Interview: dj Sneak

redactie | 10 juni 2009
interviews

De Grand opening van het Nederlandse zomerseizoen in Bloomingdale aan Zee is zondag 21 juni, en Flamingo Nights verzorgt de kick-off! Dj Sneak is erbij.

Hij is één van de meest invloedrijke Chicago House producenten en een ware innovator van nieuwe sounds. De in Puerto Rico geboren DJ Sneak liet zich inspireren door Warehouse Parties en Chicago Legendes zoals Marshall Jefferson en DJ Pierre. Met een opzwepende combinatie van disco, salsa, meringue en house met veel percussie scoort hij met een geheel eigen sound wereldwijd hits als Fix My Sink, Keep On Groovin, Que Pasa en You Can’t Hide From Your Bud.

Tekst: Frank Böhm

Hoe is het met?

Het gaat prima! Het is een heel mooi jaar tot nu toe, en het wordt alleen maar beter. Heb al veel gedaan en deze zomer komen er weer veel gigs aan. Ook in de studio ben ik druk met nieuwe producties en remixes.
Sneak
Waar ben je verder op dit moment mee bezig?

Ben nu jouw vragen aan het beantwoorden haha! En tussendoor aan het produceren en remixen. Dit is wat ik doe tussen de optredens door, naast uitrusten natuurlijk. Mijn nieuwe album komt overigens ook ergens dit jaar uit, ben bezig met de laatste puntjes op de i. op www.sneakthedj.com kan je nieuwe tracks checken.

Hoe is de house/techno scene in de Verenigde Staten nu?

Het wordt weer steeds beter nu, al is het in Europa nog een stuk beter gesteld met de scene. En aangezien Amerika alles volgt wat er in Engeland gebeurt ben ik er zeker van dat de real house terrein gaat winnen in mijn land. Hier zijn producers op dit moment gek van de vocoder, zelfs hiphop artiesten gebruiken dit effect bij elke track, erg saai om eerlijk te zijn.

Waar luister je op dit moment naar?

The Cool Kids Mix tape,  Jay Haze z’n Fabric mix en daarnaast veel van mijn eigen setjes om te checken of ze nog beter kunnen haha!

Heb je nog veel contact met je inspirators dj Pierre en Marshall Jefferson?

Niet echt, draai nog wel hun platen maar die gasten zijn druk genoeg met hun eigen levens op dit moment.

Hoe omschrijf je zelf jouw muziek?

Straight up jackin! Chicago Based deep house met een twist van Europese sounds en een snufje classics.

Wat vind je van Holland en onze partyscene?

Jullie land is één van mijn favoriete Europese hang outs, ik ben er vaak te vinden tussen mijn verschillende optredens in en ook steeds vaker op feesten. Helemaal na mijn laatste optreden in de Melkweg ben ik er zeker van dat ik de echte house weer terug kan brengen! Het publiek is erg jong maar dat is okay, want ze zijn in ieder geval bezig met house en niet met van die shit trance of electro.

Welke vijf platen zou je op je begrafenis willen horen en waarom?

Aparte vraag! Ik denk wat plaatjes van Mr Fingers,  Mike Dunn, Ralphie Rosario, Stevie Wonder en "El Gran Combo De Puerto Rico". Dit is muziek die mijn leven veranderd heeft.

Sneak

Wat kan men 21 juni van je verwachten in Bloemendaal?

Vooral veel Chicago house! Als mensen me nog niet eerder gehoord hebben dan roep ik ze bij deze op om langs te komen, ik ben immers al een house veteraan. Verwacht dus stevige klappen met de ‘house music stick’ afgetopt met wat Europese sounds.

Tenslotte, als je een ultiem feest kon organiseren, hoe zou het eruit zien?

Line up: Derrick Carter, Mark Farina, dj Heather & dj Sneak, de locatie maakt me niet zoveel uit, als er maar Jackin house gedraaid wordt! Nuff said...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws