De kritische moeder van The Flexican

Partyscene Redactie | 21 oktober 2010
interviews

‘Hij componeert ook muziek. Als je dat zo mag noemen’

Thomás Goethals alias DJ The Flexican heeft een kritische moeder. Over zijn producties zegt ze: "Hij componeert ook muziek. Tenminste, als je dat componeren mag noemen."

Thomás Goethals alias DJ The Flexican heeft een kritische moeder. Over zijn producties zegt ze: “Hij componeert ook muziek. Tenminste, als je dat componeren mag noemen. Keer op keer diezelfde beats; urenlang gaat dat door. Tot we er gek van worden.”

Toch is er ook waardering, blijkt uit het korte interview met moeder en zoon uit de videoserie: ‘My Son The DJ’, waarin dj’s en ouders hun ervaringen delen. Zo beschrijft ze Thomás als: 'gedreven, perfectionistisch, netjes'.

De in Mexico geboren Goethals verhuisde op z’n negende naar Nederland. Daar ontwikkelde hij zijn liefde voor muziek en werd de basis voor een professionele carrière als dj/producer gelegd. De muziekcollectie van zijn moeder werd daarvoor gretig gebruikt.

The Flexican: “Ik ken haar cd’s erg goed: daar heb ik vroeger zoveel stukken uit gesampled. Ik leen vaak cd’s van haar, maar geef ze nooit terug. Dan wordt ze erg boos. Moeder, gehaaid als dat ze is, bestrijdt het kleptomanische leengedrag van haar zoon als volgt: “Tegenwoordig schrijf ik alles op wat-ie leent.”

Uit het filmpje blijkt ook dat Thomás een verlegen, ietwat introverte jongenman is. Daar komt hij eerlijk voor uit: “Ik heb het spontane van mijn moeder niet geërfd.”

Meer video's met ouders en dj's vind je HIER

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws