Terugblikken met...Steve Rachmad

Partyscene Redactie | 31 december 2009
interviews

Van hardware naar software…

Op deze laatste dag van het jaar mogen de wijze woorden en favoriete tunes van één van de meest ervaren en gewaardeerde techno-dj’s van Nederland niet ontbreken. Wat waren eigenlijk de hoogte- en dieptepunten van Steve Rachmad in 2009?

Steve RachmadMuzikaal hoogtepunt: Dat was voor mij dit jaar -als hardwareman- de stap om de digitale productiewereld in te gaan. Heel veel geleerd en geoefend dit jaar en na de verhuizing (januari 2010) ga ik in de nieuwe studio proberen een goeie combi te maken met soft- en hardware.

Muzikaal dieptepunt: Siksmiks, was echt 'n leuk initiatief met toch wel zes van Neerlands grootsten (Joris Voorn, Edwin Oosterwal, Kabale Und Liebe, Secret Cinema, Warren Fellow en mijzelf) op 'n avond. Het werkte alleen voor geen meter, wat heel jammer was. Waarschijnlijk doordat het op de donderdag moest: omdat we allemaal afzonderlijk een te druk schema hebben om zoiets in het weekend te doen. Een ander dieptepunt voor mij was het overlijden van Michael Jackson.

Aanstormend talent gespot? Ik blijf ook dit jaar nog even bij mijn twee van vorig jaar hangen. Wouter de Moor en Tim Wolff dus... Het jaar is eigenlijk zo snel gegaan dat ze zich nog niet volledig hebben kunnen ontwikkelen. Maar het zijn er nog steeds twee die je in de gaten moet houden, want er komen in de nabije toekomst hele leuke dingen van beide heren aan.

Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: Dit is dit jaar samen met de top 10 toch best moeilijk. Waarom? Er is te veel leuke muziek uitgekomen dit jaar en ik heb te veel leuke feestjes gezien. Daardoor kan ik het dit jaar alleen met 'n korte opsomming van een aantal hele leuke feesten (ben er waarschijnlijk hier en daar één vergeten maar...you get the picture!): Plus Tokyo @ Air, Tokio, Japan/ Barlive, Montpellier, Z. Frankrijk/ Fabric, London/ Sirup, Zagreb, Kroatie/ Goa, Madrid, Spanje/ Old River Park, Napels, Italie/ AD Bookings Showcase @ Westerunie tijdens ADE/ Mijn verjaardag @ Voidd, Studio 80/ Energija, Belgrado, Servie.  Als ik er dan echt één zou moeten kiezen dan kies ik mijn verjaardag in Studio 80. Was echt heel erg leuk!!

Voldeed 2009 aan je verwachtingen? 2009 gaat waarschijnlijk de boeken in als crisisjaar. Was ook wel 'n beetje te merken vond ik. Het ging niet bepaald slecht ofzo, maar het kwam allemaal wat moeilijker op gang dit jaar.

Wat moet er beter in 2010? Met het einde van de crisis in zicht gaat het allemaal vanzelf wel weer beter, verwacht ik in 2010. Just sit and wait, kortom een beetje geduld met z'n allen.

Jouw top 10 tracks van 2009:

Waarschijnlijk denk ik morgen als ik de lijst zie "Oh ja, die .. nog vergeten". Dus een kleine greep van een aantal van mijn favorieten van afgelopen jaar en dan in willekeurige volgorde:

1 Greg Gow – ‘The Bridge’ (Transmat)

2 Stimming – ‘Melodica’ (Green)

3 Kollektiv Turmstrasse – ‘Lastday’ (Diynamic)

4 Gregor Tresher – ‘Awaking Life Inside’ (Break New Soil)

5 Secret Cinema – ‘Gladiator Chord’ (Gem)

6 dOP – ‘Vsop’ (Eklo)

7 Slam – ‘Positive Education’ (D'Julz Remix) (Soma)

8 Technasia – ‘Hold Me’ (Systematic)

9 Moderat – ‘Seamonkey’ (Bpitch)

10 Heiko Laux – ‘Mirabella’ (Dub) (Kanzleramt)

Website Steve Rachmad

MySpace

Lees ook:

Terugblikken met...Benny Rodrigues

Terugblikken met...Maarten van Beusekom (Awakenings)

Terugblikken met… Paul Hazendonk

Terugblikken met... Adriaan Muts (Patronaat/ Full Spectrum)

Terugblikken met...Joris Voorn

Terugblikken met...Quince

Terugblikken met...Taras van de Voorde

Terugblikken met...Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Lady Aïda

Terugblikken met...Nuno dos Santos

Terugblikken met...Steven Pieters

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met...Diephuis

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met...Michel de Hey

Terugblikken met... Thomas Martojo (Dekmantel)

Terugblikken met...DJ Fusion

Terugblikken met...de L2P/ DJscene redactie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws