Interview: 2000 & One

redactie | 24 juli 2009
interviews

Dylan Hermelijn aka 2000 & One woont in Amsterdam en runt drie platenlabels: 100% Pure, Intacto (samen met Shinedoe) en Remote Area en produceert en draait fulltime onder de namen 2000 & One (vernoemd naar zijn toenmalige PIN code) en Microfunk (samen met Dave Ellesmere). Dit jaar bracht hij om zijn 20 jaar aan muziekervaring te vieren het album Heritage uit op zijn eigen 100% Pure label.

Tekst: Frank Böhm
2000 & One
Dylan, hoe gaat het met je?

Erg goed! Veel draaien en produceren. Veel remix aanvragen, maar ben selectief met wat ik ga doen dit jaar.

Je mist je tijd in de IT wereld niet echt he?

Hahaha no way!

Waar ben je allemaal mee bezig op dit moment?

Naast veel draaien veel tijd in de labels stoppen. Ik krijg heel goede demo’s van nieuw Nederlands talent dus dat belooft wat voor de toekomst.

Het gaat goed dus met je labels!

Het zijn er vijf inmiddels haha! 100% Pure, Remote Area, Area Remote, Intacto en BangBang! Voor veel producers is het een springplank naar het buitenland qua boekingen.

Wat is het verschil qua sound tussen je labels?

100% Pure: techno

Remote Area: nieuwe Amsterdamse school

Area Remote: nieuwe internationale school

BangBang: house grooves

Intacto: is Shinedoe haar label, ik ben meer op de achtergrond.

Waar moet een track aan voldoen om op één van jouw labels te worden uitgebracht?

Een dikke groove hebben!

En ga je nog eens een track met je oude studio partner Dano maken?

Wellicht ooit ja :-)

Je kwam veel in platenwinkels, veel zijn er nu gesloten, wat vind je van deze ontwikkeling?

Ach ja zo gaat dat. De online shops zoals decks.de en juno.co.uk hebben alle vinyl verkopen naar zich toe getrokken. Ook gaat digitaal een steeds grotere rol spelen, de toekomst wordt straks voor 80-90% digitaal denk ik.

2000 & One

Wat was de eerste plak vinyl die je ooit kocht en waarom?

Rockit van Herbie Hancock. Waarom? Gewoon om dat het een dikke plaat is, haha!

Wat vind je van het uitsterven van platenspelers in clubs? Draai je zelf nog met vinyl?

In Nederlandse clubs is dat zeker ja. In het buitenland nog niet zo, althans op de plekken waar ik dan kom. Dat ligt ook weer in de lijn van de veranderingen waar je aan moet gaan geloven. Of het heel erg is? Mmh dat weet ik niet hoor. Uiteindelijk gaat het om de muziek en niet om de geluidsdrager. Ik draai met Traktor Scratch met de platenspeler als controller, soms een plaatje tussendoor als die nog niet in mijn Traktor map staat, anders niet meer.|

Draai je nog steeds liever dan dat je live optreedt?

Ja zeker. Live moet echt iets speciaals zijn. De plek, het feest en de rest van de line up. Verder is draaien leuker omdat je dan niet alleen gebonden bent aan je eigen werk.
2000 & One
Wat vind je van de huidige party/techno scene in Nederland?

Heel erg cool. In heel Nederland is men op dit moment goed bezig qua parties. Dit stimuleert jong talent weer om ook te gaan draaien en / of te gaan produceren.

Wat was één van je meest indrukwekkende optredens de laatste tijd?

Onlangs stond ik op een zaterdag in een van de oudste clubs van de UK, de Subclub in Glasgow. Daar staat in dik soundsysteem ala Fabric in Londen. Echter het is het publiek die het ‘m doet. Die mensen daar hebben zo’n muzikale achtergrond, daar zeg je U tegen. Bottom line: ik kon daar volledig m’n eigen ding doen. De dag erna ging ik met de trein naar Leeds, een dikke treinreis door het indrukwekkende Schotse landschap. Op weg naar een open air feest in Leeds genaamd Technique, samen met resident Simon Baker. Totaal los daar! Die Engelsen weten wel van feesten hoor, man oh man!

En wat is je meest memorabele optreden ooit en waarom?

De optredens van de vorige vraag komen in de buurt. Maar ik moet zeggen dat nog steeds op nummer 1 staat: mijn gig van ongeveer 10 uur in de Panoramabar in Berlijn. Ik begon zondagochtend om 09.00 en stopte om 17.30. Toen heb ik van alles kunnen draaien daar, echt geweldig!

Heb je al weer eens in Suriname opgetreden, waar je roots liggen?

Nee nog niet, wie weet ergens in 2010 weer.

Bezoek je zelf wel eens feesten en festivals?

Als ik tijd heb ga ik weleens naar een concert. Meestal reggae.

Wat draai je als je thuis bent, op je mp3speler?

Op mijn iPhone in het vliegtuig luister ik meestal naar deep ambient idm, zoals Biosphere en Lustmord. Ook veel reggae dub.

Tenslotte, noem eens wat nieuw talent dat het gaat maken dit jaar en waarom.

Anton Pieete gaat zeker (nog) meer aandacht krijgen dit jaar door zijn dikke techno sound. Size aka Hans Seisveld: deze boy heeft ook weer een dikke tech sound. Tom Ruijg is een jong talent met een lekker organische house groove die het ook zeker gaat maken dit jaar naar mijn idee!

www.2000andone.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws