De plaat van ... Steven P

Partyscene Redactie | 28 september 2010
interviews

Oei, oei, oei … deze brandt echt een gat in de dansvloer

In de rubriek ‘De plaat van ...’ vragen we dj’s, producers, promotors en alle andere bekende gezichten uit de dancescene naar hun favoriete muziek tijdens belangrijke gebeurtenissen in het leven. Deze keer dj/producer/organisator Steven P(ieters), die zaterdag met zijn Triphouse Rotterdam-collectief de grote zaal host tijdens 'Pakhuis' in het Westelijk Handelsterrein. 

 

Pakhuis Plasplaat: ‘Atlantic Ocean - Waterfall’, haha als je dat leest, moet je toch spontaan naar de plee? Ik heb een getrainde blaas waar behoorlijk wat biertjes in passen, dus smeuïge anekdotes over lege spa flessen die onder de booth gevuld worden met human apple juice heb ik helaas niet. De truc is volgens mij om de eerste plas sessie zo lang mogelijk uit te stellen, want daarna is het hek meestal van de dam.

Seksplaat: Binnen de muren van mijn slaapkamer geen four to the floor beats, maar mierzoete slowjams. We beginnen met 'Isley Brothers - Between The Sheets'. Die zanger heeft een stem waar je spontaan honing van gaat zweten. Vervolgens de altijd sensuele 'Marvin Gaye - Let's Get It On', om vervolgens door te glijden naar 'D'Angelo - Brown Sugar'; I gets high on your love don't know how to behave! De buitenlucht sex anthem aller tijden blijft natuurlijk 'The Blackbyrds - Rock Creek Park'.Doin' it in the park, doin' it after dark.. oh yeahh...

Marvin Gaye

 

Jankplaten voor op je begrafenis: Dit is een heel lastige vraag, waar ik van tijd tot tijd wel eens over nadenk en er zijn zoveel mooie tracks dat m'n begrafenis tracklist constant aan verandering onderhevig blijft. Pin me er dus niet op vast mocht het onverhoopt binnenkort zo ver zijn ;-)

'The Other People Place - Let Me Be'

'Pepe Bradock - Life'

'Little Dragon - Twice'

'Royksopp - Sparks'

'Geoff White - Hopeless Romantic'

'Round Two - New Day (Vocal Mix)'

'Rhythm Maker - Alles Mainstream' (op 33 toeren gedraaid ipv 45)

Royksopp

 

Deze tracks raken mijn gevoelige snaar op een diepe manier en ik heb er stuk voor stuk veel herinneringen bij. Overigens zou ik zelf liever geen droevige taferelen op m'n begrafenis willen, want zo sta ik zelf absoluut niet in het leven.

Sportplaat: De sporadische keren dat ik gebruik maak van m'n Fit For Free lidmaatschap (de enige echte ghetto gym van Rotterdam West) betrap ik mezelf er wel eens op dat ik 'Village People - Macho Man' begin te neuriën wanneer ik verliefd naar m'n eigen spierballen sta te loeren in de spiegel.

Drugsplaat: Tijdens de paddenstoelen sessies wordt de playlist altijd met zorg van te voren samengesteld. Deze gewijde momenten zijn voorbehouden aan tracks die het tapijt kunnen laten groeien. Bij voorkeur eerst wat ambient en lichte elektronica (Aphex Twin, Boards Of Canada, Brian Eno, Flying Lotus, Dimlite, Heralds Of Change), wanneer de gekleurde caleidoscopische figuren je om de oren vliegen is het tijd voor deze twee juweeltjes:

M83 - Run Into Flowers (Jackson Midnight remix)

Mount Kimbie - Sketch On Glass

Vervolgens een goede deephouse mix van Move D om ontspannen uit te pruttelen.

Relaxplaat: 'John Coltrane - Naima', dit is de favoriete plaat van m'n onderbuurman en klinkt dus regelmatig op zondagmiddag door de houten vloer heen als ik in m'n mandje lig uit te puffen van al het party geweld. Heerlijk!

John Coltrane

 

Reisplaat: 'Underground Resistance - The Illuminator'; ogen dicht en deze track brengt je naar plekken waar geen touroperator ooit heen zal vliegen!

Dansplaat: 'EDMX - Can't Remember'; oei oei oei … deze brandt echt een gat in de dansvloer! De meesterlijke groove in combinatie met de acid lijnen en de strings roepen echt oergevoelens in me naar boven. Deze plaat beperkt zich tot de hoofdingrediënten maar klinkt tegelijkertijd zo vol en compleet, dit raakt wat mij betreft echt de kern van de materie. Ken maar een iemand die hem draait in de clubs en dat is natuurlijk... Khalil

Lachplaat: 'Raymond - De Witte Chocolade Song', hele harde track die al richting een miljoen views gaat op Youtube. Doet het goed op huiskamer feestjes, 100% lach kick garantie!

Witte Chocoladesong

 

Verliefdheidplaat: 'Deneice Williams - Free'

De voorverkoop van Pakhuis is uitverkocht, maar er is nog wel een aantal kaarten beschikbaar dat vanaf 21:00 aan de deur wordt verkocht. Heb je nog geen kaart? Zorg er dan voor dat je zaterdag om stipt 21:00 uur bij het Westelijk Handelsterrein bent!

Pakhuis

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws