Interview: StoneBridge

redactie | 9 april 2010
interviews

Zes jaar na debuutalbum Can’t Get Enough en meer dan 20 jaar na zijn eerste release, levert de Zweedse smaakmaker zijn derde artiestenalbum af. Talloze hitsingles, waaronder Put ‘Em High, SOS en You Don’t Know en een legioen aan remixen voor namen als Robin S, Britney Spears, Lenny Kravitz, Robbie Williams, Ne-Yo en Lilly Allen, hebben de dance scene opgewarmd voor wat nu komen gaat.

The Morning After is een 10-track rit langs de Stoney Boy flavour waarvoor StoneBridge samenwerkte met talenten als Dayeene, La Trice en Erire. Om de release van dit langverwachte album compleet te maken vindt vanavond een release party in Escape. Naast uiteraard de man van de avond zelf serveert de line-up ook de beats van Baggi Begovic, Jaz von D., Rishi Romero en Lil Joey.

Tekst: Frank Böhm

Hoe is het met je?

Prima, heerlijke tour door Amerika gehad net en afsluitend een wilde Winter Music Conference in Miami.
StoneBridge
Vertel eens meer over je nieuwe album.

In principe is de basis hetzelfde als mijn twee voorgaande albums, breed en gevarieerd en dansbaar. Heb met veel muzikanten samengewerkt en het album een ‘oldskool’ sound proberen het geven tijdens de opnames.

Heb je nog wat vrije tijd over?

Zo’n tien jaar geleden had ik een briljant idee. Ik kocht een groot huis en bouwde er mijn studio in. Ideaal want zo kan ik meer tijd met mijn gezin besteden door de weeks. In de weekenden ben ik weg. In mijn vrije tijd kijk ik heel veel films en tv, heb een gigantische verzameling dvd’s en een vintage Mercedes waar ik veel aan sleutel.

Welke muziek luister je dan tijdens het sleutelen?

Haha nergens naar! Voor werk luister ik bijna elke dag nieuwe promo’s en verder zit ik in de studio ook al in de muziek. Dus in mijn vrije tijd geniet in graag van de stilte.

Is er nog plek voor nieuw dj talent? Of kunnen alleen producers tegenwoordig nog doorbreken?

Een interessante ontwikkeling inderdaad. De makkelijkste manier om een succesvolle dj te worden is een dikke clubhit produceren en dan één jaar lang boekingen over de hele wereld krijgen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet wel gaan draaien ook want van produceren alleen kan je niet meer leven helaas. Alle dj’s leven nu van hun optredens, niet van hun platen.

Wat zijn volgens jou nog meer belangrijke veranderingen in de scene?

Er is in 20 jaar veel veranderd maar ook veel hetzelfde gebleven. Mensen horen leuke muziek en willen de maker ervan checken in een club. House was iets wat fris en nieuw was, nu hoor je het in films, op de radio, in winkels etcetera. Een feestje geven is dus niet meer zo makkelijk als vroeger toen je alleen een dj boekte en een zaaltje huurde. Je moet nu wel een uniek concept verzinnen om mensen te trekken. Hopelijk trekt de economie snel weer aan en hebben we van de excessen geleerd zodat er weer een gezonde clubscene ontstaat waarbij zowel nieuw talent als de gevestigde namen hun ding kunnen doen.

Welke producers breken binnenkort door denk je?

Twee mannen zijn erg goed bezig de laatste tijd: Avicii en Chuckie. Ook Max Vangeli en AN21 breken binnenkort door denk ik.

Je brak door met je mix voor Robin S. Wat is je favoriete plaat die je nog eens wilt remixen?

Vroeger was ik daar heel erg mee bezig maar tegenwoordig richt ik me voornamelijk op mijn eigen muziek, dat vind ik meer uitdagend. Het is heel inspirerend om mensen enthousiast te zien over iets dat je helemaal zelf gemaakt hebt.
StoneBridge
Wat wil je allemaal nog bereiken?

Mijn twee zoons in de goede richting begeleiden met hun muziek, maar ook muziek schrijven en produceren voor andere artiesten.

Hoe denk je dat men jou herinnert over 30 jaar?

Ze zullen me altijd wel om mijn remix van Show Me Love herinneren, en hopelijk ook om mijn eigen tracks als Put 'Em High en Take Me Away. En ik denk dat ik nog wat klappers in me heb die ook klassiekers gaan worden.

Wat is de meest interessante les die je geleerd hebt?

Altijd oppassen als je een contract tekent, en altijd nederig blijven. Want de mensen die je op weg naar de top tegenkomt zijn de eerste die je weer tegenkomt als je naar beneden zakt. Ik heb altijd respect gehad voor mijn omgeving en dat heeft me geholpen om al 25 jaar in de scene bezig te zijn.

Hoe zijn je vrienden en familie van invloed geweest op je carrière?

Die zijn mijn klankboord, dus erg belangrijk voor me. Als één van mijn zoons begint te dansen dan weet ik dat ik op de goede weg ben met mijn nieuwe tracks. Ook mijn vriendin houdt me met beide benen op de grond.

Hoelang wil je nog doorgaan in de scene?

Zolang ik het niet als werk zie en ervan geniet, ga ik door. Ik weet dat niets voor eeuwig is dus ik denk dat ik nog 5 a 10 jaar draai en me erna meer richt op produceren en muziek schrijven.

Hoe zou jouw ultieme feest eruit zien?

Het feest waar ik draaide in Miami kwam erg in de buurt. Het was een privé feestje van vrienden waar alleen echte liefhebbers kwamen, dus geen gedoe met gastenlijsten en security. Het ging compleet los en ik wil volgend jaar zelf zoiets organiseren in Miami en misschien ook wel op Ibiza en in Australië.

Wat zijn je plannen voor de rest van het jaar?

Veel touren en mijn nieuwe album promoten en wat singles uitbrengen plus een mix album.

Benieuwd geworden? Win zijn album hier!

www.stoneyboy.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws