PS interview: Eddie Thoneick

redactie | 4 maart 2010
interviews

Eddie Thoneick loopt al een tijdje meer. Onlangs werd zijn remix van Armand van Helden’s Witch Doktor getekend door het fameuze label Strictly Rhythm en nu maakt hij zelfs een Miami mix voor het label.

eddie thoneick

Maak de volgende zin af: Eddie Thoneick poetst altijd zijn tanden voor het draaien…

Eddie: “…vanwege mijn tweede baan. Goede tanden zijn essentieel als je tandarts bent. En ik haat Halitosis, haha.”

Hoeveel mensen spellen je naam fout? Vind je dat erg?

Eddie: “In het begin wel ja, maar na een tijdje raak je eraan gewend en moet je er om lachen. Daarom moet mijn management het artwork ook altijd als laatste goedkeuren.”

Welke nationaliteit heb je nou en waar woon je tegenwoordig?

Eddie: “Ik kom uit Duitsland, maar mijn moeder is Nederlands, dus ik ben half Nederlands. Ik ben opgegroeid in Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens.”

Hoe zou je je sound omschrijven?

Eddie: “Dat is een moeilijke vraag. Ik draai alles wat ik leuk vind, dus soms hoor je ook een rock track terug in mijn sets. eddie thoneickMijn wortels liggen wel in de house. Maar er zijn zoveel stijlen tegenwoordig, dat ik graag de eclectische term ‘Alle aspecten van house muziek’ gebruik. Maar het moet wel allemaal energiek en dirty zijn.”

Waarom heb je zo’n hekel aan de minimal sound?

Eddie: “Ik denk dat die sound altijd tijdelijk is geweest. Als je terugkijkt op de scene door de jaren heen, dan zie je dat minimal de scene altijd terugbrengt naar de classic house, met nieuwe elektronische invloeden. Minimal geeft me niet hetzelfde gevoel als house. Ik vind het erg monotoon, zonder enige emotie.”

Je hebt een eigen label ook. Hoe moeilijk is het om de platen uit te brengen die je wilt?

Eddie: “Ik denk dat ik het label op het verkeerde moment begonnen ben. Illegaal downloaden was en is nog steeds aan het toenemen en het is dan moeilijk om goede verkoopcijfers te hebben. Er komt iedere week zoveel muziek uit en het is moeilijk om dat allemaal bij te houden. Gellukkig is Tonik Recordings niet alleen een platform voor mijn eigen muziek, maar meer ook om mijn tracks uit te licenseren naar andere labels. Ik kan wel kiezen wie er tracks uitbrengen en wie de remixen doen.”

Je schijnt een erg technisch begaafde producer te zijn.Hoe zit dat?

Eddie: “Haha. Ik probeer de dingen heel technisch te benaderen, als producer. Ik ben ook heel erg snel, als het op werken met apparatuur aan komt. Ik slaap soms zelfs in mijn studio. Die behendigheid komt volgens mij van mijn muzikale opleiding, die begon toen ik vier was. Ik heb dertien jaar piano gespeeld, gedrumd en wat recenter ook gitaar leren spelen. Dat heeft wel invloed op mijn producties.”

eddie thoneick

Hoe is het om nu bij een label als Strictky Rhythm te zitten?

Eddie: “Dat is echt super. Ik heb zelf bijna negentig procent van alle Strictly Rhythm vinyls thuis, sommigen zelfs onaangeraakt. Strictly was destijds echt een trendsetter en wat ze ook deden, het werd de maatstaaf. Het gaat ook niet alleen om hoe beroemd het label is, maar ook om de mensen die er werken. En die zijn heel normaal en eerlijk en dat is wel anders in deze scene. Dus ja, ik zou in de toekomst graag meer met ze doen.” 

Meer info ook op www.eddiethoneick.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws