Interview: Ben Cullum

redactie | 3 juli 2009
interviews

Vorig jaar stond hij met Jamie op het Loveland festival te jammen en morgen draait de ambitieuze en muzikale duizendpoot Ben Cullum op het Muziek en Meer festival in Spaarnwoude. We stelden hem wat vragen.

Tekst: Frank Böhm
Ben Cullum
Ben, stel je even voor aan de Hollandse clubbers!

Op mijn zesde leerde ik piano spelen en vanaf dat moment werd muziek de grootste passie in mijn leven. Ik kreeg een 4 track recorder en begon liedjes in elkaar te draaien toen ik tien was. sindsdien ben ik niet meer opgehouden daarmee. Ik hou van een aanstekelijke house beat, en mijn passie is om meer melodie en groove in house muziek te krijgen. Optreden voor publiek doe ik dus al sinds ik kind was, maar sinds 10 jaar richt ik me echt op dj-en.

Wat vind je van Nederland?

Te gek! Ik heb een goede vriend uit Nederland die ik op de universiteit in Londen heb ontmoet. Het was meteen de eerste Hollander die ik ook had ontmoet en ik was meteen om dankzij de relaxte en vriendelijke vibe van deze vent. Ik vind het ook top dat jullie zo open staan voor vele soorten muziek.
Ben Cullum
Welke nummers heb je nu op je mp3speler staan?

Four Squares - Johnson/Adam

1 Million Oaks (Funk D Void Remix)

Wired - D Ramirez (Babicz remix)

Prototypes - Milton Jackson

The Fool On The Hill - The Beatles

Wat zijn je plannen voor deze zomer?

Ik treed op met mijn band The Egg (ik speel basgitaar en de Moog), draai op verschillende festivals en werk onder de naam Sunhatch aan nieuwe houseplaten. Verder schrijf ik liedjes voor (pop)artiesten, net als voor mijn broer Jamie.

Ik hoorde dat je in de toekomst grote dj concerten wil gaan doen.

Dat zou echt geweldig zijn ja! Het moet dan erg muzikaal worden: ik wil naast het draaien zingen en live mijn instrumenten bespelen. Zo wordt het erg levendig!

Wat verwacht je morgen van het Muziek & Meer festival?

Heb er erg veel zin in, de locatie schijnt echt mooi te zijn, zo aan een meertje! Ik hoop op een warme en muzikaal steengoede dag.

www.myspace.com/bencullum

www.muziekenmeer.nu

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws