Lowlands 2010 preview deluxe

Partyscene Redactie | 18 augustus 2010
interviews

Alle Lowlanders verzamelen!!

Wordt het buikschuiven in de modder of toch chillen in het zonnetje? De weergoden zijn er nog niet helemaal uit, maar dat het aankomend weekend weer een feestje wordt in Biddinghuizen is zeker. We vroegen een aantal artiesten uit de line-up of ze er al een beetje zin in hebben.

Lowlands: 20 ,21 en 22 augustus in Biddinghuizen.


Je kunt komend weekend je hart weer ophalen in de tijdelijke ‘stad in de polder’ met films, theater, dans, literatuur, comedy en vooral heel erg veel muziek. De diepte in met de techno van Delta Funktionen, scheuren op de electro van Dr. Lektroluv, zweven bij Caribou, stuiteren bij Hudson Mohakwe en Black Sun Empire, je vergapen aan de spectaculaire liveshow van Richie Hawtin: alles is mogelijk. Wat verwachten de dj’s en artiesten zelf van Lowlands 2010?

Rotterdam en Nijmegen pakken de Bravotent op zaterdag (00.00u tot 1.30u) in, met Benny Rodrigues, Warren Fellow en Darko Esser gebroederlijk samen achter de decks voor een speciale ‘synergie-set’. Warren: “Dit houdt in dat we met 6 cd-spelers en drie mixers aan elkaar gekoppeld, er een show van maken alsof er een trein over je heen gaat.” Benny: “Of deze back3back-set gepaard zal gaan met subtiele elegante Detroit geïnspireerde juweeltjes of met pure functionele technokrakers hangt van het moment af. Wat vast staat is dat we er alles aan zullen doen om een ware ‘synergie’ met het publiek te creëren.”

Dave ClarkeVoor Warren is Lowlands genieten van alle grote namen en de tienduizenden muziekliefhebbers: “En dan zelf ook alles uit de kast halen om die duizenden partypeople weer helemaal los te laten gaan op onze muziek.” Benny omschrijft zijn Lowlandsgevoel als “in een oud kloffie met vieze modderige schoenen het hele terrein af ‘junken’ op zoek naar de volgende te gekke act (waar er genoeg van zijn), eten, drinken en het hele weekend lol maken met mijn vrienden!”

Voor beide heren staat Plastikman hoog op het verlanglijstje. Warren blijft na de synergie-set lekker hangen bij Dave Clarke en Benny noemt o.a. Caribou en Major Lazer als absolute ‘must sees’. Ook is hij veel te vinden in de 24-uurstent en op zondag duikt hij de electronica/ dubsteptent in.

De set van Dave Clarke (zaterdag, 1.30u-3.30u in de Bravo) wordt integraal uitgezonden op 3FM. Van Dave mag het dit jaar weer net zo los gaan tijdens zijn set als vorig jaar: ”Dat was mijn Lowlands hoogtepunt tot nu toe: de tent stond propvol en de sfeer was electric. Mijn favoriete ‘niet-professionele’ moment was het live zien spelen van The Queens Of The Stone Age. Die speelden zo strak; volgens mij is dat de beste live-act die ik ooit heb gezien.” Als het lukt wil hij dit jaar graag The Specials zien.

Tom Trago staat op zaterdag vanaf 16:00u in de X-ray, waar hij ons met een dj-set trakteert op zijn favoriete plaatjes van dit moment. Zijn ultieme Lowlandsgevoel is simpelweg: “drie dagen helemaal los gaan. Acts die ik dit jaar wil zien zijn Actress , LCD Soundsystem, I AM KLOOT en Hudson Mohawke”.

Wordt het de Bravo of de X-Ray?Martyn verruilt de achtertuin van Obama ook dit jaar weer voor Biddinghuizen en ‘doet’ de X-ray op vrijdag van 1.00u tot 02.30: “Ik draai na Shed en voor Marcel Dettmann & Ben Klock, dus ik denk dat de Berghain vibe onmiskenbaar aanwezig zal zijn in de X-Ray! Net als vorig jaar ben ik er maar een dagje, maar dit jaar is er genoeg interessants te zien op vrijdag.” Hij tipt King Midas Sound, Caribou, Flying Lotus en verder alle techno-actie in de X-Ray.

Dekmantel-mannen Thomas Martojo & Casper Tielrooy hebben een zwaar Lowlandsprogramma voor de boeg. Thomas: “We staan zaterdag in de X-Ray van 23.00 tot 00.30 en zondagnacht/ maandagochtend in de 24-uurs tent van 05.00 uur tot 08.00 uur. Op zaterdag openen we het nachtprogramma voor o.a. Actress en Floating Points. Verwacht daar een mooie opbouwende set zodat er ruimte overblijft voor die opvolgende buitenlandse acts. De set op maandagochtend is de officieuze afsluiting van het festival, aangezien alle andere tenten dan dicht zijn. Dat zal ongetwijfeld één groot gekkenhuis worden en dan gooien we alle remmen los!”

Thomas staat er dit jaar voor de vierde keer, maar toch blijft Lowlands altijd het hoogtepunt van zijn zomer: “en ondanks de beste bedoelingen maak je het gelijk de eerste avond al veel te laat op de camping (met alle melige onzin van dien) om je vervolgens op zaterdagmiddag af te vragen waarom je toch niet gewoon iets meer uren slaap hebt mee gepakt. Dat doen we dit jaar dus hopelijk mooi anders haha...”  Hij hoopt in ieder geval Caribou, Flying Lotus, Dorian Concept en Nosaj Thing niet te missen.

Dr. LektroluvHet Utrechtse trio Black Sun Empire a.k.a. Rene Verdult en de gebroeders Milan & Micha Heyboer, brengt op vrijdag dikke drum & bass naar de Bravo (23.00u tot 24.00u). Micha: “Het wordt deze keer een dj-set, waarin we veel nieuw materiaal van ons aankomend album 'Lights and Wires' (release in november) ten gehore zullen brengen." Tussen het genieten van Air, Jonsi, Placebo, Massive Attack, The XX, Richie Hawtin en Mark Lanegan door, is Black Sun Empire druk met het halen van “biertjes en lekkere hamburgers met teveel saus”.

Lowlands resident-dj Nuno dos Santos verheugt zich nu alweer op de geniale pannenkoeken die in Biddinghuizen gebakken worden: “En ik draai zondag solo in de Bravo-tent. Om 15:00 voor Kele (sideproject voorman van Blocparty) en om 20:40 na Hot Chip en voor Deadmau5. Er staat jullie trouwens ook nog een verrassing te wachten. Ik ga iets heel leuks doen, maar daar kan ik helaas nog niks over zeggen. Flying Lotus, Nosaj Thing, Plastikman, Beach House en Broken Bells staan hoog op m’n lijstje om uit te checken.”

En allemaal even extra hard je best doen bij Dr. Lektroluv op zondag in de Bravotent (2.00u tot 3.30u), want onze favoriete electroheld neemt tijdens Lowlands zijn nieuwe mix-cd op, als vervolg op de eerdere edities die werden opgenomen tijdens Extrema, Rock Werchter en Pukkelpop: “Spannend! Ik hoop op energie, feest en lachende gezichten. De Lowlands-programmering is altijd heel sterk: gevestigde waarden gemengd met aankomend talent !” Maar zelf bij andere acts gaan kijken is voor zo’n opvallende groene verschijning natuurlijk een beetje lastig: “waarschijnlijk wordt het dus doorfeesten met Boemklatsch…”

Website Lowlands

Blokkenschema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws