PS interview: Daniel Mehlhart

redactie | 12 mei 2009
interviews

Daniel Mehlhart is jong, 22 jaar, maar begint al aardig furore te maken. Met zijn melodieuze en opzwepende techno heeft hij al vele harten veroverd. Inmiddels heeft het fameuze Get Physical hem ook al gestrikt. Zaterdag 16 mei staat hij op Peepshow in Club Home in Amsterdam.

Tekst: Jesse Voorn

daniel mehlhart

Waar ben je allemaal druk mee?

Daniel: “Ik ben net begonnen bij Intergroove Music Distribution. Daarnaast ben ik erg druk met nieuwe tracks en remixen. Mijn eerste eigen release op WIR is bijna klaar en ik heb een fantastische plaat gemaakt met Gabriel Ananda, die uit gaat komen op zijn eigen label Basmati Records.”

Hoe zou je je eigen muziek willen omschrijven?

Daniel: “Mijn eigen tracks zijn een mix van diepe, melodieuze, groovende tracks.”

Is er een groot verschil tussen wat jij in je sets doet en je muziek?

Daniel: “Best wel eigenlijk. In de clubs draai ik meestal four-to-the-floor tracks, maar ik doe er nog steeds melodieuze dingen bij, met emotie en gevoelens, om de verrassing er een beetje in te houden.”

Je bent nog relatief jong en doet al veel voor grote labels. Hoe is dat voor je?

Daniel: “Het is een droom die uitkomt. Ik werk hier al heel lang aan en langzaam aan krijg ik de moeite die ik er in gestopt heb weer terug.”

daniel mehlhartMelodie lijkt een sleutelrol te spelen in je muziek. Vanwaar is dat zo belangrijk?

Daniel: “Ja, dat gebeurt. Ik had laatst een periode waarin ik die melodieën eruit probeerde te gooien, maar dat werkte niet echt. Melodieën stromen nou eenmaal heel makkelijk uit me. Iedere keer dat ik iets probeer te produceren zonder melodie, dan kom ik toch weer uit bij het knoppen draaien op mijn synths.”

Je komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Is daar een goede scene voor je?

Daniel: “Er is een behoorlijk grote scene voor elektronische muziek. In steden als Zürich worden veel technofeesten gegeven. De scene daar is heel gestructureerd en strak verbonden.”

Maar nu woon je in Frankfurt. Hoe is het daar?

Daniel: “Ja, ik woon in Frankfurt, al een tijdje hoor, sinds ik drie maanden oud was. Het is mijn thuis. Ik zie mezelf als een Duitser met Zwitserse wortels. Mijn moeder komt uit Zwitserland en mijn vader uit Duitsland. Op papier heb ik een dubbele nationaliteit.”

Je hebt ook een plaat uitgebracht op Manual Music, Nederlands label. Wat is je connectie met Nederland?

Daniel: “Dat was mijn eerste release ooit en die is alleen digitaal uitgekomen. De belangrijkste track, Wach Werden, haalde het uiteindelijk tot Shinedoe’s Fuse mix album, dat uitgebracht is op Music Man.”

Hoe verleid je je publiek?

Daniel: “Met goede sounds en een hoop lol achter de decks. Vertrouw nooit een statische dj.”

daniel mehlhart

Je bent jong. Ga je zelf nog veel uit?

Daniel: “Ja, ik ga nog steeds uit. Natuurlijk. Ik hou er van om een leuke tijd te hebben met mijn vrienden.”

Wat vind je zo leuk aan clubs en uitgaan?

Daniel: “Vreedzame mensen, nieuwe mensen en plaatsen waar je helemaal uit je dak kunt gaan. Plaatsen waar het niet het eerste doel is om met een meisje naar huis te gaan. De muziek is het belangrijkste in echte clubs.”

Meer info vind je op www.myspace.com/danielmehlhart.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws