PS Interview: dj Jean

redactie | 20 februari 2009
interviews

Jean was al een van de meest behendige hip-hop DJ's van Nederland toen hij eind jaren '80 werd gegrepen door het net opgekomen house virus. Manfred Langer opende net de legendarische iT in Amsterdam en vroeg Jean om de vrijdagavond onder handen te nemen. Madhouse was geboren en groeide in no-time uit tot één van de best bezochte clubavonden van Nederland. De tijd is nu rijp geworden voor de Ahoy in Rotterdam.

Tekst: Frank Böhm
Jean
Was het jouw idee, Madhouse in Ahoy?

Nee, het is het idee geweest van organisator UDC, o.a. ook verantwoordelijk voor Dance Valley waar ik een stage host, zij hadden nog een datum voor Ahoy vrij en vroegen naar aanleiding van het grote succes van de Madhouse stages op Dance Valley en Mysteryland of ik die wilde invullen, waarop ik uiteraard met een volmondig JA antwoordde!

Wat wordt t verschil met Madhouse op Dance Valley en in Ahoy?

Het verschil met de festivals is dat het hier als een losstaand concept wordt gebracht, en niet als ‘onderdeel van’.

Waarom is Madhouse volgens jou niet te missen, morgen in Ahoy?

Je mag het niet missen, omdat het een geweldige opening is voor ongetwijfeld een héél dik partyseizoen! De line up is gevarieerd, de lokatie top, dus iedereen die wat met uitgaan heeft móet er eigenlijk bij zijn!
Jean
Hoe onderscheidt Madhouse zich in de (over)volle dance markt?

Door niet een financieel concept te zijn waar perse een x bedrag bij zoveel feesten moet worden verdiend, maar een uitdrukking voor het echte partygevoel, waar mensen mee bezig zijn die ook echt van een feestje houden, dit maakt het onverwoestbaar.

Wat vind je persoonlijk van de huidige partyscene in Nederland?

De partyscene is op dit moment zeer uitgebreid en heel gevarieerd, de organisaties zijn vaak professioneel, en er zijn erg veel leuke locaties en concepten op dit moment. Er is echt voor ieder wat wils!

Op welke plekken in het buitenland draai je nu regelmatig?

Na al die jaren ben ik toch echt nog steeds het liefst gewoon in Nederland, maar daarbuiten ben ik ook zeer regelmatig te vinden, er zijn weinig landen te bedenken waar ik nog niet heb gedraaid. Moet zeggen ik vooral erg graag naar bijvoorbeeld Noorwegen en Suriname ga, ik heb het daar nog altijd net iets meer naar m’n zin dan in andere landen...
Jean
Noem eens een fijne anekdote wat je ooit hebt meegemaakt tijdens draaien

Als je hele leven één grote anekdote is, is het héél erg moeilijk er dáár dan nog is één uit te pakken... ;-)

Dat is waar! Wat weten de fans van Jean niet over jou?

Ach, ik ben een vrij open boek, dus als mensen wat willen weten kunnen ze het altijd vragen hoor!

Bij deze: is het hardnekkige verhaal dat je (ooit/vaker) wel eens gepijpt bent tijdens het draaien waar?

Uuhmm.. tja.. het is niet anders.. Maarr is dat nou echt zo bijzonder dan? Kom op nou, dit is 2009, dat gebeurt toch overal tegenwoordig, op de werkvloer, toilet, vliegtuig, auto, dus tja.

Je moet kiezen:

sex – draaien

Sex tijdens het draaien

cd - vinyl

Toen vinyl nu cd

iT - Madhouse Ahoy

Toen de IT nu Ahoy

scratchen - op drie of meer decks mixen

Al scratchend op drie decks mixen

liefde - sex

Sex zonder liefde en liefde zonder sex

wodka - bier

Jaaa, eindelijk eentje waar ik wat mee kan: wodka natuurlijk!
Jean
Enkele jaren terug werd je aangehouden in je Porsche, scheur je nog steeds zelf naar al je gigs?

Nee hoor, ik rij zelden tot nooit zelf naar m’n gigs, ook in het verleden niet, alleen als dat toevallig zo uitkomt, bijvoorbeeld wel is doordeweeks als al m n vriendjes moeten werken, ha!

Waar ben je verder op dit moment allemaal mee bezig?

Volgende week ga ik mijn nieuwe videoclip voor m’n nieuwe plaat Play That Beat schieten, daarnaast komt er een gloednieuwe Madhouse cd aan, én nog een aantal platen in coproductie, o.a. met Quintin, Asino en Hardwell.

Komt er ooit nog eens een solo optreden ala Tiësto/Ferry/Armin?

Nee.

Enkele jaren terug had je last van je oren, hoe is het nu daar mee en ben je niet bang je gehoor te verliezen?

Ik hoor uiteraard nu niet beter dan paar jaar geleden, maar dat mag de pret niet drukken, want ik hoor nog genoeg, en bovendien zie ik als een havik! Ter compensatie...

Gebruik je oordoppen en wat vind je van acties als gooutplugin.nl?

Nee, ik gebruik geen oordoppen en ben dat ook in de toekomst niet voornemens, ik vind dat helemaal niks. Ik weet dat het niet verstandig is, maar ik heb er geen goed gevoel bij, overigens raad ik mensen zeker niet af om ze te gebruiken, iedereen moet zelf maar beslissen wat hen goeddunkt, zeker zolang de overheid ook dít ons niet door de strot gaat douwen. Het zou zómaar kunnen dat juist dit item hun next big issue is waar ze zich volledig op gaan storten na het rookverbod.

Check www.clubmadhouse.nl voor alle info over Madhouse in Ahoy morgen, zaterdag 21 februari 2009.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws