Interview: dj Jean

redactie | 20 maart 2009
interviews

Shape @ Escape is dé wekelijkse party om op zondagavond je weekend in stijl af te sluiten. Vanaf februari is deze feestelijke afsluiting ook nog eens extra voordelig voor studenten: op vertoning van je studentenkaart of OV jaarkaart heb je namelijk gratis entree! Zo kan je in deze woelige tijden van crisis, dalende koersen en omvallende banken toch nog even alle ellende vergeten door keihard te dansen, te juichen en te springen op de dansvloer van Escape met resident dj's Quintino, Frederik Abas, Sidney Samson, Jean en Tony Cha Cha!

Tijd om deze dj’s een te spreken over hun eigen studententijd, te beginnen met Jean, die elke laatste zondag bij Shape draait samen met Frederik Abas.

Tekst: Frank Böhm

Jean, waar ben je allemaal mee bezig op dit moment?

Op dit moment ben ik bezig mijn nieuwe dubbele mix compilatie  af te ronden, Madhouse 2009 ‘The Bounce till you drop edition’. Ook heb ik onlangs mijn nieuwe videoclip opgenomen voor het nummer Play that Beat, de plaat staat al bijna twee weken op nummer 1 in Nederlands belangrijkste downloadportal Dancetunes.nl, en bestormt op dit moment alle dance- en hitlijsten! Binnen nu en een maand komen er nóg twee hele dikke tracks uit, dit zijn beide samenwerkingsprojecten met respectievelijk dj Quintin en Asino Di Medico. Tot slot ben ik ook nog druk bezig met alle voorbereidingen voor een nieuwe vaste avond die ik vanaf 3 april elke eerste vrijdag van de maand in de Panama te Amsterdam ga doen.

Shape in Escape

Waar staat Shape voor volgens jou?

De zondagavond is traditioneel een avond voor diehards die weten wat doorhalen is en niet hun weekend al op zaterdag af willen sluiten om vervolgens de hele zondag op de bank te zitten ;-) Voor studenten extra interessant natuurlijk vanwege de gratis entree, en de extra energie die ze zóuden moeten hebben haha!

Vertel eens wat over je eigen studententijd!

Toen ik zo tussen de 18 en 22 was ging ik echt vijf dagen per week op pad, soms zelfs een paar nachten achter elkaar zonder te slapen! Tegenwoordig is dat toch iets minder geworden heb ik het idee....
Jean
Merk je wat van de kredietcrisis, neemt je aantal boekingen af?

In het geheel niet, juist in moeilijke tijden als deze hebben mensen behoefte hun zinnen te verzetten, en dus actuele ellende van zich af te kunnen dansen en feesten! Een goed voorbeeld hiervan zie je bijvoorbeeld in landen als Israël, waar mensen in het weekend volledig uit hun plaat gaan, juist om hun moeilijke doordeweekse leven een beetje te vergeten!

Waarom moet iedereen volgens jou Shape komen checken?

Je moet niks, maar hey, een lekker vet (en ook nog gratis voor studenten) avondje in een wereldclub als de Escape, met elke week een aantal hypende dj’s om je weekend waardig af te sluiten is natuurlijk wel lekker..

Welke platen ga je de komende tijd zeker draaien bij Shape en waarom?

1) Whodany - My World: een lekker groovy, bijna jazzy zomers saxofoon plaatje. Echt een plaatje voor de zondag waar de sfeer gewoon lekker ongedwongen is, het hóeft namelijk niet zo geforceerd feest te zijn als op zaterdag, waar iedereen toch altijd wat meer het idee heeft dat het allemaal moét gebeuren op die avond.

2) Paul Gardner - Modern Groove: gewoon een hele dikke clubplaat met pianootje.

3) Kid Massive - This is House: top plaatje van één van werelds beste remixers/ producers van dit moment.

4) Quintin vs dj Jean  - Original Dutch: samenwerking tussen Quintin en mij waar nu al belachelijk veel én goede reacties vanuit de hele wereld op komen, terwijl ‘ie over twee weken pas uitkomt.

Welke plannen heb je voor 2009?

Gewoon naar héél veel leuke feestjes gaan en nog even snel twee kilootjes laatste vetrestjes afvallen voor de zomer, hoop dat het nog gaat lukken, mwahaaa!

www.escape.nl

www.djjean.nl

Quintin vs dj Jean - Original Dutch

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws