Terugblikken op 2010: Bernd Lösing (XT3 Techno Radio)

Partyscene Redactie | 21 december 2010
interviews

“De Buma/ Sena-regelgeving moet beter”

Bernd Lösing

Samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene blikken we terug op 2010 en kijken we vooruit naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Zo ook Bernd Lösing van  XT3 Techno Radio.

 

Degenen die nog niet regelmatig afstemmen op Neerlands enige echte online technozender: ga je schamen. Het Amsterdamse XT3 biedt de hele dag door kwaliteitstechno en nodigt in de avonduren nationale en internationale mixmeesters uit tijdens hun live-uitzendingen. Welke plaatjes slingerde Bernd Lösing, de drijvende kracht achter XT3, dit jaar het liefst de ‘ether’ in?

Muzikaal hoogtepunt: “Het zijn er een paar. Sowieso Darko Esser en Estroe tijdens de 100e editie van Midweek Sessies. Rush op Plus Minus in Breda (Kun je je het voorstellen? DJ Rush voor een zaaltje met max. 135 man; gekkenhuis). En natuurlijk Steve Rachmad, Alan Oldham en Jerome Sydenham die te gast zijn geweest bij ons. Ook Vince Watson tijdens de Deep Monday Anniversary.”


Muzikaal dieptepunt: “Voor mij is er niet echt een specifiek dieptepunt. Waar ik wel enorm van baalde het afgelopen jaar is dat er weer zo veel nieuwe lap-j’s (dj’s met laptop) bij zijn gekomen. Heb niks tegen laptops en de digitale wereld van nu, begrijp me niet verkeerd, maar ik kan er niet zo goed tegen hoe men er mee omgaat. Er wordt te weinig moeite gedaan. Veel muziek downloaden, niet eens weten wat je draait en de platen vaak niet kennen… gewoon de auto sync aan en we zijn ”dj”. Gadver!”


Aanstormend talent gespot?: “Ja zeker! Om te beginnen het technoduo Tech-affecT. Zij hebben op XT3 een eigen show op de dinsdagavond en staan voor de stevige kant van techno. Sinds kort draaien ze samen op vier decks! Echt een genot om naar te kijken en luisteren. Dan Bas Amro; die gast maakt zulke mooie platen! Ik denk dat onze Bas het ver gaat schoppen. Nog zo’n talent die hele mooie platen maakt is Applescal. Ik weet alleen niet of je hem nog aanstormend mag noemen ;-) “


Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: “Dat is toch wel onze 24-uurs show geweest. Dat doen we elk jaar op onze verjaardag. Voor mij persoonlijk het beste feest, omdat dit een heel mooi ijkpunt is om te zien waar we staan met XT3 techno radio. Alles valt dan op z’n plek. 24 uur lang non-stop live uitzenden met heel veel leuke gasten en veel luisteraars.”

Voldeed 2010 aan je verwachtingen? “Ja, meer dan ik had gedacht. Ik mag wel zeggen dat het gewoon erg goed gaat met XT3. In 2010 zijn we verhuisd van een underground locatie naar het voormalig ID&T-pand aan de Rhoneweg in Amsterdam. We krijgen steeds meer vaste luisteraars en onze programmering wordt ook steeds voller en mooier. Het leuke is dat we uit de technoscene, van artiesten en organisaties, steeds vaker erg goede feedback krijgen.”

Wat moet er beter in 2011? “De regelgeving van BUMA / SENA m.b.t. het hele digitale aspect van de muziek. Laat ze er nou eens goed voor zorgen dat het voor alle partijen goed werkt.”

Top 10 favoriete tracks van 2010

Minilab- ‘Conform’ (Invite remix) (XT3 Recordings)
Marc Romboy & Stephan Bodzin – ‘Triton’ (Systematic Recordings)

Speedy J – ‘Armstrong’ (CLR)
Invite – ‘Pressure’ (XT3 Recordings)
Gary Beck -  ‘Standing On My Foot’ (Grindvik By Your Side Remix) (Sleaze Records)

Kaiserdisco- ‘Jaana’ (Kling Klong)

Darko Esser- ‘The Goodby Song’ (Wolfskuil Records)

Brokenchord- ‘Lowe’ (Black Acre Records)

Moderat – ‘A New Error’ (Headhunter remix) (50 Weapons)

Technasia, Dosem- ‘Movement’ (Technasia Records)

Mike Dehnert- ‘Umluft Two part2’ (Fachwerk Records)

Website XT3 Techno Radio

Lees ook:

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met... Carlos Valdes

Terugblikken met... Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Taras van de Voorde

Terugblikken met... Juha van 't Zelfde (Viral Radio)

Terugblikken met... Reza Athar

Terugblikken met... Estroe

Terugblikken met... Steven P

Terugblikken met... Adriaan Muts

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met... Marsel van der Wielen (Delsin)

Terugblikken met... Vince Watson

Terugblikken met... Warren Fellow

Terugblikken met... Nuno dos Santos

Terugblikken met... Dave Clarke

Terugblikken met... Thomas Martojo

Terugblikken met... Michel de Hey

Terugblikken met... The Gourmet Unit

Terugblikken met... Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws