PS interview: Oliver Huntemann

redactie | 15 oktober 2009
interviews

Oliver Huntemann staat op zaterdag 24 oktober op Electronation in de Sugar Factory in Amsterdam. De man staat te boek als een van de betere dj’s van Duitsland en ook als producer doet hij het niet onverdienstelijk. Verwacht tijdens het ADE een dikke mix van minimal, house en techno van deze man.

Hoe was je zomer?

Oliver: “De zomer was helemaal te gek. Ik heb veel leuke feesten gedaan in combinatie met wat kleine privé vakanties. Perfect. Eind juli en begin augustus waren erg interessant. Ik ben naar Brazilië gevlogen voor wat gigs, het is altijd leuk om in Sao Paolo te draaien. Daarna ben ik naar het Kazantip festival gegaan in de Ukraine. Super sfeer, daar aan de zwarte zee. Daardoor mis ik de zomer nog meer.”

oliver huntemann

Wat vind je van de DJMag contest ieder jaar?

Oliver: “Eerlijk gezegd weet ik niet zeker wat het me persoonlijk brengt, maar ik denk dat het niet heel erg is om charts als deze te hebben. Uiteindelijk besluit het publiek wie het meest belangrijk is in onze business. Het zou wel misschien beter zijn als er verschillende categorieën zouden zijn, maar buiten dat doet het me niet heel erg veel.”

Wat zijn je plannen voor de rest van 2009?

Oliver: “Er zitten wat dingen aan te komen. Ik kijk erg uit naar het Amsterdam Dance Event. Mijn management, Plantage13 en de jongens van Electronation bereiden een coole speciale nacht voor in de Sugar Factory. Het wordt een nacht om niet te vergeten. Ik heb ook nog wat Ideal Audio label showcases in Duitsland en ik kijk erg uit naar die gigs met André Winter, die net begint met zijn live show. Ik vlieg ook weer naar Brazilië om op het XXXperience festival te draaien, vlakbij Sao Paolo. Daarnaast werk ik met Dubfire aan wat nieuwe tracks. Dat gaat een kleine serie worden en ik kan niet wachten om ze te testen. Veel dingen dus om naar uit te kijken.”

Heb je nog wel vrije tijd en zo ja, wat doe je dan?

Oliver: “Ja, ik heb wel eens een dagje vrij. Wanneer ik de kans krijg, ga ik zeilen met mijn boot op de Baltische Zee. Het is een fantastisch gevoel en het laadt me echt weer op.”

Wat vind je van het ADE? Wordt dit de eerste keer?

Oliver: “Het ADE is een te gek event. Ik heb er vorig jaar ook gedraaid. Dat was een leuk feest en ik hoop echt dat het dit jaar nog beter wordt. Maar ja, het is leuk om de hele industrie op één plek ideeën te zien uitwisselen. Het is als een grote familie. Ik hou van dat gevoel.”

oliver huntemannWelke ADE feesten zou je willen zien?

Oliver: “Weet ik nog niet, ik heb het programma nog niet goed kunnen bekijken. Er zijn ook zoveel feesten in een korte periode. Ik wil misschien Laurent Garnier wel zen. Ik hoorde dat hij live speelt. Ons eigen feest natuurlijk en tegenover ons viert Systematic het 5-jarig bestaan. Daar spelen wat vrienden, zoals Extrawelt.”

Denk je dat er nog steeds voldoende ruimte is voor nieuwe dj’s?

Oliver: “Dat is een lastige vraag. Er zijn veel goede dj’s, die niet produceren, maar een goed gevoel hebben voor muziek en er zijn te gekke producers, die op een of andere manier het publiek niet aanvoelen. Ik denk dat het een geval is van waar je het beste in bent. Als je jezelf teveel forceert, dan komt dat niet oprecht over. Niemand houdt van neppers.”

De dance scene is extreme veranderd de laatste twintig jaar. Wat vind je de meest interessante veranderingen en welke veranderingen gaan er nog aankomen?

Oliver: “Ik ben blij dat de technologie, bijvoorbeeld, een enorm hoog niveau bereikt heeft, zelfs hoewel het soms lastig is om bij te blijven met alle nieuwe gadgets. Maar ik hou er van dat ik de mogelijkheid heb om meer te experimenteren met geluiden en tegelijkertijd minder apparatuur te gebruiken. Dat is iets dat zal blijven veranderen. Ik hou ook van een goed geluid in de clubs en dat was er begin jaren negentig echt niet. Function One, oh lord.”

Welke producers gaan doorbreken binnenkort?

Oliver: “Mijn co-producer, André Winter, omdat hij goed is. Het is moeilijk te zeggen wie, want ieder jaar komen er veel nieuwe en interessante artiesten bij. Sommigen zijn hot en andere niet en sommigen zijn overhyped. Ik weet niet wie de next big thing is.”

Naar welke muziek luister je in je vrije tijd en welke muziek inspireert je?

Oliver: “Ik zit niet vast aan techno. Ik luister naar veel verschillende soorten muziek, vaak wel met een elektronische sound, zoals ambient en downbeat. Maar ik hou ook van lichte jazz. Maar ik kan niet zeggen dat het muziek is die me inspireert om meer muziek te maken. Muziek is iets heel persoonlijks voor mij en vaak ook een persoonlijke belevenis, in de club, thuis, in de studio.”

Welke plaat zou je graag nog eens remixen?

Oliver: “Ik kan me gelukkig prijzen dat ik gevraagd ben om een van mijn favoriete platen aller tijden te remixen: Everything Counts van Depeche Mode, samen met Stephan Bodzin. Dat was een van mijn doelen tot nu toe.”

oliver huntemann

Wat wil je nog bereiken voordat je dood gaat?

Oliver: “Ik ben behoorlijk tevreden met wat ik tot nu toe al bereikt heb, maar natuurlijk, je moet nooit stoppen met naar het hoogste te streven. Maar wat ik ik nog meer bereiken? Ik zou graag wat meer vrije tijd hebben, die ik door zou willen brengen met mijn familie en vrienden. En ook graag wat beter weer in Hamburg.”

Tot wanneer wil je draaien en in de dance scene blijven?

Oliver: “Wow, moeilijke vraag. Dat hangt er vanaf. Van meerdere dingen eigenlijk. Als ik me zo goed voel op mijn zeventigste als ik nu doe, dan wil ik nog steeds draaien hoor. Maar het reizen wordt dan wel wat moeilijker. Misschien dat ik over een paar jaar wat minder gigs wil gaan doen, maar op dit moment kan ik me mijn leven niet voorstellen zonder die gekke weekenden.”

Check ook www.myspace.com/huntemann en www.electronation.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws