De plaat van Diephuis

Partyscene Redactie | 3 mei 2011
interviews

‘Summer Daze’ op het strand; magisch!

In de rubriek ‘De plaat van …’ vragen we dj’s, producers, promotors en alle andere bekende gezichten uit de dancescene naar hun favoriete muziek tijdens belangrijke gebeurtenissen in het leven. Wat zet dj/producer Barend-Jan Beljaars aka Diephuis, sinds een jaar actief als eenmansformatie, op als-ie tijdens een gig moet plassen? Wat draait de maker van deephouse-monster ‘Beautiful Life’ op in de gym? “‘Samba Magic’; oordoppen in en gaan met die banaan!”

Plasplaat: Voorheen was het een stuk gemakkelijker om ff naar de toilet te gaan, toen diephuis nog een dj-duo was. Nu ik er alleen voor sta, moet het een lekker lange track zijn, natuurlijk! Afgelopen week toen ik in Blender Rotterdam draaide, moest ik echt enorm nodig naar de toilet. Heb toen ‘The Mathufunkez - Gotta Hold On Me (That Scatt Thing) Kenny Dope Remix’ gedraaid. Deze plaat duurt een kleine 10 minuten. Nog niet lang genoeg om op je gemak te gaan, maar ik kwam gelukkig op tijd terug om de volgende plaat in te mixen.

The Mathufunkez - Gotta Hold On Me (Kenny Dope remix)

Seksplaat: Keni Burke - ‘Rising To The Top’. Zeer smooth! En de Fugees met ‘Killing Me Softly’ was wel één van de gevoelige plaatjes. Ik weet niet meer welke nou de echte eerste seksplaat was. Beiden volstaan in ieder geval.

Jankplaat: Dit is één van de platen; Louie Vega & The Elements Of Life Band - Elements Of Life. You get it?

Sportplaat: Vroeger was dit Basement Jaxx - ‘Samba Magic’. Oordoppen in en gaan met die banaan!

Basement Jaxx - Samba Magic

Drugsplaat: Al mijn favoriete dj's hebben deze plaat wel eens in hun set gedraaid en dit waren altijd mooie avonden; Joe Smooth's ‘The Promised Land’. Na een nacht hard stappen slaat deze altijd in als een bom.

Reisplaat: Quantic and gis Combo Barbaro - Tradition In Transition. Topalbum! Muziek die de tijd even stil zet.

Dansplaat: Op dit moment de nieuwe van Osunlade - Idiosyncracy & Bah Samba - Have You Got Your Bootz on (Dj Meme Remix.

Relaxplaat: Jose James - The Dreamer. Na alle knalplaten van het weekend zijn mijn oren toe aan rust.

Jose James - The Dreamer

Lachplaat: Hector Lavoe - Mi Gente (Louie Vega Eol Remix) ... Check It OUT and you know!

Liefdesplaat: samen met je chick op het strand; de zee voor je neus, en als de zon langzaam ondergaat, staat Nick Holder zijn ‘Summer Daze’ op. Magisch!

Nick Holder - Summer Daze

De nieuwe single van Stephanie Cooke & Diephuis feat. Han Litz, getiteld 'Beautiful Life' is nu verkrijgbaar via Traxsource en Beatport

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws