Vijf vragen aan Terry Toner

Partyscene Redactie | 1 oktober 2010
interviews

‘Dan wordt 1+1 ineens 3’

Het zijn drukke dagen voor Electronation: de start van het nieuwe clubseizoen, maar liefst vier feesten op het komende ADE en op vrijdag 1 oktober de opening van de nieuwe Amsterdamse club BC12. We vroegen Electronation-voorman Terry Toner of hij die overvolle agenda nog een beetje aankan.

Na een bewogen en verdrietig jaar, waarin Electronation haar oprichter Roy Avni verloor, richt het collectief de blik nu weer op de toekomst. Een gesprek met Terry Toner over de stand van zaken bij Electronation, het ADE 2010 en de nieuwe club.

Terry TonerWat waren de gevolgen van het wegvallen van Roy voor Electronation?

Terry: “Roy was al langere tijd ziek en we wisten ook allemaal dat het terminaal was. Zakelijk hebben we er ons dus goed op voor kunnen bereiden en was hij de laatste tijd al minder betrokken bij de besluitvorming. Maar op het persoonlijke vlak kun je je nooit op zo’n verlies voorbereiden. De reacties uit de muziekscene hebben ons echt goed gedaan. Het was overweldigend en mooi om te merken dat Roy heel veel mensen om zich heen oprecht heeft geïnspireerd. Inmiddels hebben we ons team uitgebreid met vier mensen. Daar hadden we even mee gewacht i.v.m. de heftige situatie. Maar we zijn erg blij met de uitbreiding, want we hebben enorm veel projecten in de planning staan.”

Jullie organiseren vier clubavonden op ADE 2010! Hoe heb je al die grote namen weten te strikken?

Terry: “Ik kijk er enorm naar uit en voel me als een kind in de snoepwinkel. Er staan zo veel goede artiesten in toffe showcases op die vier avonden. We bestaan acht jaar en hebben in die tijd een sterk internationaal netwerk en een goede naam op weten te bouwen. Dan wordt 1+1 ineens 3 en gaan labels je zelf ook benaderen voor gigs. Josh Wink en Adam Beyer nemen bijvoorbeeld alle grote namen van hun labels mee naar Amsterdam voor een gezamenlijke Drumcode/ Ovum-showcase op woensdag. Dat is toch een unicum? Ook de zaterdagavond met Stephan Bodzin, Marc Romboy, KiNK, Robert Babiz en ondergetekende wordt volgens mij erg dik. We gaan dan door tot acht uur ’s ochtends. En het scheelt uiteraard ook dat het hier om het ADE gaat; misschien wel de belangrijkste internationale dance-conferentie op dit moment."

BC12 opent op 1 oktober officieel de deuren.Wat heeft ADE dan, dat andere grote conferenties zoals het WMC in Miami niet hebben?

Terry: “Nou ja, ik kom uit Amsterdam, dus misschien ben ik niet helemaal objectief. Maar ik hoor van buitenlandse artiesten vaak dat ze ADE veel serieuzer nemen als een goede gelegenheid voor showcases en netwerken. Miami wordt meer gezien als een leuk en gezellig ‘vakantieding’. Bovendien is Nederland zelf ook een goede voedingsbodem voor talent en muziek. Props dus aan initiatiefnemers Buma Cultuur, die aan de wieg stonden van ADE.”

We kennen je natuurlijk ook als dj en producer. Kom je zelf nog een beetje aan muziek maken toe?

Terry: “Dat heb ik in het afgelopen jaar toch op een laag pitje moeten zetten, vanwege alle gebeurtenissen. Ik heb veel opdrachten moeten afslaan, maar zit inmiddels weer in de studio en heb net remixen voor Caro Emerald en Vive La Fête gedaan. Het draaien is altijd onverminderd doorgegaan. De komende maanden sta ik o.a. in de Catwalk (Rotterdam), op Groovecity in Brussel – wat ook gelijk ons jaarlijkse Electronation bedrijfsuitje is, op Klinch (Melkweg, Amsterdam), in Antwerpen en in de Amsterdamse Sugar Factory.

Vrijdag 1 oktober is de officiële opening van BC12, ook een project van Electronation. Kun je iets meer vertellen over het idee achter deze nieuwe club?

Terry: “We hebben afgelopen maand proefgedraaid en bijna alle avonden waren uitverkocht. We hebben er dus alle vertrouwen in. Het is de bedoeling een warme, sympathieke sfeer te creëren in een pand dat veel karakter heeft (voormalige Boom Chicago-pand). Ik zie het zelf als kleine versie van Paradiso, waar zo’n 400 man publiek in terecht kan. En het ligt aan het Leidseplein, dus iedereen kan lekker makkelijk even binnenkomen om een dansje te wagen.

Terry Toner ADE 2010 promomix

 

MySpace Terry Toner

Website Electronation

Website ADE

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws