Terugblikken op 2010: Marsel van der Wielen (Delsin)

Partyscene Redactie | 29 december 2010
interviews

“De waan van de dag”

Samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene blikken we terug op 2010 en kijken we vooruit naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Deze keer dj/ producer Peel Seamus a.k.a. Delsin labelbaas Marsel van der Wielen.

Marsel van der Wielen a.k.a. Peel Seamus.Met succesvolle Delsin-labelavonden in binnen- en buitenland hebben Van der Wielen en consorten zichzelf dit jaar internationaal opnieuw goed op de kaart gezet. Wat zijn de plannen van de labelbaas voor 2011?

Muzikaal hoogtepunt: “Qua gigs was het een zeer goed jaar, zowel voor de Delsin-artiesten individueel als de Delsin-labelavonden. We hadden labelavonden in Berghain, Fabric, Trouw en in de Panoramabar, en de 'eigen' artiesten/deejays zijn gegroeid en beter geworden, met steeds meer stoere gigs in het buitenland. Dat is mede dankzij het nieuwe boekingskantoor Octopus Agents van Dion Verbeek. Het was een wat rustiger jaar op releasefront, geen albums vanuit hier in ieder geval. Wel waren er singles van Conforce, A Made Up Sound, Redshape, Delta Funktionen en meer. Ander hoogtepunt was het Prince-concert in de Gelredome. In m’n jeugdjaren ben ik hem 'vergeten' (ofwel gaf ik de voorkeur nog aan Madonna), maar dat Prince concert tovert nog steeds gemakkelijk een zeer brede glimlach tevoorschijn.”

Muzikaal dieptepunt: “Ik kijk liever naar de dingen die goed gaan, maar genres en artiesten lijken sneller te komen en te gaan dan ooit tevoren. Misschien is het m'n leeftijd, maar ik denk dat het vooral de invloed van internet is, dat dingen steeds sneller lijken te gaan. Artiesten met één of paar goede releases worden al snel de hemel ingeprezen, krijgen duurbetaalde gigs en een jaar later lijkt niemand meer in ze geïnteresseerd. Het lijkt allemaal nog iets meer de waan van de dag te zijn. Aan de andere kant wordt er ook weer voor tegenwicht gezorgd, door vele goede re-releases van o.a. Rush Hour en Clone. Maar iets minder vluchtig consumeren is wat mij betreft wel wensbaar.”

DelsinAanstormend talent gespot? “Hoewel al lang geen ‘talent’ meer, vind ik Delta Funktionen nog steeds beter en beter worden. Daarnaast, en die waren er vorig jaar ook al, verwacht ik nog veel van James Blake, Mike Dehnert, Untold, Conforce, Actress…”

Beste feest/ gig van het afgelopen jaar:  “De Delsin & Ostgut Ton-avond in Trouw was echt smullen - al aan het begin van de avond hing er zo'n vibe dat alles perfect op z'n plaats viel. Een magische en onvergetelijke avond.”

Voldeed 2010 aan je verwachtingen?

“Ik had niet zoveel verwachtingen, geloof ik. Planning was wel al albums van o.a. Morphosis en Mike Dehnert te releasen, maar die staan nu klaar voor voorjaar 2011.”

Wat moet er beter in 2011?

“Wellicht m'n planning, maar volgens mij floreren de scene en de kwalitatieve goede elektronische muziek uitstekend. Daarnaast hoop ik meer artiestenalbums uit te kunnen brengen.”

Top 11 favoriete releases van 2010 (in willekeurige volgorde):

“Een beetje bij elkaar geraapt rijtje, maar deze mogen niet ontbreken”

Actress – ‘Splazsh’  (Honest Jon’s Records)

Shed – ‘The Traveller’ (Ostgut Ton)

Gonjasufi – ‘A Sufi And A Killer’ (Warp)

Conforce – ‘Grace’ (Delsin)

Delta Funktionen – ‘Setup One & Two’ (Ann Aimee)

Max Richter – ‘Infra’ (FatCat)

Untold – ‘Stereo Freeze’ (R&S)

Redshape – ‘Future Shock’ (Delsin)

Dettmann – ‘Dettmann’ (Ostgut Ton)

James Blake – ‘CMYK en Klavierwerke EPs’ (R&S)

A Made Up Sound – ‘Rear Window’ (Delsin)

Website Delsin

Lees ook:

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met... Carlos Valdes

Terugblikken met... Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Taras van de Voorde

Terugblikken met... Bernd Lösing (XT3 Techno Radio)

Terugblikken met... Juha van 't Zelfde (Viral Radio)

Terugblikken met... Reza Athar

Terugblikken met... Estroe

Terugblikken met... Steven P

Terugblikken met... Adriaan Muts

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met... Vince Watson

Terugblikken met... Warren Fellow

Terugblikken met... Nuno dos Santos

Terugblikken met... Dave Clarke

Terugblikken met... Thomas Martojo

Terugblikken met... Michel de Hey

Terugblikken met... The Gourmet Unit

Terugblikken met... Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws