van saamhorigheid en liefde voor de housemuziek, house music is a feeling!

Hoe stel jij een line up samen, waar let je op?
Een line up samenstellen is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst kijk ik naar de sets en de muziekstijl van de DJ en hoe het publiek reageert hierop. Als dit alles bij elkaar de beruchte X Factor heeft dan kunnen ze makkelijk in de line up van een Beattime feest belanden. Of je nu een bekende DJ/artiest bent of een up coming talent, iedereen is dan welkom in onze line-up, zolang hij of zij de kwaliteit van het Beattime concept vertegenwoordigt.

Tenslotte: wat kunnen we nog verwachten van MPS events in de toekomst?
Momenteel zijn we in onderhandeling met Hotel Arena en Thalia Rotterdam en andere locaties voor de vervolg edities van dit Beattime concept. Buiten het Beattime concept zal MPS Events zich actief bezig houden op het facilitaire vlak in de dance scene.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws