Interview: Danceconnection.tv

redactie | 20 maart 2009
interviews

Danceliefhebbers kunnen binnenkort een nieuw op te richten dance televisiestation checken. Danceconnection wordt geen standaard clipzender, maar zal infotainment gaan uitzenden over de dancecultuur in Nederland.

Hierbij heeft het station een nauwe samenwerking met vrijwel alle party-organisaties in Nederland voor ogen. Danceconnection zal reportages van feesten en festivals, docusoaps over dj's en producers, talkshows, de kledingtrends, de partyagenda en het laatste nieuws uitzenden. Danceconnection is op dit moment in onderhandeling met de kabelmaatschappijen UPC en Ziggo om opgenomen te worden in het digitale tv aanbod.

Tekst: Frank Böhm
Dance tv
Jos, wat ben je van plan precies?

Danceconnection.tv wil haar online activiteiten gaan verbreden op nationale televisie. Met een eigen zender willen wij het continu aantal groeiende dance liefhebbers gaan bedienen. Het wordt geen clipzender zoals je reeds kent op nationale televisie. Danceconnection.tv zal een onderscheidende zender worden met programma's van en over de dance cultuur in de breedste zin des woords. Dit betekent in de praktijk dat je buitenom vette registraties van dance feesten zelf, ook een kijkje neemt achter de schermen van de meest imposante of juist de meest intieme feesten, een kijkje in de keuken van een van Nederlands snelst groeiende export producten!

Hoe ben je erop gekomen en hoelang ben je er al mee bezig?

Het idee voor een eigen zender lag eigenlijk al jaren op de plank, wij zenden op onze website al twee jaar echte formats uit in plaats van ‘gewone’ filmpjes. Nu de mogelijkheid eindelijk daar is vanuit zakelijk perspectief willen we graag een gat vullen op de Nederlandse televisie.

Wat kan t publiek verwachten?

Als kijker kan je voornamelijk leuke en vernieuwende programma's verwachten die geproduceerd zijn op eigen bodem en met focus op de dancecultuur. Steeds meer programma's voor jongeren worden in het buitenland ingekocht, wij willen graag laten zien dat Nederland een stukje cultuur heeft waar ze trots op kan zijn. Geen Amerikaans afgevlakt vermaak maar infotainment van eigen bodem gemaakt door liefhebbers en professionals uit, de voor iedereen herkenbare, dancescene.

Dance tv

Omdat het hokjesdenken niet meer geheel van deze tijd is zullen wij op onze zender de gehele scene belichten, dit houdt in dat ook de hardere stijlen op een leuke manier belicht zullen worden. Denk hierbij niet aan de jaren negentig 'hakken en zaguh' manier maar meer op een informatieve leuke en vooral representatieve wijze.

Klinkt goed! Wanneer denk je van start te gaan?

Wanneer we precies van start gaan is nog onbekend, wel is zeker dat we dit jaar gaan lanceren.

www.danceconnection.tv

Wat vinden jullie van dit nieuwe dance initiatief?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws