Terugblikken op 2010 met Warren Fellow

Partyscene Redactie | 30 december 2010
interviews

Je merkt dat de crisis ook doorgeslagen is naar de clubs

2011 staat voor de deur. En dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, terugblikken op 2010 en vooruitkijken naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Met deze keer de Rotterdamse dj/producer Warren Fellow, wiens naam in de scene opdook als co-producer van Todd Terry-re-work ‘Got a Soul’.

 

Muzikaal hoogtepunt: Aansluiten van mijn draaitafels en weer lekker luisteren naar alle platen die ik in mijn kast heb staan. Teruggaan waar het allemaal begonnen is.

Muzikaal dieptepunt: Dat er tegenwoordig op tv geen muziek meer wordt gedraaid die mij kan boeien. Waar zijn de Michael Jacksons  of Princen gebleven? Ik heb het gevoel dat er te veel met formules wordt gewerkt.

Aanstormend talent gespot: Dat zijn de volgende dj/producers. We beginnen bij Taras van de Voorde. Met zijn hit ‘1998’ heeft hij zich internationaal op de kaart gezet. Joey Daniel is momenteel ook erg goed bezig. Zijn 300 MPH feesten in de Catwalk zijn elke keer uitverkocht.

Warren Fellow & Michel Steinbach feat. Todd Terry - Got A Soul

 

Beste feest/gig van het afgelopen jaar: Zonder enige twijfel is dat Lowlands. Samen met Darko Esser en Benny Rodrigues hebben we onder onze naam Synergy op Lowlands in de Bravo gestaan. Wat een mensen massa! Als je daar staat, heb je bijna niet in de gaten voor hoeveel mensen je staat te draaien. We hadden de eer om de spot tussen Plastikman en Dave Clarke te vullen.

Voldeed 2010 aan je verwachtingen? 2010 Viel zeker niet tegen, maar het kan natuurlijk altijd beter. 2010 Was een apart jaar. Je merkt dat de crisis ook doorgeslagen is naar de clubs. Ik heb het gevoel dat we er langzaam uit kruipen, maar nu krijgen we het probleem van de btw-verhoging. Het is gelukkig een half jaartje uitgesteld. Je weet; zelf van uitstel komt afstel. Muzikaal gezien was het een goed jaar met releases op Circle Music, Wolfskuil, Smaakstof en natuurlijk onze laatste plaat op EC die ik in samenwerking met Michel Steinbach heb gemaakt ‘Got A Soul’. De plaat is goed ontvangen door o.a. Loco Dice, Derrick Carter, Derrick May, en natuurlijk niet te vergeten Michel de Hey die hem ongeveer het hele seizoen in elke set heeft gedraaid.

Daarnaast ben ik bezig om mijn eigen avond  op te zetten genaamd ‘We Are Connected’. Mijn filosofie daarachter is dat ik een eenheid wil creëren. Licht, geluid; alles moet kloppen. Je hoeft geen taal te spreken om elkaar te begrijpen op de dansvloer. Het belangrijkste voor mij zijn mijn fans. Daarom zal ik er alles aan doen om hen een vette avond te geven. Verwacht lange sets van maximaal twee a drie dj’s op een avond. Ik wil mijn gast-dj ook de tijd geven om zijn ding te kunnen doen

Wat moet er beter in 2011? Nog meer produceren en mezelf blijven ontwikkelen in de muziek.

Top 10 favoriete tracks van 2010

1. Warren Fellow & Michel Steinbach Feat Todd Terry Got a Soul

2. Gregor  Tresher- Sidewinder- Drumcode

3. Marco Zenker- Woble- Ilian Tape

4. Christopher Groove –Distance-Gorge Remix - Wasabi Recordings

5. Bhoo- African Can- Martin Dawson mix -Do2night

6. Butch- Soul Motion – Bouq

7. Archie Hamlton –Jaques This- Roomba Music

8. Minilogue- Jakata A – Minilogue

9. Nick Warren- In Search of Silver- Martin Buttrich Remix- Bedrock Record

10. Matthias Voght- I Dreamed teh Impossible- Simon Garcia’s Future Funk Remix.

Warren Fellow

Lees ook:

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met... Carlos Valdes

Terugblikken met... Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Taras van de Voorde

Terugblikken met... Bernd Lösing (XT3 Techno Radio)

Terugblikken met... Juha van 't Zelfde (Viral Radio)

Terugblikken met... Reza Athar

Terugblikken met... Estroe

Terugblikken met... Steven P

Terugblikken met... Adriaan Muts

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met... Marsel van der Wielen (Delsin)

Terugblikken met... Vince Watson

Terugblikken met... Nuno dos Santos

Terugblikken met... Dave Clarke

Terugblikken met... Thomas Martojo

Terugblikken met... Michel de Hey

Terugblikken met... The Gourmet Unit

Terugblikken met... Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws