Terugblikken met...Darko Esser

Partyscene Redactie | 29 december 2009
interviews

“Belachelijk veel goede muziek gehoord”

Met een uitgebreide albumtour rond de release van zijn alom geprezen debuut ‘Balans’, de programmering van de dikke line-ups in Roosje en het opstarten van de nieuwe club Merleyn was het alwéér een hectisch jaar voor Darko Esser. Wat zijn de plannen voor 2010?

Darko EsserMuzikaal hoogtepunt: De release van mijn debuutalbum ‘Balans’ op mijn eigen Wolfskuil label. Bloed, zweet en tranen heeft overweldigende feedback en reacties opgeleverd. Kippenvel.

Muzikaal dieptepunt: Monolake’s ‘Silence’ en ‘Vertical Ascent’ van het Moritz van Oswald Trio. Dieper dan dat heb ik ze dit jaar niet gehoord ;-)

Aanstormend talent gespot? Te veel talent om op te noemen.. Ik beperk me tot de Wolfskuil-familie: Roger Gerressen, Ferdi Blankena, Sennh, Dual Shaman, Taras van de Voorde, Jelle Kuipers, Steve Mensink en Rene Kulhmann zijn wat mij betreft de artiesten die voor 2010 scherp in de gaten gehouden moeten worden! En Benny Rodrigues gaat als producer volgend jaar ook schokgolven veroorzaken na de basis die hij dit jaar heeft gelegd.

Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: Free Your Mind samen met Benny Rodrigues ging echt heel erg goed! Vibe, sound en wisselwerking tussen ons en publiek klopte gewoon helemaal 100% die dag. Mijn liveset in Doornroosje als kick-off van de albumtour ging ook veel beter dan ik van tevoren had verwacht. Ik ben mede daardoor van plan meer liveshows te gaan doen in de toekomst.

Voldeed 2009 aan je verwachtingen? Ja en nee natuurlijk (het zal eens anders zijn). En dat is maar goed ook, anders wordt het maar saai. Op persoonlijk vlak heb ik grotendeels gedaan wat ik wou doen: mijn album uitbrengen, het label meer op de kaart zetten, de dance programmering van Merleyn (Doornroosje’s tweede club in Nijmegen) uit de klei trekken en meer kwaliteit zoeken in mijn gigs. Maar toch heb ik altijd het gevoel dat ik constant een beetje achter de feiten aan loop... Dat komt waarschijnlijk omdat ik te veel leuk vind om te doen ;-)

Wat moet er beter in 2010? De oogkleppen bij programmeurs/clubs/promotors mogen er (weer) af. Ik vind dat er helaas erg op safe is gespeeld dit jaar, clubs en promotors namen weinig risico met als ‘excuus’ de recessie. Maar dat vind ik persoonlijk te makkelijk. Waar is de middenweg, het investeren in de toekomst gebleven? Er zijn meerdere wegen naar Rome, dus kom op mensen: we werken in een creatieve sector, dus wees creatief! ;-)

Jouw top 10 favoriete tracks van 2009 (in willekeurige volgorde)

Allereerst wil ik kwijt dat ik deze lijst zeer beperkt is omdat ik belachelijk veel goede muziek heb gehoord dit jaar (net als voorgaande jaren). Ten tweede is het ONMOGELIJK voor mij om 10 beste tracks uit zoveel kwaliteit te kiezen, dus ik ‘beperk’ me tot 15 albums die mijn jaar bijzonder veel kleur hebben gegeven:

1   Laurent Garnier- Bonus CD from ‘Tales From A Kleptomaniac’

2   Christian Naujoks- ‘Untitled’

3   Fat Freddys Drop- ‘Dr Boondigga & The Big BW’

4   Bibio- ‘Ambivalence Avenue’

5   Martyn- ‘Great Lengths’

6   Jon Hopkins- ‘Insides’

7   2562- ‘Unbalance’

8   V/A- ‘Anthology Of American Folk Music’

9   Applescal- ‘A Slave’s Commitment’

10 Nosaj Thing- ‘Drift’

11 Redshape- ‘The Dance Paradox’

12 The XX- ‘XX’

13 Darko Esser- ‘Balans’

14 Monolake- ‘Silence’

15 Digger Barnes- ‘Time Has Come’

MySpace Darko Esser

Lees ook:

Terugblikken met...Benny Rodrigues

Terugblikken met...Maarten van Beusekom (Awakenings)

Terugblikken met… Paul Hazendonk

Terugblikken met... Adriaan Muts (Patronaat/ Full Spectrum)

Terugblikken met...Joris Voorn

Terugblikken met...Quince

Terugblikken met...Taras van de Voorde

Terugblikken met...Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Lady Aïda

Terugblikken met...Nuno dos Santos

Terugblikken met...Steven Pieters

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met...Diephuis

Terugblikken met...Michel de Hey

Terugblikken met...Steve Rachmad

Terugblikken met... Thomas Martojo (Dekmantel)

Terugblikken met...DJ Fusion

Terugblikken met...de L2P/ DJscene redactie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws