Terugblikken op 2010: Juha van \'t Zelfde (Viral Radio)

Partyscene Redactie | 22 december 2010
interviews

“Viral Radio is een label voor live muziek geworden”

Samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene blikken we terug op 2010 en kijken we vooruit naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Deze keer Juha van ’t Zelfde van Viral Radio.

 

Juha van 't ZelfdeLiefhebbers van experimentele beats konden ook dit jaar hun hart ophalen bij Viral Radio. Met o.a. geslaagde avonden in het Bimhuis en Trouw, gehoste podia op North Sea Jazz en het Servische Exit én een hele dag doorlopend draaien tijdens Lowlands, heeft Viral Radio-oprichter Juha van ’t Zelfde weinig te klagen. Of denkt ie daar zelf anders over?

 

Muzikaal hoogtepunt: “In alle eerlijkheid was heel 2010 een hoogtepunt voor me. Viral Radio stond dit jaar op de meest uiteenlopende plaatsen. Van North Sea Jazz met Dimlite, Hudson Mohawke, Dorian Concept, Mike Slott, Fennesz, Machinefabriek e.a., Exit Festival met Gonjasufi, Gaslamp Killer, Daedelus en Aardvarck, en Appelsap met Dimlite, tot ons eigen festival met Gonjasufi, Gaslamp Killer, Ras G, Pierre Bastien en Knalpot. In 2010 organiseerden we waanzinnige avonden in Trouw en Bimhuis en waren we ook in Groningen, Eindhoven, Rotterdam, Zwolle, Nijmegen, Wuppertal, Rostock, Lodz, Vilnius, Riga, Tallin en St. Petersburg.”

Muzikaal dieptepunt: “Twintig uur op de Russische grens wachten tot je het land in mag en daardoor een gig missen in St. Petersburg.”


Aanstormend talent gespot? “Tropics vind ik een heel groot talent, net als Monky en Blue Daisy. Kuedo is geen nieuw talent, maar wel een nieuw alias van Jamie Vex’d. Gonjasufi idem: reeds bekend, maar doorgebroken in 2010. En de net 18-jarige Nederlandse DJ Mr. Tom vind ik veelbelovend.”


Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: “Hyperrhythm op North Sea Jazz, met het Viral Radio Festival in Trouw en Bimhuis als goede tweede. Hyperrhythm was ongelofelijk, dat heb ik zo intens ervaren. Alle artiesten zijn dierbare vrienden geworden sinds we samenwerken. North Sea Jazz voelde als de beloning voor alle inspanningen van de afgelopen twee jaar. Alle sets waren goed en goed getimed en we hadden voor het eerst onze eigen licht- en geluidmannen bij ons, Meeus en Ron. Het was voor mij de professionele doorbraak van Viral Radio en heeft geleid tot het inzicht dat we een label zijn voor live muziek.”

 

"2010 bracht de professionele doorbraak van Viral Radio".Voldeed 2010 aan je verwachtingen? “Ze werden ruimschoots overtroffen…”

 

Wat moet er beter in 2011? “Niets hoeft beter, maar we ontwikkelen ons op natuurlijke wijze tot een wijder vertakte organisatie. We gaan meer kleine dingen opzetten en meer bijzondere avonden organiseren zoals North Sea Jazz. De kleine avonden worden letterlijk ‘viral’ en zullen dus op steeds andere plekken opduiken. In januari is dat Pakhuis Wilhelmina, in februari Toko MC, en in maart OT301. Deze avonden zullen nieuwe internationale artiesten introduceren en jong Nederlands talent een plek bieden.

In Trouw en het Bimhuis blijven we onze grotere avonden organiseren. En met ons festival zullen we aandacht besteden aan iedereen die op dat moment past bij Viral Radio, van bekend tot onbekend. Het festival zal dit jaar voor het eerst een dagprogramma krijgen, maar hoe dat er precies uit zal zien moeten we de goden nog verzoeken. En oh ja, ik ga het toch weer zeggen: we willen muziek gaan uitbrengen. Fysiek en digitaal. Het label zal in dienst staan van de avonden en concerten, meer kan ik er nog niet over zeggen (en dat bedoel ik letterlijk: ik heb namelijk nog geen idee hoe we het gaan doen).”

Top 10 favoriete tracks van 2010

“Oei, dit gaat nooit werken! Dus ik ga er gewoon tien opschrijven in willekeurige volgorde die ik in mijn iTunes tegenkom."

Nosaj Thing – ‘Voices’ (Dorian Concept remix) (Alpha Pup)

Kuedo – ‘Starfox’ (Planet Mu)

Mark Fell – ‘Multistability 2-A’ (Raster-Noton)

Phonophani – ‘Mendel’ (Rune Grammofon)

Shigeto – ‘Unrelentless drag’ (Mike Slott remix) (geen label)

Oneohtrix Point Never – ‘Describing Bodies’ (Editions Mego)

Gonjasufi – ‘Kobwebz’ (Warp)

Dimlite – ‘Elbow Flood’ (Now again)

Inch-time – ‘Of Times Past’ (Icarus Remix) (Mystery plays)

Slugabed – ‘Here you are’ (Myor)

Website Viral Radio

Lees ook:

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met... Carlos Valdes

Terugblikken met... Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Taras van de Voorde

Terugblikken met... Bernd Lösing (XT3 Techno Radio)

Terugblikken met... Reza Athar

Terugblikken met... Estroe

Terugblikken met... Steven P

Terugblikken met... Adriaan Muts

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met... Marsel van der Wielen (Delsin)

Terugblikken met... Vince Watson

Terugblikken met... Warren Fellow

Terugblikken met... Nuno dos Santos

Terugblikken met... Dave Clarke

Terugblikken met... Thomas Martojo

Terugblikken met... Michel de Hey

Terugblikken met... The Gourmet Unit

Terugblikken met... Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws