Terugblikken op 2010: Vince Watson

Partyscene Redactie | 30 december 2010
interviews

“Een hap frisse lucht”

Samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene blikken we terug op 2010 en kijken we vooruit naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Deze keer Vince Watson.

Vince WatsonDe Schotse dj/ producer en Tresor-resident Vince Watson woont sinds dit jaar in Nederland, dus we hebben hem uiteraard gelijk geannexeerd voor onze jaarlijkse terugblikserie. Wat vond deze nieuwbakken Amsterdammer eigenlijk van 2010?

Muzikaal hoogtepunt:

“De terugkeer van het ‘muzikantschap’ in de scene en het hernieuwde verlangen naar ‘muziek’. Na jaren van minimalistische bliepjes en blopjes werd de wereld eindelijk wakker. Er was weer oog voor de schoonheid van muzikaal talent in plaats van technisch talent, waar het een tijdje terug vooral om draaide. Labels staan steeds ook meer open voor verschillende stijlen en collaboraties. Het voelt echt als een hap frisse lucht en 2011 wordt volgens mij een geweldig jaar qua muzikaliteit en echte samensmelting van stijlen.”

Muzikaal dieptepunt:

“De Love Parade 2010. Een vreselijk menselijk drama, dat absoluut voorkomen had kunnen worden. We moeten nooit vergeten dat leven en muziek veel belangrijker zijn, dan het ‘zo veel mogelijk mensen door een deur zien te krijgen, om meer geld te verdienen’. Ieder andere muzikaal dieptepunt dit jaar lijkt onbelangrijk vergeleken bij deze gebeurtenis.”

Aanstormend talent gespot?

"Absoluut. Er zijn aardig wat nieuwe artiesten die mijn aandacht trokken in de afgelopen twaalf maanden, waarvan er een paar al wat langer bezig zijn maar dit jaar echt in vorm leken te komen: Yasuo Sato, Kyle Hall, Delta Funktionen. Conforce, The Thirdman, Christian Vance, Yasuo Sato en Andrea Suglia."

"Er zijn dit jaar veel positieve dingen gebeurd."Beste feest/ gig van het afgelopen jaar:

"Zonder twijfel waren mijn drie beste gigs dit jaar de Rainbow Disco Club in Tokyo in juni, mijn set vorige maand in een Australisch natuurreservaat tijdens Strawberry Fields Festival en de eerste avond als nieuwe Tresor-resident (Berlijn) in oktober. Als bezoeker vond ik de D25-avond tijdens ADE dit jaar een hoogtepunt."

Voldeed 2010 aan je verwachtingen?

“Ja! Ik heb de grootste veranderingen in mijn leven tot nu toe doorgemaakt, zowel op persoonlijk als op muzikaal vlak. Ik ben verhuisd naar Amsterdam en heb een nieuwe boeker, een nieuwe manager en een nieuwe publicist. Na een rustige periode van een jaar ben ik nu weer volop aan de slag. En op muziekgebied werd ik meer dan eens verrast door de kwaliteit die maar uit blijft komen; sommige artiesten weten door ‘fine tuning’ van hun werk fantastische resultaten te boeken. Er zijn dit jaar dus veel positieve dingen gebeurd.”

Wat moet beter in 2011?

“Het ‘morphen’ tussen oude analoge hardware en midi controllers. Ik zou niets liever willen dan live spelen met een 808 en 909 controller. Niets klinkt beter dan het geluid van die originele machines en dat zou een livegig pas echt live maken. Maar ik ben onlangs nog met een 808, 909 en 101 bezig geweest in de studio en die apparaten zijn nu zo oud… iemand zou eens het initiatief moeten nemen om hier goede copy controllers voor te maken, want ik heb geen zin om mijn 808 en 101 voor de zoveelste keer te moeten repareren! Wat ook veel beter kan zijn de genre-indelingen bij Juno en Beatport: in de prullenbak ermee en helemaal opnieuw opbouwen mensen. Vooral bij Juno is het een zooitje!”

Top 10 favoriete tracks van 2010 (in willekeurige volgorde):

1. Model 500 – ‘OFI’ (Mad Mike Remix)  (R&S)

2. Future Beat Alliance – ‘Machines Can Help’ (Tresor)

3. Radio Slave – ‘I Don’t Need A Cure For This’ (Kenny Larkin Remix) (Rekids)

4. Francois Dubois – ‘Tenori’ (Vince Watson Remix) (Urbantorque)

5. Dimitri Kneppers – ‘The Kickoff’ (Original Mix) (Planet E)

6. Psycatron – ‘Celestial Symphony’ (Tronic)

7. Vince Watson – ‘Love in F Minor’ (Everysoul)

8. Dirty Doering – ‘Loco’ (Vince Watson Ambient Mix) (Damage)

9. The Thirdman – ‘Tangier’ (Applied Rhythmic Technology)

10. Bassfort – ‘Dixtrit’ (Jimpster Remix) (Freerange)

Website Vince Watson

Lees ook:

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met... Carlos Valdes

Terugblikken met... Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Taras van de Voorde

Terugblikken met... Bernd Lösing (XT3 Techno Radio)

Terugblikken met... Juha van 't Zelfde (Viral Radio)

Terugblikken met... Reza Athar

Terugblikken met... Estroe

Terugblikken met... Steven P

Terugblikken met... Adriaan Muts

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met... Marsel van der Wielen (Delsin)

Terugblikken met... Warren Fellow

Terugblikken met... Nuno dos Santos

Terugblikken met... Dave Clarke

Terugblikken met... Thomas Martojo

Terugblikken met... Michel de Hey

Terugblikken met... The Gourmet Unit

Terugblikken met... Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws