Interview Leroy Styles

redactie | 10 juli 2009
interviews

Panic Room is de nieuwe en terugkerende clubavond in Escape Venue, met dé househelden van Nederland! Na drie edities met Erick E, Roog, Sunnery James en Ryan Marciano die vrij spel hadden en konden draaien wat ze het liefst willen komt deze keer Leroy Styles langs. Samen met Erick E, Frederik Abas en mc Gee wordt dit een ouderwets goeie houseavond in Escape.
Leroy Styles
De groove, minimal en funky house specialist Leroy Styles komt uit Rotterdam is geliefd voor zijn sterke housesound waarbij hij zijn publiek net even wat verder de diepte mee in neemt. Hij weet precies wat hij wil en heeft de laatste jaren een sterke opmars gemaakt in binnenlandse- en buitenlandse dancescene met zijn eigen producties zoals Jus Bounce, Booty Bass, Frodo en Rise. Deze platen krijgen ook buiten onze landsgrenzen erkenning van dj’s zoals Laurent Garnier, Jack de Marseille, Sander Kleinenberg, Steve Angello en vele anderen. En met zijn eigen clubavond Looks in The Thalia Lounge bewijst Leroy Styles dat hij niet alleen in de studio weet waar behoefte aan is in de housescene. Hij heeft als organisator voor uitverkochte edities gezorgd met internationale grootheden als Kenny Dope (Masters at Work) en Dennis Ferrer.

Tekst: Frank Böhm

Hoe gaat het met je?

Ja, heel goed, maar heel druk. Ik ben nu aan het inpakken om naar Kreta te gaan om bij Starbeach een set te draaien (gisteren – red.). Eind juli vlieg ik naar NYC om bij  Kerri Chandler en Robert Wunderman te tekenen op de labels ‘Grey Matters’ en ‘Max Trax’. Bij de Defected competition hadden Albert Harvey en ik een track ingezonden (ft. Patrick Chappell, ‘Rain Down’), onder het mom van ‘wie niet waagt…’ Het was voor ons een grote verrassing in de top 10 te eindigen!. Jammer genoeg moesten we het daarna met een tweede plek doen. Maar de track zal alsnog uitgebracht worden door Defected. Hebben we toch nog wat gewonnen haha!

Met welke remixes/producties ben je verder op dit moment bezig?

Ik heb net een remix voor Quintino gedaan, ‘U know what’, welke binnenkort uit zal komen. En deze week heb ik ook de deadline van mijn eigen productie ft Crown ‘God will send me free’ met remixes van o.a. Sunnery James & Ryan Marciano. Die verwacht ik ergens in augutus uit te brangen Afrazoo.
Leroy Styles
En van welke ultieme plaat zou je nog wel eens een remix willen maken?

Pfoeeee, daar vraag je wat. Wacht, ik weet het al: ‘Nathan Adams & Zepherin Saint – Circles.’ Alleen die teks al, briljant!

Heeft Michael Jackson veel invloed gehad op je muzikale opvoeding?

De eerste EP die ik ooit kocht was van Michael: ‘Thriller’. Zijn overlijden geeft me één boodschap mee: Vrees niet dat het leven voorbij is, maar vrees eerder dat het nooit begint.

Welk nieuw talent zie je binnenkort doorbreken?

Stefan Vilijn.

Welke Nederlandse dj’s/producers vind je zelf lekker om te beluisteren?

Diephuis.

Welke boodschap kan je Hollandse jongens geven die ook van een mooie muzikale carrière als jij hopen?

Hard werken, hard werken, blijf jezelf en blijf bij jezelf.

Welke 10 nummers staan op je iPod op dit moment?

Bobby Valentino - Lights down low, Avant – Director, Lalah Hathaway – 1 mile, Lalah Hathaway -Let go, Lalah Hathaway- For always, Nathan Adams & Zepherin Saint- Circles, Leroy Styles- Save the princes (werk waar ik mee bezig ben, luister daar dan veel naar om het te kunnen perfectioneren, vandaar in m’n top 10!), Jazz Invaders - Bonga Bonga Jazz, dat waren er al 10 toch?

Wat was de belangrijkste les die je ooit geleerd hebt?

Hoe je je voelt, is niet het resultaat van wat er in je leven gebeurt, maar het resultaat van jouw interpretatie van een gebeurtenis. Is dat te diep of moet ik een wat plattere set draaien? ;-)

Tenslotte, wat kan men op Panic Room verwachten vanavond?

Ik zal iedereen verassen! Hou je oren en ogen open!

www.leroystyles.com

www.escape.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws