Furrr & Hazendonk on tour door voormalig Joegoslavie

Partyscene Redactie | 3 augustus 2010
interviews

‘Het grootste verschil zit 'm in de mentaliteit’

‘Het grootste verschil met ons zit 'm in de mentaliteit’

Furrr & Hazendonk hebben hun koffers gepakt, beide families uitgezwaaid en de vliegtickets bij de hand. Het duo gaat niet met vakantie, in tegendeel, maar begint aan een heuse Zuid/Oost Europese dj-tour. Paul Hazendonk over de vibe van voormalig Joegoslavië: “De mensen daar gaan er echt honderd procent voor!”

Deze week start jullie Zuid/Oost Europa tour. Waar zijn jullie geboekt?

Paul: “Het is eigenlijk allemaal voormalig Joegoslavië waar we te vinden zijn. Op dit moment zijn er zo'n 7/8 boekingen bevestigd in Slovenië, Kroatië, Bosnië en Servië, maar er komt vast nog wel het een en ander bij qua pre/afterparties, spontane strandfeestjes e.d. De locaties zijn heel erg uiteenlopend; van een kleine club voor 200/250 man tot een open air event op een mooi eiland of een bootfeest voor de Sloveense kust.”

Jij bent wel bekend in die regio; met in het begin van je carrière meer boekingen aldaar, dan in eigen land. Wat is het verschil tussen de clubscene in Zuid/Oost Europa en Nederland?

Paul: “Het grootste verschil zit 'm in de mentaliteit. De mensen daar gaan er honderd procent voor en kijken niet eerst de kat uit de boom. Ze zijn meer onbevangen en gaan echt voor de muziek, leven echt naar zo'n feest toe. Natuurlijk heb je die mensen in Nederland ook, maar er zijn bij ons ook veel mensen erg verwend en dat is natuurlijk logisch met de gigantische keus die je ieder weekend hebt in ons kleine kikkerlandje. In Zuid/Oost Europese landen gaan mensen gerust 5/6 uur in de auto zitten voor een feestje, simpelweg omdat er minder aanbod is - en dat geeft die speciale vibe.”

Paul Hazendonk over de vibe van voormalig Joegoslavië: "De mensen daar gaan er echt honderd procent voor!"Furrr & Hazendonk achter de knoppen; hoe is de rolverdeling?

Paul: “We pakken ieder twee kanalen op de mixer en draaien dan 'continuous' - soms lopen er 4 tracks, soms maar eentje, het is maar net wat voor track(s) er gedraaid worden op dat moment en wat de vibe is. We stonden laatst op te warmen voor John Digweed in de Air. Dan ga je natuurlijk niet met 4 tracks tegelijk lopen freaken. Dan wordt het dus meer een back2back-gebeuren, terwijl bij prime time boekingen alles uit de kast kan worden gehaald. Om dit alles mogelijk te maken bestaat onze set-up uit 2 x Macbook waarop we Traktor Pro draaien icm 2 x NI Kontrol X1 midi controller. We hebben er bewust voor gekozen om onze Macbooks niet met elkaar te laten syncen. Aangezien de één altijd wat sneller loopt dan de ander, moet er continu bijgestuurd worden. Net echt oldschool mixen dus, maar dan met knopjes in plaats van draaiende schijven.”

Vertel eens wat over jullie samenwerking? Komt er ook een album aan?

Paul: “Furrr is het alter ego van Qbical, een artiest die al sinds de begindagen van Manual Music aan ons label verbonden is. Door de jaren heen zijn we goede vrienden geworden en kunnen we het ook privé goed vinden. We hebben beiden ons soloding; iets wat muzikaal gezien vrij serieus aangeschreven staat, omdat Manual Music nu eenmaal een label is wat over het algemeen wel 'wat dieper' gaat. Maar we vonden het ook wel eens lekker om gewoon iets te doen zonder al het pretentieuze geneuzel en purisme. Gewoon lekker plezier maken met je verstand op nul, maar dan wel binnen de afrastering van wat we zelf leuk vinden. Daaruit is Furrr & Hazendonk geboren, een project met een meer housy inslag, waarbij we geen onderscheid maken tussen de nieuwste hyper-de-hype plaat of een dikke onbekende plaat uit 1995. Niet moeilijk doen, gewoon een feestje bouwen!

 

We zijn vorig jaar ook wat Furrr & Hazendonk producties en remixen gaan maken en dat werd direct goed opgepikt. Zo kwam er al snel een release op het Diynamic label van Solomun en staan we nu met een remix op de nieuwe Cocoon cd. Na de zomer komen er sowieso releases aan op Einmusika (van Einmusik), Little Mountain (van Sander Kleinenberg) en het Italiaanse Neurotrax Deluxe label (sublabel van Starlight). Ook zitten er remixes voor o.a. Daniel Mehes, Piek, Love Girls, Shin Nishimura in de planning.”

De vijf platen die jullie tijdens je sets zeker zullen draaien.

Paul: “De keuze is reuze. Temeer omdat we ons niet beperken tot het nieuwste van het nieuwste, maar ook veel classics draaien.”

Bij deze vijf zekerheidjes:

1) Furrr & Hazendonk - 'Rupert'

2) Dimitri From Paris - 'Rock This Town' (Mousse T instrumental)

3) Luka M - 'Shake'

4) Willie Hutch - 'Brothers Gonna Work It Out' (Furrr & Hazendonk bootleg)

5) Robert Dietz - 'Aurel In Wonderland'

Furrr & Hazendonk zijn de komende weken te vinden in onderstaande clubs. Waarschijnlijk volgen meer boekingen. Ben je toevallig in de buurt met vakantie? Support de jongens en bezoek op de volgende data de volgende clubs:

06.08 Boogaloo Club, Zagreb (HR)
07.08 Kanjon Club, Banja Luka (BiH)
10.08 Mali Losinj Summer Session (HR)
13.08 t.b.a. Novi Sad (SER)
...14.08 Boatparty, Portoroz (SLO)
20.08 Fun Factory, Belgrade (SER)
21.08 Pannonian Challenge, Osijek (HR)

Furr & Hazendonk ('uitgebreid') over de tour:

 

Furr & Hazendonk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws