Interview: Marco V

redactie | 11 september 2009
interviews

Zijn single Coma Aid is momenteel niet van de radio stations af te slaan en ook de nieuwste single Unprepared zorgt  al voor veel commotie in club land.  Marco V is hot en heeft net zijn nieuwe album Propaganda uitgebracht. Tijd voor een gesprek met de amicale muziekfanaat uit het zuiden.

Tekst: Frank Böhm

Marco, hoe is het met je?
Erg goed, dank je wel.
Marco V
Hot op dit moment: hecht jij veel waarde aan je DJ Mag positie?  

Persoonlijk hecht ik er niet zo veel waarde aan maar voor sommige promotors in het buitenland is het wel belangrijk. Dus indirect is het ook weer wel belangrijk voor mij.

Hoe belangrijk is je familie (geweest) voor je carrière? 

Het is fijn dat je familie je steunt, maar voor een eerlijke mening en of carrière heb je er niet zoveel aan. Dit komt omdat ze grootse fans zijn en alles door een roze bril zien.

Wat is je meest bizarre anekdote wat je ooit hebt meegemaakt tijdens een gig? 

Mischien niet echt bizar maar wel eentje waar ik behoorlijk van over de zeik was en eigenlijk niet wilde gaan draaien. Ik zou op een heel vet strandfeest gaan draaien in Beiroet. Ik ben daar al vaker geweest en het publiek is echt fantastisch. Maar deze promotor (waar we nog nooit eerder mee gewerkt hebben) vond het cool om recht voor de stage en dj booth een VIP area te maken! Dus 50 tafels en stoelen waar mensen zaten te eten en drinken. Het danspubliek stond ver van mij vandaan aan de rechterkant en kon mij alleen goed zien op een video wall. Ik dacht dit gaat hem niet worden, maar er was niets meer aan te doen. VIP veel geld voor een tafeltje etcetera. Uiteindelijk gingen de mensen er toch voor en stond de VIP aan het eind op de tafel te dansen. Gelukkig was dit in Libanon waar ze weten hoe je moet feesten, ik had dit niet graag meegemaakt in een ander land.

Wil je niet vaker intieme clubgigs doen, meer interactie met je publiek? 

Ik vind het fijn om beide te kunnen doen. In het buitenland is het bijna 50/50. In Nederland sta ik vaak op de grotere feesten, maar dat komt ook omdat er in Nederland nog maar weinig goede clubs zijn.
Marco V
Voor welk goed doel zou jij je nog wel eens willen inzetten?  

Op het moment doe ik dingen voor Warchild en in het verleden heb ik samen gewerkt met Unicef en Dance4Life. Buiten deze drie goede instellingen/organisaties zie ik het Fairtrade ook erg zitten. Als ze me daar voor zouden vragen zou ik ook zeker geen nee zeggen.

Wat wil je nog bereiken in je leven? 

Ik zou wel een wereldwijde dikke nummer 1 hit willen hebben, met een plaat die ik zelf helemaal te gek vind. Zeer onwaarschijnlijk dat het gaat gebeuren, maar dromen mag :-)

Tot welke leeftijd wil je blijven draaien?  

Geen idee. Ik wil dit blijven doen zolang als ik het zelf leuk vind en het publiek mij nog ziet zitten. Dj’s als Sven Väth en Carl Cox naderen de 50 of zijn het al? Ik zie die voorlopig ook nog niet stoppen. 

Met welke remixes ben je zoal bezig? 

Ik ben druk met het album, de enige remix die onlangs gedaan heb is voor DJ Dero - Dero's Rave.

Van welke ultieme plaat zou je nog wel eens een remix willen maken? 

Het origineel is nog steeds top en er zijn ontzettend veel (naar mijn mening) slechte bootlegs en remixes van gemaakt: Born Slippy van Underworld. Ik weet niet of het mijzelf zou lukken om in de buurt te komen van het origineel maar ik zou het wel graag willen proberen.

Heeft Michael Jackson veel invloed gehad op je muzikale opvoeding? 

Onbewust misschien wel. Maar hij is muziekaal nooit mijn nummer 1 geweest, zijn kleding en danspasjes vond ik wel helemaal de bom.
Marco V
Vind je het Nederlandse publiek verwend in vergelijking met publiek in andere landen? Er wordt vaak meer gepraat dan gedanst.

Ja dat is zeker waar, ik weet alleen niet hoe dat plotseling ontstaan is. Ik kan me de eerste Innercity's, Sensations, Dance Valleys etc. nog goed herinneren. En toen ging het echt niet te zuinig los. Sommige mensen zijn van mening dat we in Nederland alle dj's wel gezien hebben maar dan moeten ze een keer de Noordzee oversteken en in de UK gaan kijken. Wat daar aan act's voorbij komt is niet normaal, en daar gaan ze wel compleet los. 

Welke nieuw talent zie je binnenkort doorbreken?  

Sultan en Ned Shepard zijn echt goed bezig en Nick Terranova ook.

Welke Nederlandse dj’s/producers vind je zelf lekker om te beluisteren? 

Michel de Hey en Remy zijn al jaren mijn favorieten. Ik heb kort geleden nog met Michel gedraaid. Ik had hem alweer een paar jaar niet meer horen draaien, hij heeft nog steeds een lekkere sound die goed met de tijd meegaat.

Welke 10 nummers staan op je iPod op dit moment?   

Die is heel divers:  

Guy  J - Lamur (Henry Saiz remix) 

Jack Penate - Be the one 

Mando Diao - Dance with somebody 

Ned Shepard - Twenty below 

Death cap for Cutie - Grapevine Fires 

Doves - Kingdom of trust  

Daniel Portman - Dark is the night for all 

MGMT - Kids 

Moby - Pale Horses (Gui Boratto's remix) 

Sebastien Tellier - La ritournelle (mr Dan's Magic Wand remix)

Als je een ultiem feest zou mogen organiseren (ongeacht budget), hoe zou dit eruit zien?

Een strandfeest op een eiland ergens in Azië. Geen thema, dat vind ik te opdringerig. Sfeer: moet goed komen met deze locatie en de volgende line up: Carl Cox, Fat Boy Slim, Sven Väth, Jerome Isma Ae, Remy, Michel de Hey en zelf ga ik natuurlijk ook nog wat plaatjes draaien.

Tenslotte, wat zijn je plannen voor de rest van 2009? 

Ik heb net mijn album Propaganda part 1 uitgebracht en in de herfst komt deel 2 uit. Ik ben daar nu druk mee bezig om te laatste tracks uit te werken. 

Propaganda Part 2 komt in oktober uit, check ook www.marcov.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws