Interview: Nic Fanciulli

redactie | 2 april 2010
interviews

De Britse Nic Fanciulli is vaste klant op het befaamde Renaissance label maar ook als producer heeft hij erg veel succes met zijn producties en remixen onder de namen Buick Project en Skylark. Zijn stijl is erg breed, van progressive tot house en techhouse.
nic fanciulli
Morgen opent hij Awakenings in de Amsterdamse Gashouder, tijd om bij te praten dus!

Tekst: Frank Böhm

Hoe is het met je?
Prima! Net terug van de Winter Music Conference in Miami en ik kijk erg uit naar Awakenings morgen!

Heb je nog wel wat vrije tijd over, naast je optredens wereldwijd en produceren?
Gelukkig wel, ik chill veel met vrienden en familie. Met veel vrienden werk ik ook samen, dus dat scheelt. Sla ook graag een balletje op de golfbaan om te ontspannen.

Is er volgens jou nog wel plek voor echte dj’s in de scene? Of moeten ze echt een hit produceren om door te breken?
Moeilijk te zeggen vind ik. Tien jaar geleden kon het nog, aan de bak komen met alleen draaien, nu niet meer. Maar de nieuwe generatie weet niet beter nu. Het is wel jammer dat op deze manier veel getalenteerde nieuwe dj’s niet doorbreken.

De dancescene heeft vele veranderingen doorgemaak de laatste 20 jaar. Welke vielen jou het meest op en wat staat ons nog te wachten?
Ik denk dat de digitalisering van muziek heel veel heeft veranderd. Bij de WMC in Miami ging het altijd om het scoren van exclusieve platen waar er 10 van geperst werden. Nu deel je een track met iedereen dankzij één klik op de knop. Dus in Miami draait het nu veel minder om de muziek en meer om de feesten. Maar ik denk dat binnenkort alles beter wordt in de scene als iedereen de mogelijkheden van de digitale revolutie ten volle benut en begrijpt.

nic fanciulli

Welke producers breken binnenkort door volgens jou?
Ik hou erg van de sounds van Daniel Sanchez en Massi DL op dit moment. Tim Green is ook erg lekker bezig!

Welke muziek luister je onderweg en thuis?
Op dit moment veel van 4 Hero en Herbie Hancock. Maar dat verschilt per maand, de ene keer is het voornamelijk Portishead en erna Stone Roses.

Welke plaat zou je nog eens willen remixen?
Portishead - Roads. Weet nog niet hoe ik hem onder handen zou nemen maar zou het zeker willen proberen!

Wat wil je ooit nog eens bereiken in je leven?
Spelen voor het nationale elftal van Italië maar dat zal nooit gaan lukken haha! Maar ik ga gewoon lekker verder met wat ik nu doe. Heb mazzel dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en geniet er elke dag van.

Wat is je meest waardevolle les die je ooit geleerd hebt?
Gewoon je best blijven doen, eerlijk zijn en altijd van je fouten leren. Je kan niet alles in één keer goed doen immers.

Als je een perfect feest zou mogen organiseren, hoe zou dat eruit zien?
Locatie: Womb in Tokio. Artiesten: Lee Burridge, Loco Dice, Laurent Garnier, James Zabiela, Joris Voorn, Mark Broom, 4 Hero en Frankie Knuckles.

Tenslotte, wat zijn je plannen voor de rest van het jaar?
veel remixes afleveren en het nieuwe Mark Broom & Steve Mac album op Saved uitbrengen. Ben ook resident op de Carl Cox feesten in Space op Ibiza deze zomer. Erg veel zin in!

www.nicfanciulli.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws