PS interview: Darren Emerson

redactie | 27 januari 2009
interviews

Darren Emerson werd beroemd als lid van Underworld, maar bewijst al een flink aantal jaar dat hij het ook prima alleen kan. Op 9 februari komt zijn nieuwe mix album uit: GU36: Bogota, waarvoor hij zich heeft laten inspireren door de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Het is alweer zijn derde compilatie voor het label Global Underground.

Tekst: Jesse Voorn

darren emersonWaar werk je op dit moment aan?

Darren: “Ik heb veel in de studio gezeten om te werken aan een opvolger voor Crash Jack, mijn vorige release. Die gaat Home heten en gaat uitkomen op Global Underground. Ik heb ook net een track afgemaakt met Jamie McHugh, genaamd Impact. Ze staan allebei op mijn Global Underground Bogota compilatie. Ik ben nu klaar voor de wereldtournee om het album te promoten.”

Hoe was 2008 voor je, nog hoogtepunten?

Darren: “2008 was gek, maar wel fantastisch, door de geboorte van mijn zoon. Ik heb veel gereisd, zoals gewoonlijk, dus het was moeilijk om weg te zijn op bepaalde tijden, maar ik vind het super om opnieuw vader te zijn.”

Je hebt jezelf geprofileerd als een sterke dj met een goede achtergrond. Kun je daar voortaan op vertrouwen of moet je jezelf nog steeds enorm bewijzen?

Darren: “Nee, het is nog steeds belangrijk om er iedere keer weer veel tijd en energie in te stoppen. Op zoek naar de nieuwste tracks en het in elkaar zetten van een goede set, dat is cruciaal. Het draait allemaal om wat je draait en dingen veranderen, waardoor je niet op het verleden kunt vertrouwen. Dat zou trouwens ook heel saai zijn.”

Wat is jouw invloed op de scene en zie je jezelf als een invloedrijk persoon?

Darren: “Ik doe dit al een tijdje, dus ik ben wel geneigd te geloven dat ik enkele positieve bijdragen geleverd heb. Ik zat in een grote dance act en heb ook wat goede talenten ontdekt. Ik weet dus niet of ik invloedrijk ben, maar ik heb er wel altijd in geloofd om nieuwe, getalenteerde artiesten te helpen doorbreken.”

House bestaat twintig jaar. Hoe kijk jij terug op die jaren?

Darren: “House gaat al langer mee dan twintig jaar. Maar inderdaad, twintig jaar sinds acid house en de Summer Of Love. Ik kijk gewoon terug en denk aan al die fantastische muziek die in die tijd uitgekomen is. Ik draai nog steeds Chicago house uit die tijd en veel daarvan klinkt nu nog steeds fris. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel genres daar allemaal uit gekomen zijn.”

darren emerson

Is er een plaat die er echt uit springt voor je?

Darren: “Er zijn er zoveel, maar twee die me nu gelijk te binnen schieten zijn Farley Jackmaster Funk met Love Cant Turn Around en Adonis met No Way Back.”

Waar zie je jezelf nu als dj staan, ook als superster tussen anderen?

Darren: “Ik zie mezelf niet als een superstar. Ik draai omdat ik van de muziek houd en ook van het reizen. Ik vind het leuk om te zien dat mensen een fijne tijd hebben en ik hou ervan om samen met hen een goede tijd te hebben.”

Check ook www.darrenemerson.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws