Terugblikken met ... Steven Pieters

Partyscene Redactie | 28 december 2009
interviews

Het was een jaar vol extremen

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2009 en vooruitkijken naar 2010. Met deze keer de Rotterdamse dj/producer, organisator en sinds kort platenverkoper in zijn eigen Triphouse Rotterdam shop: Steven Pieters.

 

Muzikaal hoogtepunt: Het hoogtepunt van het jaar moet (hopelijk) nog komen! Oudejaarsdag vlieg ik samen met Khalil naar Turijn om op te treden naast Groove Armada, 2562 en Juliette Lewis op een plein in het centrum van de stad. Vervolgens doen we een optreden in een club. De perfecte start van een nieuw jaar!

Daarnaast was het openen van het Triphouse Rotterdam kantoor en winkeltje een persoonlijke mijlpaal. Iets waar heel de crew al jaren over liep te fantaseren en wat nu eindelijk realiteit is geworden. Ook de derde editie van het Brandend Zand Festival afgelopen zomer was geslaagd!

Steven P: Het was een jaar vol extremenMuzikaal dieptepunt: Het plotselinge overlijden van Fokko Versloot. Dat herinnert je eraan dat het leven vluchtig is en het ieder moment afgelopen kan zijn. De huidige stand van zaken in het Rotterdamse clubcircuit kan ook een muzikaal dieptepunt genoemd worden.

Aanstormend talent gespot? Floating Points, Alex Agore, Jessin Neijts, Joy Orbison, Florian Rath & Matthijs Groos, Tayfun Sarier, Wbeeza, XDB, Alex Bern, Jorge Spencer, Artxpress, Gilly Wilde, Glenn Wever, Arnoul en iedereen die ik nu vergeten ben (you know who you are).

Beste feest/gig van het afgelopen jaar: Sound Stream's dj set in de Panorama Bar afgelopen februari was echt legendarisch. Ik liep daar zondag om 6 uur 's ochtends naar binnen en kroop pas 's nachts, helemaal gehypnotiseerd, weer naar buiten. Echt een tent naar m'n hart!

Afgelopen zomer ben ik voor het eerst naar Lowlands geweest. Daar heb ik ook een aantal zeer memorabele optredens gezien (Grace Jones, I-F, Gaslamp Killer, the Juan Maclean). Na afloop met alle malloten doorzakken in de 24 uurs tent was ook ouderwets gezellig. Have A Nice Day en Brandend Zand Festival verdienen ook een eervolle vermelding!

Voldeed 2009 aan je verwachtingen? Het was een jaar vol extremen. Sommige dingen gingen boven verwachting goed en op andere fronten zat het behoorlijk tegen. De laatste tijd loopt alles weer gesmeerd. Ik maak veel muziek, ga begin januari met m'n band de studio in om een ep op te nemen, er komen releases, remixen en leuke optredens aan, dus 2010 krijgt in ieder geval een vliegende start.

Wat moet er beter in 2010? De Rotterdamse scene moet echt een boost krijgen. Er is hier onlangs aandacht aan besteed op het stadhuis, maar ik kreeg tijdens deze bijeenkomst niet het idee dat ze hier snel actie op gaan ondernemen. Subsidiegeld moet gaan naar lokale initiatieven die zich focussen op inhoud, en niet naar een beperkt aantal geforceerde 'multi culti' mega evenementen zoals nu het geval is. Dunya Festival en het Zomer Carnaval slokken bijvoorbeeld samen de helft van al het subsidiegeld op. Hiervan zou je alle kleinschalige Rotterdamse organisaties en clubs een jaar lang prachtige dingen kunnen laten neerzetten, juist door deze partijen structureel te ondersteunen gaat de stad weer bruisen.

Favoriete tracks van 2009: Er is dit jaar weer een enorme berg goede muziek uitgebracht. Thuis heb ik naast de gebruikelijke 'four to the floor' beats ook veel geluisterd naar artiesten als Heralds of Change, Dimlite, Kettel, Nosaj Thing, Flying Lotus, Martyn en Little Dragon. Onder het mom van 'goede muziek moet je delen', hier een selectie van 30 platen (in willekeurige volgorde) die tot m'n favorieten van het afgelopen jaar behoren:

Wireman - Armour (Move D remix) (Prime Numbers)

Dark Comedy - Good God (NYC Gospel Vocal Mix) (White Label)

DJ Koze - Reincarnations (B-Pitch Control)

MXM - Dirty Language (Amp Art)

Gerd & Alex Agore - Freedom (Royal Oak)

New World Aquarium - The Force (Ame remix) (NWAQ)

Floating Points - Vacuum Boogie (Eglo)

Alex Agore - I Remember House (4LUX)

Session Victim - Memory Lane (Retreat)

Daniel Wang - Baliha 1993-2008 Pt.1 (Rush Hour)

Ron Trent & Chez Damier - Never (White Label)

Cottam - Cottam 3 (Cottam)

Alex Agore - Behold I Make All Things New (4LUX)

Tom Ellis - Machine Beats (Trimsound)

Lowtec - Meandyou (Dub) (Smallville)

Wax #20002 (Hardwax)

Terrence Parker - Love's Got Me High (Tribute mix) (Seventh Sign)

RNDM - Third Hand Smoke (Laid)

Leif - Designed With That In Mind (Fear of Flying)

David Alvarado - Klugh (Ovum) (Gouwe ouwe, maar helemaal herontdekt!)

Wha Chu Ku - T Times Too (Drumpoet Community)

Two Armadillos feat. Barbara Alcindor - Je Suis Differente (Sthlm Audio)

Pepe Bradock - Cu At Minna & Lafayette (Atavisme)

Baby Ford - Gravy Train (Perlon)

Motor City Drum Ensemble - Frontin' (20:20 Vision)

DJ Koze - Dr Fuck (The Drunken Preacher) (Circus Company)

Tensnake - Holding Back (My Love) (Running Back)

Nebraska - Satellite Variations (Rush Hour)

Tevo Howard - Everyday House Music (Extended Original Mix) (Beautiful Granville)

Jef K & Chris Carrier - Morning (Silver Network)

Steven Pieters Ensemble

 

Steven Pieters @ MySpace

Steven Pieters @ Soundcloud

Triphouse Rotterdam

Lees ook:

Terugblikken met...Benny Rodrigues

Terugblikken met...Maarten van Beusekom (Awakenings)

Terugblikken met…Paul Hazendonk

Terugblikken met...Adriaan Muts (Patronaat/ Full Spectrum)

Terugblikken met...Joris Voorn

Terugblikken met...Quince

Terugblikken met...Taras van de Voorde

Terugblikken met...Lady Aida

Terugblikken met...Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met...Nuno dos Santos

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met...Diephuis

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met...Michel de Hey

Terugblikken met...Steve Rachmad

Terugblikken met … Thomas Martojo (Dekmantel)

Terugblikken met...DJ Fusion

Terugblikken met...de L2P/ DJscene redactie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws