Even voorstellen: finalisten TWSTd DJ Contest

Partyscene Redactie | 16 maart 2010
interviews

‘Een eigen stijl is moeilijk in het digitale tijdperk’

Op zaterdag 20 maart vindt in Melkweg de finale van de Dommelsch TWSTd DJ Contest plaats. Een deskundige vakjury zal dan uit de vier overgebleven finalisten de meest veelbelovende DJ van Nederland kiezen. Naast de vakjury kiest het publiek haar favoriet, die beloond wordt met de publieksprijs. Wij stellen de finalisten aan jullie voor.

 

South DistrictNaam: Jasper Zuyderwijk

Leeftijd: 23 jaar, geboren in Bergen op Zoom. Getogen in Gorinchem.

Woonplaats: Op dit moment nog in Vuren (Amishville). Een klein industriedorpje in ’t land van Maas & Waal, naast Gorinchem.

Houd zich bezig met: Een eigen onderneming. Bouwt professionele websites voor de zakelijke markt (http://www.zuyderwijkdesign.nl). Daarnaast is hij dj/producer en brengt hiermee techno en tech-house ten gehore.

Draaistijl: Voornamelijk dansbare techno, maar draait ook graag deephouse/tech-house in de woonkamer sferen.

All Time Favourite track: Jeff Mills – Robot Replica. Dit is zonder twijfel de plaat die mij een techno-addict maakte. Ben er sindsdien niet meer vanaf gekomen.

M’n favoriet van 2009 was toch wel die van Mark Broom met ‘Meltin Pot’ en de favoriet van 2010?… die moet nog uitkomen.

Favoriete labels: Drumcode, 1605, GEM Records, Trapez Ltd, Great stuff recordings

Beste dj's: Adam Beyer, Cari Lekebusch, Paul Ritch, Umek, Lutzenkirchen

Beste producer: Egbert (nieuw talent uit Papendrecht, ontdekt door Secret Cinema en sinds kort getekend door Cocoon)

Waar heb je in het verleden al gedraaid? MS Stubnitz, in mijn woonomgeving op verschillende feesten, TWSTd DJ café, en de rest gaat hopelijk nog komen.

Wat is je goede eigenschap als dj? Moeilijke vraag. Maar ik probeer de energie goed op te bouwen en vast te houden om het vervolgens tot een mooi hoogtepunt te brengen.

Beschrijf je ervaring van de halve finale van de TWSTd DJ contest? De halve finale was erg leuk. De opkomst van bezoekers was goed en het niveau van de DJ’s was ook erg hoog. Ik heb die avond echt genoten van de muziek, de mensen, maar natuurlijk ook van de uiteindelijke overwinning!

Hoe moeilijk is het om in Nederland door te breken? Niet gemakkelijk, maar ook niet onmogelijk. Als je het leuk vind, dan ben je gedreven. Als je de scene begrijpt en je bent creatief genoeg dan kom je al een heel eind. Het volhouden, dat is denk ik de factor waarmee je de doorslag maakt.

Wat heb je er tot nu toe voor gedaan? Van jongs af aan ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in de dancescene zoals wij dat hier in Nederland kennen. Geboeid door de energie van de elektronische klanken wilde ik weten of ik dit ook kon maken en ben zo aan de slag gegaan met programma’s als FLstudio, Reason, Cubase & Ableton. Uiteindelijk bleven FLstudio en Ableton over als favoriet en ben ik in de hobbysfeer muziek gaan maken. Daarnaast ben ik lokaal in clubs en cafés gaan draaien en had ik uiteindelijk in 2007 m’n eigen legale technofeest hier in Gorinchem. Door deze activiteit doe je veel ervaring op en leer je veel nieuwe mensen kennen. Via één van deze contacten kon ik uiteindelijk ook op de Stubnitz draaien. Uiteindelijk werd ik in 2009 getipt door een vriend over de TWSTd DJ contest. De naam TWSTd was me al bekend, maar dat hier de grootste DJ contest van de benelux aan gekoppeld zat wist ik nog niet! En toen stonden we ineens in de finale.

Waar ben je de komende tijd als DJ te bewonderen? De 20e in de Melkweg uiteraard! Tevens sta ik 5 mei op het Feel Free Festival in Tiel, met o.a. Radial, Folker Zwart en Bas Mooij.

Wat zijn je toekomstplannen? M’n bedrijfje voortzetten,  m’n creativiteit verder ontplooien in het produceren en uitbrengen van goede technotracks en de voetjes los krijgen op verschillende feesten.

Website: South Distric/Soundcloud

TimmazNaam: Jordy Timmers

Leeftijd: 26

Woonplaats: Hoofddorp

Houd zich bezig met: Muziek in alle opzichten!

Draaistijl: Valt ergens onder de noemer house, al ben ik altijd wel aan het experimenteren met andere stijlen. Ik probeer altijd obscure house en discodingetjes te combineren met wat toegankelijkere tracks.

All Time Favourite track: Ik kan gewoon niet 1 nummer kiezen.

Favoriete labels: Running Back, Drumpoet Community, Permanent Vacation, Under The Shade, Mule Musiq, Delusions Of Grandeur, Endless Flight, Versatile, Wolf+Lamb etc. etc.

Beste dj's: Technisch gezien denk ik nog steeds aan Jeff Mills en Richie Hawtin. Theo Parrish vind ik ook een held - klinkt altijd ietwat slordig, maar prachtig om te zien hoe die man in de muziek zit.

Qua platenkeuze vind ik The Revenge erg goed en uit Nederland wil ik nog wel zeggen dat ik Melon al een hele tijd super cool bezig vind met een goede instelling en muzikaal erg goed gevulde avonden in de Trouw.

Beste producer: The Revenge!, Hunee, Azari & III en producers van eerder genoemde labels.

Waar heb je in het verleden al gedraaid? Patronaat, Club Stalker, Home (Sinners), Zebra Lounge, TWSTD en verder eigen feesten etc.

Wat is je goede eigenschap als dj? Technisch ben ik erg sterk, en omdat ik veel tracks aanpas en edit heb ik best wel een eigen stijl. Dat is tegenwoordig erg moeilijk in het digitale tijdperk.

Beschrijf je ervaring van de halve finale van de TWSTd DJ contest? Erg spannend, omdat ik in verhouding vrij langzaam draai vond ik het al knap dat ik de halve finale gehaald had. Erg goede tegenstanders ook. Wel leuk dat de TWSTD jury echt naar vernieuwende dingen kijkt.

Hoe moeilijk is het om in Nederland door te breken? Ik denk dat het erg lastig is, omdat er zoveel mensen draaien tegenwoordig, maar als je gewoon je eigen ding doet word je hopelijk een keer opgemerkt.

Wat heb je er tot nu toe voor gedaan? Uiteraard ben ik in de TWSTD contest gerold, maar afgezien daarvan heb ik veel feesten zelf georganiseerd, heb ik een tweemaandelijkse en tweewekelijkse clubavond gehad in Club Stalker en The Zebra Lounge en zelfs een festival geproduceerd. Het laatste half jaar heb ik eigenlijk een housepauze gehouden om aan mijn dj sets te werken en om te beginnen met produceren.

Waar ben je de komende tijd als DJ te bewonderen? Vanaf de lente ga ik samen met partner in crime Rik (Ricley) een nieuwe avond beginnen in Club Stalker genaamd Sound Kitchen, waar we echt een avond willen bouwen van rustige house naar techno en diepe progressive dingetjes. Zoals er vroeger ook werd opgebouwd zonder 1 vaste stijl. Verder zal ik door het land te bewonderen zijn op feesten van o.a. Royal Bookings.

Wat zijn je toekomstplannen? Proberen om nog meer muziek te draaien, maken, leven en ademen. En hopelijk de TWSTD finale winnen

Website: Mr Timmaz/Soundcloud

Miss Fuzzy

Naam: Aneta Stojanowska

Leeftijd: 27

Woonplaats: Amsterdam

Houd zich bezig met: Muziek, mensen, liefde

Draaistijl: Minimal - Techno

All Time Favourite track: ’All I Ever Wanted’van The Droyds

Favoriete labels: Credo, Ostgut Ton, InDeep'n'Dance en Electric Deluxe.

Beste dj's: Qua techinics en stijl Jeff Rushin en Monika Kruse, Collabs 3000

Beste producer: Jochem Paap

Waar heb je in het verleden al gedraaid? Vorig jaar heb ik op het ‘Burning Man Festival’ in Nevada gedraaid; vette ervaring, veel dust en leuke mensen. In Chicago en New York heb ik in een aantal uderground clubs opgetreden. Verder heb ik op Hooft, een feestje van Jan Liefhebber, Klup (Groningen) en op de Sonne Mond Sterne camping gedraaid. Daarnaast ben ik resident-dj geweest van ‘What is On Your Mind on Tuesday night’ in Korsakoff Amsterdam.

Wat is je goede eigenschap als dj? Gepassioneerd en vernieuwend.

Beschrijf je ervaring van de halve finale van de TWSTd DJ contest? Dat was een moeilijke klus. Als vrouwelijk dj vond ik het best spannend. Want er werd meer van mij verwacht, maar ook motiverend, want ik heb veel tips en goede adviezen gekregen van  professionele artiesten.

Hoe moeilijk is het om in Nederland door te breken? Als je er alles voor over hebt; je tijd, liefde en oprechte enthousiasme in steekt, kom je erachter dat doorbreken niets met geluk te maken heeft, maar met het feit dat je het waard bent.

Wat heb je er tot nu toe voor gedaan? Tot nu toe heb ik veel naar ander dj-sets geluisterd, op zoek naar een eigen muziekstijl. Kort geleden ben ik begonnen met produceren.

Waar ben je de komende tijd als DJ te bewonderen? 16 april, Tuig! Check this out.

Wat zijn je toekomstplannen? Dat hangt een beetje van de Finale in Melkweg af. Daarnaast wil ik wil ik leren produceren en mij netwerk uitbreiden.

Website: DJ Miss Fuzzy

Tim HoebenNaam: Tim Hoeben

Leeftijd: 20

Woonplaats: Amsterdam

Houd zich bezig met: Ik ga elke dag op en neer naar Delft om daar mn studie Bouwkunde te volgen. In de vrije tijd die ik over hou werk ik bij Trouw, voetbal ik en draai ik dus graag plaatjes.

Draaistijl: House.

All Time Favourite track: Hier ga ik veel te lang over nadenken. Denk dat ik niet echt een duidelijke favoriet heb.

Favoriete labels: Er zijn zo veel verschillende labels, die zoveel gave platen hebben uitgebracht, maar zelf draai ik wel eens plaatjes van o.a. Bangbang!, Sushitech, Freerange, MCDE, Remote Area, LLFO. Of ook af en toe wat meer oude house van KDJ of KMS en soms een Rush Hour-release.

Beste dj's: Antje P.A.F. en Job Jobse.

Beste producer: Moodymann

Waar heb je in het verleden al gedraaid? Dat is niet zo'n heel lange lijst. Heb in m’n eerste jaren als dj op een aantal schoolfeesten in Amsterdam gedraaid, en dan sta ja al snel in de Escape, Melkweg en Odeon. Is wel een leuke ervaring, maar niet echt waar ik op dit moment muzikaal graag mee bezig ben. Ook een aantal keer in de TWSTd buiten de contest om en op kleine feestjes georganiseerd door vrienden.

Wat is je goede eigenschap als dj? Als ik aan het draaien ben, ga ik mee in de muziek en kan moeilijk stil blijven staan. Vaak krijg ik daar ook het publiek in mee. Ik denk dat m'n sterkste punt dus vooral m'n enthousiasme achter de draaitafels is.

Beschrijf je ervaring van de halve finale van de TWSTd DJ contest? Flinke ontlading toen ik gewonnen had. Andere twee jongens hadden allebei een ijzersterke set. Zelf vond ik het niet helemaal geweldig gaan en ik had ook een technisch probleempje. Denk dat m'n platenkeuze uiteindelijk de doorslag heeft gegeven.

Hoe moeilijk is het om in Nederland door te breken? Ik denk dat het naast hard werken tegenwoordig vooral gaat om het kennen van de juiste mensen op het juiste moment. Net de mazzel hebben dat een vriend(in) je op zijn/haar feestje een kans wil geven. Dan moet je vervolgens wel een goede indruk maken.

Wat heb je er tot nu toe voor gedaan? M'n best.

Waar ben je de komende tijd als DJ te bewonderen? Zaterdag 13 maart mag ik de grote zaal van de Studio 80 openen tijdens VOIDD met Marcus Meinhardt, youANDme, Flowing en Moritz. Dat wordt echt heel gaaf.

Wat zijn je toekomstplannen? Plaatjes draaien hier en daar, af en toe :-)

Website: Tim Hoeben/Soundcloud

Meedoen?

De nieuwe contest is al begonnen! Geïnteresseerde DJ’s kunnen hun demo CD opsturen naar TWSTd DJ Café, Dommelsch TWSTd DJ Contest, Weteringschans 157, 1017 SE Amsterdam.

TWSTd DJ Contest

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws