Terugblikken op 2010: Estroe

Partyscene Redactie | 23 december 2010
interviews

“Een gillende dansvloer om 12:00u ’s middags”

Samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene blikken we terug op 2010 en kijken we vooruit naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Deze keer Estroe…

 

EstroeZo, tijd voor een scherpe vrouwelijke blik op de dancescene in onze toch weer door mannen gedomineerde terugblikserie. De Nederlandse prima donna van de diepe dance rockte dit jaar weer heel wat dansvloeren in binnen- en buitenland en was -naast releases op haar eigen label Eevonext en het Duitse Connaisseur- regelmatig te gast op andere internationale labels met dikke remixen. Is ze tevreden over 2010?

 

Muzikaal hoogtepunt: “Alle goede feedback van mensen die ik zelf heel hoog heb zitten, die ik dit jaar op mijn releases en remixes kreeg. Het stimuleert me onwijs om door te gaan in deze toch wel moeilijke muzikale tijd.”

Muzikaal dieptepunt: “De overvloed aan middelmatige muziek die ik iedere week in mijn promo inbox ontvang, heel erg demotiverend.”


Aanstormend talent gespot?: “Jazeker, een zeer getalenteerd meisje uit Eindhoven die muziek draait met gevoel en nu ook is begonnen met produceren: Nadia Struiwigh."


Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: “Internationaal: Roecke Rocken in Basel. Op een boot, super leuk publiek, gastvrije promotors en echt te gekke interactie met het publiek daar die in waren voor alles, van deephouse tot techno. En in NL: klinkt gek, maar mijn opbouwset in de Bedrock-tent op Extrema Outdoor was een onverwacht succes. Wie verzint er een gillende dansvloer om 12u ’s middags, als het net begint? Toch gebeurde dit en dat verzachtte de teleurstelling van (te) vroeg draaien.”

 

"Veel geproduceerd, veel geremixed, op toffe plekken gedraaid en super lieve mensen om me heen gehad."Voldeed 2010 aan je verwachtingen?

“Ik heb nooit echt veel verwachtingen, ik zie wel wat er op me af komt. Maar ondanks de crisis en alle ontwikkelingen in ‘de scene’, zoals boekingsbureaus en platenzaken die failliet gaan, was het voor mezelf een positief jaar. Veel geproduceerd, veel geremixed, op toffe plekken gedraaid en super lieve mensen om me heen gehad.

Mijn Proton radioshow die ik host voor het label dat ik met Stefan Robbers doe (EevoNext) wordt goed beluisterd en we hebben mooie muziek uitgebracht waarmee we steeds meer mensen bereiken. En dan nog als klap op de vuurpijl een leuke samenwerking die ik ben begonnen met DJ Lin en Monica Electronica, Estafête.”

Wat moet er beter in 2011?

“Van mij mag de dancescene nog meer geprofessionaliseerd worden. Ik kom nog te veel slecht georganiseerde feesten en festivals tegen en mensen die denken dat het vak ‘boekingsagent’ en ‘promotor’ uit een boekje te leren is. Zelf ben ik heel blij dat ik nu eindelijk de juiste mensen om me heen heb qua promotie. Mijn eigen streven voor komend jaar: een dansvloerklapper maken, (nog) meer buitenlandse gigs en veel meer NL festivals!”

 

Top 10 favoriete tracks van 2010 (in willekeurige volgorde):

1 Maetrik – ‘Bottom Heavy’ (Galaktika)

2 Taras van de Voorde – ‘1998’ (Rebirth)

3 Patrick Chardronnet – ‘Boggler’  (Connaisseur Recordings)

4 Marco Dassi – ‘Reflections In The Ice’ (EevoNext)

5 Estroe – ‘Futuroscope’ (Darko Esser Looking Back To Move Forward rmx) (Snejl)

6 Ian O Donovan – ‘En Verano’ (Dawn mix) (Wolfskuil)

7 Matthias Meyer – ‘Tout va bien’ (KiNK remix) (Liebe Detail)

8 Gideon – ‘Continental Flight’ (Anticlub)

9 Dual Shaman – ‘Ocean Breeze’ (TJ Kong & Nuno Dos Santos rmx) (Wolfskuil)

10 Rocco Caine – ‘Fat and 50’ (Estroe Phat Remix) (Leutral)

MySpace Estroe

Check de Estroe nieuwsbrief voor nieuwe sets en releases.

 

Lees ook:

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met... Carlos Valdes

Terugblikken met... Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Taras van de Voorde

Terugblikken met... Bernd Lösing (XT3 Techno Radio)

Terugblikken met... Juha van 't Zelfde (Viral Radio)

Terugblikken met... Reza Athar

Terugblikken met... Steven P

Terugblikken met... Adriaan Muts

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met... Marsel van der Wielen (Delsin)

Terugblikken met... Vince Watson

Terugblikken met... Warren Fellow

Terugblikken met... Nuno dos Santos

Terugblikken met... Dave Clarke

Terugblikken met... Thomas Martojo

Terugblikken met... Michel de Hey

Terugblikken met... The Gourmet Unit

Terugblikken met... Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws