PS Interview: Agent 86

redactie | 16 januari 2009
interviews

De Balance cd Electric_04 is een perfect visitekaartje van de Australische dj Agent 86: een mix van house, techno, electro, pop, breaks, disco en meer, strak en interessant aan elkaar gemixed.

Hij draaide met oudjaar op Sensation in de Telstra Dome in Melbourne te Australië en stond al naast als artiesten als James Brown, dj Shadow, Moloko, Booka Shade, Jeff Mills, Soul II Soul en Peaches achter de decks. In Nederland heeft ‘ie nog niet gedraaid, maar daar komt als het aan hem ligt snel verandering. Tijd voor een nadere kennismaking.

Tekst: Frank Böhm

Introduceer jezelf even voor de Hollanders die je nog niet kennen.
(in slecht Nederlands) De mensen van de partij in het huis, laten me horen u gillen!
Agent 86
Hoe ben je dj geworden?
Eigenlijk heb ik het mezelf aangeleerd, ter plekke op de feesten. In 1989 draaide ik ’s nachts en overdag oefende ik non-stop. En ik heb veel hulp gehad van wat mentoren die me erg veel geleerd hebben. Om eerlijk te zijn leer ik nog steeds elke dag, elk jaar vind ik dat ik een betere dj ben geworden. Waarom? Het is een roeping denk ik. Volgend jaar draai ik al 20 jaar en ik vind het nog even leuk als de eerste dag dat ik ermee begon.

Waarom draai je onder de naam Agent86?
Hmmm. Het is niet de meest inspirerende keuze voor een dj naam, maar ik had deze naam al een hele lange tijd terug gekozen en ‘m maar aangehouden. Ik kwam erop na een mix van een lange marathon tv kijken in combinatie met wat jointjes roken.

Hoe omschrijf je jouw sound?
HipHopPartyRockDiscoElectroFunkTechHousePop.

Agent 86

Hoe ziet jouw dagje er gemiddeld uit?
Ik sta op om 1 (of 2, of 3) uur ’s middags, geef m’n kat en hond te eten, voeder daarna mezelf, drink koffie, lees m’n mail, zoek mijn muziek uit als ik die avond moet draaien, werk aan m’n producties als ik nog wat tijd over heb, zorg ook dat ik nog wat tijd aan m’n vrouw besteed, ga naar de clubs en draai m’n tunes! Best raar als ik het zo beschrijf, maar zou mijn leven niet meer anders willen hebben haha!
Electric
Heb je een plaat die je erg vaak draait de laatste tijd?
Drop Out Orchestra – Gibbon. Voor mij de ultieme feelgood party track.Ik kan tijdens mijn sets bijna nooit wachten om hem te draaien!

Welk feestje van 2008 staat je nog erg bij?
Twee weken terug draaide ik op Global Gathering, een outdoor festival hier in Melbourne, na Mark Ronson en voor Kraftwerk. Normaal gesproken plan ik mijn sets nooit, maar dit was zo’n eer om voor Kraftwerk te draaien dat ik hem goed had voorbereid. Het moest een snelle, opzwepende set zijn met veel effecten en scratch werk. Net toen ik op kwam, vertelde de stagemanager dat één van de Kraftwerk leden een hartaanval had gehad en dat ik langer moest draaien, al had ik dus een beperkt aantal minuten aan meegebrachte muziek. Daarnaast was het weer ongekend: storm, hagel, stortbuien, etc. Daar bovenop verplaatste de stage crew continue mijn dj booth over het podium, tijdens het draaien! Uiteindelijk heb ik 45 minuten langer gedraaid met een handjevol platen toen dj Sneak het van me overnam. Onvergetelijk haha!

Agent 86

Wat is het vreemdste wat je ooit heb meegemaakt?
Ehh, er was een gek meisje in Adelaide die me een tijdje gestalkt heeft. Ik werkte destijds in een platenzaak doordeweeks en zij kwam eens binnen, probeerde wat t-shirts aan, en kwam het pashokje uitgelopen in d’r slipje en bh. Ze schreeuwde mijn naam en vroeg: "Do you like what you see!!??". Een keer daarna kwam ze de platenzaak binnen en begon weer tegen me te schreeuwen, net toen de zaak vol met mensen was en de plaat afgelopen was. Ze zei iets als "There are all these Germans inside my head!!!". Weird.

Agent 86

Wanneer kom je eens in Nederland draaien?
Ben reeds in Nederland geweest, echt te gek, maar heb er nog niet gedraaid. Zou het wel heel graag willen, zo spoedig mogelijk!

Check hier een mix van dj Agent 86!

www.balance-series.com
www.myspace.com/djagent86

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws