PS interview: Marc Romboy

redactie | 22 oktober 2009
interviews

Marc Romboy staat aan het hoofd van zijn label Systematic Recordings. Daarmee viert de Duitse dj dit jaar het vijfjarig bestaan. Er komt een speciale compilatie en tijdens het Amsterdam Dance Event staat de dj met zijn label in de Melkweg, op zaterdag 24 oktober.

marc romboy

Hoe was je zomer?

Marc: “Oh my god, het was de gekste zomer tot nu toe. Veel coole festivals in Duitsland, België, Holland en Brazilië en een onvergetelijke Systematic beach party op Bloemendaal aan Zee. Crazy!.”

Wat vind je van de jaarlijkse contest van DJMag?

Marc: “Ik ben daar helemaal niet mee bezig. Waarom is er een top lijst van dj’s? Spelen we tennis?”

Wat zijn je plannen voor de rest van 2009?

Marc: “Het hoogtepunt zal mijn tour door Amerika worden met verschillende shows, in Amerika, Canada en Mexico, in november. Ik ga samen met mijn vrouw en dochter naar New York. We hebben een appartement in een hotel in Williamsburg gehuurd en ik denk dat het erg leuk gaat worden.”

Heb je nog wel vrije tijd en zo ja, wat doe je dan graag?

Marc: “Ja, die heb ik en ik investeer die tijd om dingen te doen met mijn dochter. Naar de dierentuin gaan, het centrum van de stad, speelgoedwinkels, de gewone dingen.”

Wat vind je van het ADE en wordt dit je eerste keer?

Marc: “Nee, nee, ik kom er al sinds de eerste keer. Het is wereldwijd de beste en meest geaccepteerde beurs voor ons, de elektronische en dance scene. marc romboyIk hou van de sfeer, die een beetje familiair is. En als ik de enorme line-ups zie, dan denk ik dat ik niet de enige ben met die mening.”

Welke ADE feesten wil je zien?

Marc: “Ik ben bang dat ik dit jaar geen tijd heb om andere feesten te zien. Maar als dat wel zo is, dan gaat mijn voorkeur uit naar de meer elektronische feesten.”

Denk je dat er nog ruimte is voor nieuwe dj’s? Of moet iedereen tegenwoordig produceren?

Marc: “Haha, wie bedoel je? Ik denk dat er altijd ruimte is voor nieuwe mensen. Het is normaal dat er binnen onze scene nieuwe mensen, trends en hypes opkomen. Denk je niet?”

De dance scene is de laatste twintig jaar extreem veranderd. Wat zijn de meest interessante veranderingen en welke zie je nog gebeuren?

Marc: “Het meest interessante zijn natuurlijk de technische snufjes die er nu zijn, zeker vergeleken met tien of twintig jaar geleden. Aan de ene kant is het te gek wat je nu allemaal kunt doen en dat je bijvoorbeeld kunt produceren op je laptop in het vliegtuig. Aan de andere kant heb ik het idee dat er nu wat teveel mogelijkheden zijn. Er zijn zoveel plug-ins en vst’s, ongelooflijk.”

Welke producer zie je binnenkort doorbreken?

Marc: “De vraag is wat bedoel je met doorbreken, want er zijn niet zo heel veel nobodies meer. Maar om er eentje te noemen, ik geloof helemaal in de toekomst van Dimitri Andreas en Rodriguez Jr. Beiden zullen binnenkort groot zijn.”

Naar welke muziek luister je in je vrije tijd en welke muziek inspireert je dan?

Marc: “Ik luister veel naar klassiek en jazz. Ik ben extreem moe van het radio format en de muziek die daarbij hoort. Daarvan van ik in slaap.”

Welke favoriete plaat zou je graag nog eens remixen?

Marc: “Ik heb net een van mijn meest favoriete platen aller tijden geremixed, Abe Duque en Blake Baxter’s What Happened. Dat was te gek en die plaat komt binnen enkele maanden uit.”

Wat wil je nog bereiken voordat je dood gaat?

Marc: “Ik wil nog graag een wereldreis maken met mijn vrouw, voor iets van drie maanden. Misschien in tien of vijftien jaar.”

marc romboy

Hoe denk je dat mensen jou zullen herdenken?

Marc: “Als gepassioneerd, gek en vriendelijk. En soms als een stijfkop.”

Wat is de meest interessante les die je geleerd hebt?

Marc: “Dat een munt altijd twee kanten heeft. Dat klinkt belachelijk, maar het is waar.”

Welke invloed heeft je familie op je carrière?

Marc: “Er zijn heel wat positieve aspecten natuurlijk, want als mensen iets kunnen doen waar ze gelukkig van worden, is dat voor iedereen beter. Maar ik zou wel wat meer tijd voor ze vrij kunnen maken.”

Als je een feest mocht geven, ongeacht het budget, wat zou het zijn?

Marc: “Thuis, met al mijn vrienden en relaties.”

Meer info op www.myspace.com/marcromboy.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws